A DAB idén még nyeretlen az UTE ellen

   

Az Erste Ligában és a Magyar Kupában is két góllal kaptak ki, pénteken harmadszorra veselkedhetnek neki a feladatnak az Acélbikák.

Lassan félidőhöz érkezik az Erste Liga 32 mérkőzésből álló alapszakasza, a pénteki fordulóban két tavalyi negyeddöntős ellenfél, az UTE és a DAB egymással játszik. Mindketten három meccsre vannak a féltávtól, 13 meccs után a különbség 9 pont, ami tetemesnek mondható. A pillanatnyi esélyek mégsem ennyire egyértelműek, hiszen a DAB feljövőben, az UTE önmagához képest kisebb hullámvölgyben van. Jason Morgan érkezése az eddigi tapasztalatok alapján jót tett a csapatnak, az Acélbikák szerdán a Magyar Kupában csak hosszabbításban kaptak ki Miskolcon, ami figyelemre méltó teljesítmény. Az UTE az utóbbi két meccsét elbukta, a derbin a Fradi viszonylag simán nyert 4-1-re, a hétvégén pedig az alaposan felturbózott Csíkszereda lepte meg őket saját pályájukon.

A Fradi elleni meccs után Szilassy Zoltán vezetőedző azt emelte ki, hogy túl puhák voltak mindkét kapu előtt, ami arra utal, hogy a dunaújvárosiak hasonlóan parázs összecsapásra készülhetnek, mint amilyeneket a tavalyi hétmeccses negyeddöntőben tapasztalhattak. Az UTE kerete idén parádésra sikerült, azonban az utóbbi időben betegségek és sérülések sújtják. Ágoston Olivér bokasérülést szenvedett és hosszabb időre kidőlt, a védelem nagyon fontos oszlopa, Varga Arnold lágyéksérüléssel bajlódik, azonban az ő esetében Szilassy még lát halvány reményt arra, hogy pénteken bevethető lesz. A héten a csapatkapitány Kiss Dániel betegséggel küzdött és Sikorcin térde is rakoncátlankodott, ők ki is hagyták a szerdai, Vasas ellen 4-1-re megnyert Magyar Kupa-mérkőzést, de pénteken már aligha fognak hiányozni. A héten a csapat kerete tovább mélyült, visszatért Martin Frolík, aki tavaly 39 meccsen 16 gólt lőtt és 32 gólpasszt osztott, amivel vezette is a házi kanadai tabellát, és a rájátszásban is hozta a pont/meccses átlagot.

DABUTE
Fotó: Boda Bence (DAB)

Velük szemben az a DAB igyekszik felvenni a versenyt, amely nem az elvárásoknak megfelelően kezdte a szezont, viszont Jason Morgan vezetőedző érkezése óta egyre karakteresebb játékot mutat. A dunaújvárosiaknál is van érkező, a kanadai Hugo Turcotte a kupában már bemutatkozott, az igen gólérzékeny csatárnak 15 perc kellett ahhoz, hogy az egyik legnehezebb ellenfél otthonában is betaláljon. Hári Norbert játéka továbbra is kérdéses, mint ahogy Daniel Nageler felépülésére is várni kell még. A két csapat közel két hónapja már játszott egymással egy meccset, a Megyeri úton az igen agilisen letámadó Acélbikák alaposan meglepték a lila-fehéreket, akik aztán a meccs második felében egyértelműen bedarálták ellenfelüket. Két hete a Magyar Kupában is találkoztak már egymással, akkor is kétgólos fővárosi siker született, de akkor végig ellenfele nyakán tudott maradni a DAB.

A meccs tétje nem kicsi. Az UTE-nak meg kell állítania a lejtmenetet, három egymást követő meccsen még sosem kapott ki, miközben a riválisok szorgalmasan gyűjtögette a pontokat. Ennek egyenes folyományaként az ősi rivális Ferencváros beelőzte őket a tabellán és már csak negyedikek, miközben az egyre erősebb Csíkszereda alulról közelíti őket. A DAB ettől még messze van, de hatodik helyen álló csapatnak is égetően szüksége van a pontokra, ha lépést akar tartani az alsóháztól elhúzó szeredaiakkal.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): ”A péntek esti mérkőzés megint nagyon kemény lesz. Az UTE egy nagyon jól dolgozó csapat, tele tehetséges játékosokkal, akik mindig nagy csatára késztetik az ellenfelet. Minden mérkőzéssel jobban játszunk, ők pedig kilenc ponttal vannak előttünk a tabellán, ez tehát egy jó lehetőség lesz, hogy egy kicsit közelebb kerüljünk hozzájuk. A legutóbbi találkozónkon 5-3-ra vertek minket hazai jégen, alig várjuk, hogy visszaadjuk a kölcsönt!”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): ”Teljesen mindegy, milyen felállásban lépünk jégre Dunaújvárosban, győzni megyünk. Ez azonban nem lesz egyszerű, a kupában megmutatták, mire képesek, a hosszabbításos miskolci vereség intő jel kell legyen a számunkra. Nagyon bízom benne, hogy azt a hokit fogjuk hozni, amit a Csíkszereda ellen, már ami a támadásaink hatékonyságát illeti, emellett pedig nagyon remélem, hogy a tapasztalt hibákat, amiken dolgoztunk is azóta, sikerül kijavítani. Ha így lesz, akkor biztos vagyok benne, hogy elégedetten mehetünk le majd a jégről.”

DAB–UTE 3-1

   

A dunaújvárosiak legyőzték az újpestieket és közelebb kerültek a felsőházhoz.

A mérkőzés negyed órás csúszással kezdődött, miután a vendégcsapat busza késett. A hazaiaknál Hári Norbert bemutatkozóként szerepelt. Az újpestieknél Martin Frolík a hétközi Magyar Kupa-meccs után első Erste Liga-meccsét játszotta. Az első harmad UTE-fölénnyel telt, a DAB játéka nem állt össze, sőt. A lilák jobban játszottak és jobban fejezték be akcióikat, megérdemelten vezettek egy szép összjáték végén esett Benk-góllal. A szépszámú közönség összességében gyenge színvonalú nyitányt láthatott.

A második harmadban felgyorsult a játék és az Acélbikák is összeszedettebben hokiztak. Hári és Turcotte színt és életet hozott a piros-fehérek támadójátékába, de Jason Morgan csapatának a védekezés a gyengéje jelenleg. Ezúttal is Duschek Dávid bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne dőljön el a meccs a középső harmadban, illetve a rendkívül fegyelmezetlen újpesti játékosok felesleges kiállításai is közrejátszottak ebben. Háriék sora egy szép akció végén egyenlített, Odnoga Mátyás talált be Ales Sila kapujába. Jó kis 20 perc volt, 1-1-gye várták a csapatok az utolsó harmadot.

A záró játékrész nagyon pontatlan játékot hozott mindkét csapat részéről, de a DAB hamarabb magára talált. A meccs hajrájában emberelőnybe kerültek a hazaiak, Varga Arnold büntetését Léránt René váltotta gólra, Hári ennél a találatnál is gólpasszt jegyzett. A legvégén Szilassy Zoltán lehozta a kapusát, eredménytelenül, sőt Dominik Novotny egy üres kapus találattal beállította a 3-1-es végeredményt. Az Acélbikák kemény csapatmunkával, megérdemelten győzték le a jobb erőkből álló UTE-t. Hári két fontos gólpasszal mutatkozott be, de a meccs embere a 38 védés bemutató Duschek volt.

DABUTE

Fotó: DAB

Hári érkezése szikrát adott a támadójátékunknak

   

A dunaújvárosiak vezetőedzője elégedetten nyilatkozott az újpestiek elleni siker után.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): ”Az első harmadban nem voltam elégedett a fizikai játékkal, de ahogy haladt a mérkőzés, egyre jobbak lettünk. Az összteljesítménnyel elégedett vagyok, Duschek produkciója pedig megsüvegelendő – kihúzott minket a csávából, amikor védelmi hibákat ejtettünk. Úgy gondolom, hogy Hári érkezése adott egy szikrát a támadójátékunknak, két gólt is előkészített, ez is hozzájárult a sikerünkhöz. Nagyon örülök a három pontnak!”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): ”A fegyelmezetlenségnek köszönhetően ment el ez a meccs a második harmadban. Sajnos a számos helyzetünkkel nem tudtunk élni, ezt pedig megbosszulta a DAB.”

Erste Liga, 600 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Muzsik, Kedves.
Duschek: 97,4% (Koitmaa)
K
Sila: 95,1% (Márkus)
Erdélyi, Mestyán, Turcotte, Azari, Novotny
1
Kiss R., Kiss D., Szalma, Cseter, Caladi
Orbán, Szkripec, Németh, Léránt, Izacky
2
Huba, Pokornyi, Benk, Frolík, Ropret
Lencsés, Hruby, Silló, Odnoga, Nagy M.
3
Varga, Hegyi, Nemes, Becze, Sági Martin
Makovics, Tanka, Borbás, Török, Hári
4
Schmál, Pápa, Dósa, Pichler, Turbucz
Morgan Jason, Musial David
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:48 UTE PP Benk Cseter Caladi
1-1 30:27 DAB Odnoga Hári
2-1 56:55 DAB PP Léránt Orbán Hári
3-1 59:19 DAB EN Novotny
42 Kapura lövések száma 39
12 Kiállításpercek 30

A DAB–UTE videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum