Sofron István elkapta a fonalat

   

A magyar válogatott csatára rövid akklimatizációt követően sorozatban harmadik meccsén szerez pontot az ECHL-ben. Vasárnap meglőtte az első gólt is.

A nyáron tengerentúlra költözött hokis a Wichita Thunderben játszik, amely azt a Mountain divíziót vezeti, ahol Vay Ádám új csapata, a Rapid City Rush az utolsó. Kilenc meccsből nyolcat megnyertek, csak az Allen Americanstől szenvedtek vereséget. Sofron neve mellé az első négy meccsen nem került pont, de aztán október 28-án jött az áttörés, berakták az első sorba, Mark MacMillan és a csapatkapitány Dyson Stevenson mellé. Válogatott csatárunk példás módon élt a lehetőséggel, azonnal jegyzett két asszisztot a Kansas City Mavericks ellen 4-1-re megnyert mérkőzésen. A következő meccsen, november 3-án a triónak már mindössze két és fél perc kellett ahhoz, hogy betaláljon, Sofron gólpasszt adott, majd még ugyanabban a harmadban emberelőnyben is előkészítő volt. Nem rajta múlt, hogy eddigi egyetlen vereségüket szenvedték el, 5-3-ra kaptak ki.

A másnapi visszavágón nem játszott, két nap múlva azonban már újra jégen volt, és újabb mérföldkövet ért el: megszerezte karrierje első gólját az ECHL-ben. A gól értékét növeli, hogy új sorban szerepelt, ráadásul sorozatban harmadik meccsén ötödik pontját érte el. Meg is választották a hosszabbításban 5-4-re megnyert mérkőzés második legjobb játékosának. Most  itt tartunk, a Wichita pénteken és szombaton idegenben játszik a Kansas Cityvel, ezt három hazai meccs követi majd. A Wichita Thunder egyelőre a liga legjobb csapata, holtversenyben a Florida Everbladesszel, a megszerezhető pontok 88,9%-át begyűjtve. Reméljük ez így is marad, Sofron István pedig még sokat fog ezekhez a sikerekhez hozzátenni.

sofron

Sofron még szeptemberben az M4 Sport jégkorongmagazinjának azt mondta: ?Tisztában vagyok a képességeimmel, és biztos vagyok abban, hogy az AHL-ben fogok tudni játszani. Az a célom, hogy szerződést kapjak. Onnan pedig már csak egy lépcső az NHL.? Ettől még nyilván messze vagyunk ? bár a szezon előtt megmutathatta magát az AHL-es Bakersfield Condors edzőtáborában, illetve egy felkészülési meccsen is jégre lépett ?, de ha így mennek tovább a dolgok, akkor játékosunk nem nevezhető esélytelennek az előrelépésre. Mint nemrégiben megírtuk, eddig öt hazai születésű-nevelésű játékosunk jutott el az AHL-ig, utolsóként Vay Ádám.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum