Gyerehokizni Sárdi Máté 20 meccsen 18 pontnál jár

   

Utánpótlás-légióskörkép a nagyvilágból.

Gólgazdag mérkőzéseken szerezte meg a maximális kilenc pontot a Springfield Express. A WSHL múlt heti körében a Dallas Snipershez látogatott a két magyart is foglalkoztató együttes, az első két mérkőzésen egyaránt 10-3-ra nyertek, harmadszorra szorosabban alakult az eredmény, 8-7-re nyertek Dobos Kristófék. A magyar kapus védett 2,5 mérkőzésen védett, az idei mutatja 88%-on áll. Szigeti Ákos 1+1-gyel zárta a hárommeccses túrát.

A másik magyar érdekeltségű WSHL-csapatnak csak három pont jutott a hétvégén, a Southern Oregon először még 3-2-re verte a Bellingham Blazerst, majd a hazaiak 7-4-re és 8-1-re legyűrték Tóth Péteréket. A magyar játékos nem szerzett pontot, az Oregon utolsó az északnyugati divízióban.

A Linz EBYSL-csapata 7-2-es vereséget szenvedett a Jesenice otthonában, Villachban viszont büntetőkkel győztek 5-4-re. Mindkét mérkőzésen Tóth Balázs védte a linziek kapuját, előbb 79,4%-kal, majd 90,9%-os hátékonysággal. A meccsek óta bekket játszó Gáspár Máté pontszerző szériája megszakadt, Kónya Krisztián viszont beköszönt a villachi kapuba. A Linz hatodik az A csoportban.

Az Okanagan 2-0-ra kikapott a Salzburg vendégeként, az Innsbruck ellen viszont begyűjtötte az összes pontot, otthon 6-4-re verte a tiroliakat. Mesterházy Bálint mindkét találkozón jégre lépett, pontot nem szerzett. Az Okanagan negyedik az A csoportban. Mesterházy az EBYSL-csapat mellett korosztályában, az EBJL-ben is játszott, bár Klagenfurtban 6-3-ra kikaptak, a magyar csatár gólt lőtt. Az Okanagan piros csapata negyedik a tabellán.

Alaposan elverték az Okanagan fehér csapatát az EBJL-ben. Znojmóban 7-2-re, a Salzburg ellen otthon 10-2-re kapott ki a második számú akadémiai csapat. Kóczán János az első találkozón gólt lőtt, ez volt az ötödik pontja a szezonban. A fehér csapat utolsó az A csoportban.

A szlovák ifjúsági bajnokságban a Dukla Trencín 4-3-ra nyert a Mladez Michalovce otthonában, Kassán viszont 2-1-re alulmaradt. A Kosice ellen az egyetlen trencséni gólt Sárdi Máté szerezte, 20 meccsen 18 pontot lapátolt össze.

Megszerezte első győzelmét a német DNL középszakaszában az Augsburg. A két magyart is foglalkoztató bajor klub 6-4-re verte az Eisbaren Berlint, Szűcs Ádám duplázott, Péter Donát egy asszisztot jegyzett. Egy nappal később nem sikerült az ismétlés, a fővárosiak 2-0-lal távoztak Augsburgból. Szűcs 11, Péter 15 pontos az idei kiírásban, az Augsburg hetedik a piros csoportban.

Csupán egy mecset játszott az elmúlt héten a svájci Novizen Elite-s ZSC Lions. Falus Ádámék Bernbe utaztak, és büntetőkkel 3-2-re kerekedtek felül. A magyar hátvéd az 50. percben juttatta vezetéshez a vendégeket, ám a berniek az utolsó percben hosszabbításra tudták menteni a találkozót. Falusnak ez már negyedik gólja volt a szezonban, a Zürich vezeti a bajnokságot.

Egy korosztállyal feljebb, az Elite A-ban, a GCK Lions 7-3-as vereséggel távozott a Genéve otthonából, a Kloten ellen viszont hosszabbításban 6-5-re győztek. Révész Marcell a vesztes mérkőzésen gólpasszos volt, a 17 csatárnak ez volt a 3. pontja. A Lions a rájátszást jelentő hetedik helyen áll.

Intenzív hetet tudhat a háta mögött Kreisz Brunó. A KalPa három találkozót játszott az elmúlt héten, a Sportot előbb otthon 5-3-ra verték, majd pár nappal később idegenben 3-2-re kikaptak tőlük. A két összecsapás között Kreiszék 6-3-ra legyőzték az Assatet. A magyar csatár a középső meccsen gólt szerzett, a KalPa ötödik a 19 csapatos mezőnyben.

1995 és 1997 között született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Dobos Kristóf kapus Springfield Express (WSHL)
Erőss Zoltán csatár Curry College (NCAA III)
Gáspár Máté csatár Linz (AUT)
Herner Olivér hátvéd University of Maine (NCAA)
Kovács Mátyás csatár Hamburger SV (GER-4.)
Nagy Zoltán csatár KeuPa HT/Pelikaanit U20 (FIN)
Szabad Kevin csatár Vienna Capitals (AUT)
Villás Bálint hátvéd New York Aviators (USPHL)

1999-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Bugár Gábor hátvéd Boden (SWE)
Horváth Bálint csatár Rögle (SWE)
Kreisz Brúnó csatár KalPa (FIN)
Maros Botond kapus Vienna Capitals (AUT)
Pákozdi Bálint csatár Visby/Roma (SWE)
Simotics Ferenc hátvéd Sparta Praha (CZE)
Szigeti Ákos csatár Springfield Express (WSHL)
Tóth Balázs kapus Linz (AUT)
Tóth Péter hátvéd Southern Oregon Spartans (WSHL)

2000-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Farkas Márton csatár TuTo (FIN)
Galló Olivér kapus Vallentuna (SWE)
Péter Donát csatár Augsburg (GER)
Révész Marcell csatár Zürich Lions (SUI)
Seregély Máté hátvéd Ontario (HEOMAA)
Szolga Bertalan csatár HJK (FIN)

2001-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Fajcsák Tamás csatár Flemingsberg (SWE)
Falus Ádám hátvéd Zürich Lions (SUI)
Halász Béni kapus Linz (AUT)
Kánya Tamás csatár Krefeld (GER)
Kóczán János csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Kónya Krisztián csatár Linz (AUT)
Mesterházy Bálint csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Sárdi Máté csatár Dukla Trencín (SVK)
Szűcs Ádám csatár Augsburg (GER)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum