Francouz távozhat a Traktortól

 

A cseh válogatott kapus nem kap elég jégidőt a cseljabinszkieknél, ez pedig számára kifejezetten rosszul jön az olimpiai szezonban.

Pavel Francouz, a Traktor kapusa a hokej.cz-nek adott interjújában elmondta: a megbeszéltnél kevesebb jégidőt kap a csapatnál, ezért az ügynöke, Robert Spalenka keresi annak a lehetőségét, ha a klub nem változtat a kapusok játékidején, a cseh hálóőr hol folytathatja a pályafutását. A szezon eddig 29 meccsén Francouz 10-szer volt kezdő, míg Vaszilij Gyemcsenko 19-szer kapott lehetőséget. A meccs közbeni kapuscserék némileg tompítják a differenciát, az orosz kapus 975 percet töltött a kapu előtt, míg cseh kollégája 779 percet védett. Mindketten 93%-kal védenek, ám Francouz meccsenkénti kapott gólátlaga 2,31-es, míg Gyemcsenkóé 2,65-ös.

Robert Spalenka ügynök hozzáfűzte: nyáron Francouz két ajánlatot kapott az NHL-ből, ám inkább maradt a Traktornál, ahol azt ígérték, két meccsenként váltja egymást a két kapus.

Josef Jandac, a cseh válogatott szövetségi kapitánya a kevés jégideje ellenére behívta Francouzt a Karjala Kupára készülő keretbe, így egyelőre nem sérülnek a Traktor kapusának álmai az olimpiát illetően.

francouz

Fotó: idnes.cz

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk