A Brassónak csak a győzelem elfogadható

   

Tabellaszomszédok rangadóján csap össze a Brassó és a Fehérvári Titánok.

Mélyen a várakozások alatt szerepel az Erste Ligában és a román bajnokságban is a Corona Brassó. Ha van olyan csapat, amelynek az eddigi szereplése egyértelmű csalódás mind a szurkolók, mind a szakemberek számára, az a román bajnoki címvédő. Az elmúlt hétvégi túrájáról is csalódottan érkezett haza a csapat, hiszen a megszerezhető 9 pontból mindössze 3 lett az övé. A rossz szájízű lezárásról éppen az a Fehérvári Titánok gondoskodott, amely most Brassóban kezdi az erdélyi túrát. Azonnali visszavágási lehetősége van tehát Mihály Árpádéknak, és ezzel azért is kellene élniük, mert jelenleg a fehérváriakkal azonos pontszámmal az Erste Liga 7. helyén állnak. Bár egyelőre még mindig tart Cernica szakosztályelnök türelme, vékony jégen táncol a csapat, előbb-utóbb következménye lesz a gyenge szereplésnek. A csapat legnagyobb baja az impotens támadójáték. A kilencgólos Braden Wallsnak nincs társa, a 12 meccsen szerzett 31 gól roppant kevés, a 3-as átlagot sem éri el. Így hiába kap viszonylag kevés gólt a csapat, mégis sorjáznak a váratlan vereségek és meglepő pontvesztések a nevük mellett. Mindent elmond a Brassó teljesítményéről, hogy a mezőnyben egyedüliként vesztett pontot a Vienna Capitals farmcsapatával szemben, ráadásul már kétszer is.

“Ezen a hétvégén hat pontot kell szereznünk – nyilatkozta a csapathonlapnak Martin Lacroix vezetőedző. – Túl sok meccset vesztettünk el egyetlen góllal, és ennek véget kell vetni. A védekezésünk jól működik, de elől nem vagyunk hatékonyak. El kell kezdenünk gólokat is lőni. Nem mondhatjuk, hogy rosszak vagyunk támadásban, hiszen a helyzeteink megvannak, de nem találjuk meg az utat a hálóhoz. Hinnünk kell abban, hogy egyszer csak megtörik ez a rossz széria és az eredmények is elkezdenek jönni.”

BRA-TIT_201709xx-900

A szezon eleji túráján 6-3-ra kapott ki Brassóban a Fehérvári Titánok. Hétfőn a visszavágás igényével várták a Coronát Székesfehérváron, és részben sikerült is a revans, büntetőkkel nyert a kis Volán. Ezzel egy négymeccses vereségszéria végére tett pontot Kóger István csapata, és pontszámban is beérte a brassóiakat. A Brassóval ellentétben Fehérváron az Achilles-sarok a védekezés. Kevés a tapasztalt védőjátékos, a rutintalanság pedig gyakori hibákat hoz magával, amelyek egy részéből gól lesz. Sok gólt kapnak a Titánok, a mezőnyben a második legtöbbet, így akkor van esélyük a győzelemre, ha az ellenfelet képesek 3 gólon vagy az alatt tartani. Jól jellemzi a védekezés hiányosságait a hétfői, Brassó elleni meccs is, ahol könnyű gólokat ajándékoztak az ellenfélnek, így egy lehetséges hárompontos győzelmet szalasztottak el. Nem esélytelenek péntek este idegenben sem, ehhez azonban összeszedett játék, koncentrált védekezés és fegyelem szükséges.

Brassó–Fehérvári Titánok 5-1

   

Az erdélyi együttes a második harmadban lőtt két kettős emberelőnyös góljával legyűrte a székesfehérváriakat.

A mérkőzés első harmada kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat 1-1 gólt szerzett, a 4. percben Braden Walls vezetéshez juttatta a Brassót, majd 3 perc múlva Richard Filip egyenlített. A második játékrészben felborult a pálya, a hazaiak 20:3-ra nyerték a kapura lövési mutatót, minden bizonnyal nem függetlenül attól a ténytől, hogy a Titánok négy kisbüntetést kaptak, ebből hármat 35 másodperc alatt osztottak ki a játékvezetők. Az ebből adódott kettős emberelőnyökkel élt is a Brassó, előbb Walls, aztán Robert MacMillan talált be Kornakker Dániel kapujába. A záró húsz perc újabb hazai gólokat hozott, Maksims Sirokovs 5 a 4 ellen volt eredményes, míg Bíró Gergő teljes létszámú játék során lőtt gólt.

A Brassó 5-1-re győzött, így már 16 pontos, míg a Fehérvári Titánok maradtak 13 ponttal a tabella utolsó előtti helyén.

A büntetőpadról nem tudunk nyerni

   

A hatékony emberelőnyös játék hozta meg a Brassó számára a győzelmet.

Martin Lacroix, vezetőedző, Brassó: “Jól játszottunk, és végre sikerült gólokat is szereznünk. Ötször találtunk be a fehérváriak kapujába, háromszor emberelőnyből. Ezen a meccsen végre felmondtuk abból, hogy hogyan is kellene támadnunk a kaput. 44-szer lőttünk kapura, az ellenfél 14 lövésével szemben. Ezen az estén 60 percen keresztül játszottunk, és szép győzelmet arattunk. Meg vagyok elégedve azzal, ahogy játszottunk, és azt szeretném, hogy ezt a teljesítményünket a szombati mérkőzésünkön is meg tudjuk ismételni.”

Hegyi Ádám Zoltán, másodedző, Fehérvári Titánok: “Az első harmadban jól játszottunk. Gyorsak voltunk és sok helyzetet alakítottunk ki. Aztán a második játékrésztől elkezdtük gyűjteni a kiállításokat, és ez a meccsünkbe került. Azt mondtuk a játékosoknak, hogy a büntetőpadról nem tudunk nyerni. A kiállításainkat buta hibákból szedtük össze, így sikerült veszítenünk egy olyan mérkőzésen, ahol egyébként nem játszottunk rosszul.”

Erste Liga, 585 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Bandi, Redai.
Polc: 92,9% (Tőke)
K
Kornakker: 88,1% (Gyenes)
Sirokovs, Filip, Walls, Mihály Á., Gliga
1
Imre, Vehmanen, Péter A., Kiss P., Schoenmakers
Stoflet, Nagy I., MacMillan, Wilgosh, Bíró G.
2
Reiter, Szabó B., Szita, Antilla, Kiss Zs.
Bors, Jemeljanyenko, Saluga, Molnár, Bíró M.
3
Szaller, Láday, Vizi, Hamvai, Mazzag
Bíró O., Zabludovszkij, Mihály E., Zsók, Péter Zs.
4
Antal, Takács, Prácser, Erdei, Péter B.
Lacroix Martin, Strenk Hunor
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:33 BRA Walls Stoflet Mihály Á.
1-1 06:10 FHA Kiss P. Péter A. Schoenmakers
2-1 37:53 BRA PP2 Walls Gliga
3-1 39:05 BRA PP2 MacMillan Stoflet Wilgosh
4-1 49:08 BRA PP Sirokovs Walls Gliga
5-1 55:44 BRA Bíró G. Bors Wilgosh
42 Kapura lövések száma 14
8 Kiállításpercek 16

A Brassó–Fehérvári Titánok videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum