HK Poprad–DVTK Jegesmedvék 2-3

   

A Visegrád Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a magyar bajnok sokéig két góllal vezetett, végül egygólos előnyt szerzett a visszavágóra Poprádon.

Az első percek feltűnően óvatos játékkal teltek, a csapatok biztonsági megoldásokat választottak. A 4. percben egy feleslegesnek tűnő, támadóharmadbeli szabálytalanság miatt a Jegesmedvék kerültek emberhátrányba, de ezt különösebb nehézség nélkül kivédekezték. Teljes létszámban a hazaiak kerültek enyhe fölénybe, és ez immár helyzetekben is megnyilvánult, de vagy Adorján védett, vagy Fortuna állt a vendégek mellé. A miskolciak először a 11. percben próbálhattak speciális játékhelyzetben gólt elérni, és ez rögtön sikerült is: Miskolczi maradt egyedül a bal kapuvas mellett, és a középről kapott korongot már csak az üres kapuba kellett helyeznie (0-1). A 15. percben második embelőnyét is gólra váltotta a miskolci csapat: Leppanen kék vonalas lövése akadt be, bár kívülről úgy látszott, hogy Magosi beleszúrt, de végül a védő neve mellé került a gól (0-2). Nem sokkal később a Poprad ismében fórban játszhatott, de mivel ezt elképzelés nélkül tették, az eredmény nem változott.

A második harmadból alig telt el fél perc, amikor ismét fórba kerültek a Jegesmedvék, és rögtön ezután Pavuk közvetlen közelről ki is hagyta a meccs addigi legnagyobb helyzetét. Egy perc múlva egy miskolci leült a büntetőpadra, így 4 a 4 ellen folytatták a csapatok, sőt nem sokára ez kettős hazai előnnyé változott. Ezt a ziccert már nem hagyták ki, szépen kijátszott helyzet végén Kroták húzta be a korongot a vas mellől (1-2). A gól után felpörgött a meccs, a csapatok megnyomták a támadójátékukat, így helyzetekben sem volt hiány. A harmad közepén pár percre beszorultak a Jegesmedvék, de sikerült kihúzni ezt a nehéz időszakot. A 31. percben komoly esélyt kaptak a miskolciak, hiszen szűk egy percre kettős fórba kerültek, de már szimpla volt az előny, amikor sikerült betalálniuk. Egy középre adott korong a kapu előtt álló Sakaris korcsolyájáról a hazai hálóőrre pattant, majd onnan a jégre, ám a csatár volt a gyorsabb, és a gólvonal mögé kotorta a szabadon maradt pakkot (1-3). A gól láthatóan megfogta a Poprádot, megtört a lendületük, nem tudtak olyan nyomást kifejteni ellenfelükre, mint pár perccel korábban. A hajrában a Jegesmedvéknek volt több helyzetük, de Corbeil a helyén volt.

A harmadik harmad elejét megnyomta a Poprad, de a helyzetkihasználásuk semmit sem javult a korábbiakhoz képest. A játék nagyobb részt a miskolci harmadban zajlott, de a hazaiak igazán komoly lehetőségekhez nem jutottak, nem találták ellenfelük masszív védekezésének nyitját. Az 53. percben teljes két percre kettős fórhoz jutott a Poprad, és bár voltak hatalmas lehetőségeik, azok mind kimaradtak. Három perccel később Dindára nem figyeltek a miskolciak, és a szlovák védő a harmad közepéről kapásból hatalmas gólt lőtt (2-3). Ezt követően beszorultak a Jegesmedvék, és Strauch közeli lövésénél Adorján bravúrjára volt szükség, hogy ne legyen egyenlő az állás. Az utolsó bő egy percet előnyben játszhattak a Jegesmedvék, de nem tudtak betalálni, így egygólos előnyt szereztek a két hét múlva esedékes, és izgalmasnak ígérkező miskolci visszavágóra.

MISPOP VK

HK Poprad–DVTK Jegesmedvék 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)

Poprádi jégcsarnok 500 néző
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Rantanen, Galanisz, Pavuk, Bernáth, Láda, Ritó, Vas, Tóth A., Albert, Joe, Köllő, Leppanen, Berta, Vojtkó, Tóth G., Miskolczi, Magosi, Kulmala, Kiss (k). Edző: Mikael Tisell.
HK Poprad: Corbeil – Fabian, Davydov, Sterbak, König, McDowell, Jezek, Brejcak, Jáchym, Dinda, Majdan, Palocko, Bondra, Kroták, Mlynarovic, Palocko, Lichanec, Heizer, Shitikov, Rapac, Strauch, Svitana, Abdul, Gavalier (k). Edző: Marcel Ozimák.
Gól: Kroták, Dinda ill., Miskolczi, Leppanen, Sakaris.
Kiállítás: 12 perc, illetve 12 perc.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 14., szerda
U18 16:40 AVSMAC 3-5VÉGE
EL 18:00 SCCMIS 5-7VÉGE
U20 19:40 AVSVAS 2-1VÉGE
március 16., péntek
KHL 17:30 SZKLOK 4-0VÉGE
    • SPORT 2
március 17., szombat
U18 16:00 MACAVS 
U20 18:10 VASAVS 
EL 18:30 MISSCC 
március 19., hétfő
U18   MACAVS 
U18 18:05 UTESCC 
március 23., péntek
EL   MAC
március 24., szombat
EL   MAC
Partnerünk