Vayt máris visszarendelték az Iowához

 

Nem sok időt töltött az ECHL-es keret tagjaként, Alex Stalock kislányának születése indította el a lavinát.

Mint ismeretes, a Wildnál Devan Dubnyk az első számú kapus, míg a második számú hálóőr posztjáért Alex Stalock és Niklas Svedberg versenyez. A szezon elején Stalock kapott bizalmat, míg Svedberg az AHL-es Iowa Wildban kezdett. Az Iowa Wild egyelőre nem futja azt a formát, amire képes, hiszen rengeteg játékost volt kénytelen kölcsönadni a nagycsapatnak, ami egyszerre öröm és bánat a szakvezetésnek. Így Svedberg mutatói sem a legjobbak, 10 meccsből három győzelem, hat sima és egy hosszabbításos vereség, meccsenként 2,84 kapott gól, 90,4%-os védési hatékonyság. A nagycsapatnál Dubnyk sem tudja hozni azt a teljesítményt, amit egy egészséges és rutinos csapat mögött tudna, 10 meccsen 3 fölött van a kapott gólátlaga, védési hatékonysága 90,7%.

Legutóbb november 6-án kezdett a Boston Bruins ellen, de két harmad és négy bekapott gól után a harmadik felvonásra már nem ő korizott ki, hanem Stalock, aki a hibátlan beugró előtt három alkalommal kapott lehetőséget. Ezek során váltakozó szerencsével védett, a Carolina ellen 90,5%, a Calgary ellen 94,6%, míg a Winnipeg ellen 89,5% került a neve mellé, e három meccsen 98 lövésből 8 gólt kapott. Most azonban új helyzet van, hiszen Stalock maga kérte ideiglenes szabadságolását, mivel a napokban születik meg a kislánya. Így hiába védett az utolsó harmadban hibátlanul, nem ő kezd majd a kapuban, hanem Dubnyk.

Aki mögött az idény során először Svedberg öltözik majd be. A dominó-hatás következményeként így Steve Michalek maradt társ nélkül az AHL-es Iowa Wildban. Michaleket hétfőn rendelték fel Svedberg mögé, ahol eddig Vay Ádám volt a cserekapus. A magyar hálóőr eddig egyetlenegyszer kapott lehetőséget, ahol egy hosszabbításos mérkőzésen 85,3%-kal védett. Az ECHL-be éppen azért küldhették le, hogy több védési lehetőséget kapjon, most azonban inkább az a kérdés, az Iowa következő meccsén ő vagy Michalek lesz-e majd a kezdő. Michalek mellett szól, hogy ő nagyobb meccsrutinnal érkezik, utoljára november 4-én védett, 23 lövésből egyetlen gólt kapott, összesen öt meccsen álhatott a Rapid City Rush kapujában. Vay viszont, bár csak egyetlen meccsen védett, jobban ismeri a csapatot. Meglátjuk, mindezek alapján hogyan dönt majd a szakvezetés.

VAy Wild 2017 09

A válaszhoz mindenesetre már nem kell sokat aludnunk, az Iowa Wild a következő meccsét csütörtökön játssza a központi divíziót vezető Rockford IceHogs ellen, hazai pályán. A meccset meglehetősen szokatlan időpontban, délelőtt fél 11-kor rendezik, mivel az a Wild iskolai oktatást népszerűsítő programjának a része.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum