A Brassó összébb húzhatja a mezőnyt

   

Ha a Titánok után a Fradit is legyőzi Martin Lacroix csapata, azzal csaknem megfelezi a különbséget a harmadik és a hetedik helyezett csapat között.

Az Erste Ligában sokáig teljesen kettészakadt a mezőny, az élbolyban a DVTK, MAC, UTE, FTC négyes versenyzett egymással, míg a Csíkszereda, Brassó, DAB, Titánok kvartettben öldöklő küzdelem folyt a vezetés megszerzéséért. Azután előbb a Csíkszereda kezdett el felzárkózni az első négyhez, majd a DAB is megrázta magát, szombaton pedig az is kiderülhet, hogy csatlakozik-e hozzájuk a Brassó. Mihály Árpádék a hétvége előtt 13 pontos lemaradásban voltak harmadik helyezett zöld-fehér ellenfelükhöz képest, ha szombat este számukra kedvező eredmény születik, akkor ezt hétre csökkenthetik.

A Fradinak van mit tanulnia a Brassó pénteki ellenfelétől, vagyis a Fehérvári Titánoktól, hiszen Kóger István fiatal csapata csaknem 40 percen keresztül tartani tudta a hazaiakat, aztán bő fél perc alatt kaptak három kiállítást, a két kettős hátrányból pedig két gólt, és el is ment a mérkőzés. Ahogy Hegyi Ádám Zoltán másodedző fogalmazott a meccs utáni interjúban: a büntetőpadról nem lehet meccset nyerni, és ha a fegyelmezetlenségeire nem figyel, akkor a Ferencváros sem fog tudni.

A Brassó végre rendezni tudta sorait hátul, egy kapott góllal lehozták a meccset, ez a recept a Fradi ellen is működhet. Természetesen jóval nehezebb lesz ezt megvalósítani egy olyan csapat ellen, amely meccsenként csaknem négy gólt lő ellenfeleinek és harmadik helyen áll a táblázaton, viszont reményt adhat nekik az a tény, hogy Könczei Áron és Kovács Viktor pénteken sem léptek pályára, előbbi október 22-én, utóbbi október 16-án játszott meccset utoljára. Ha péntek után szombaton is nyerni tud mindkét erdélyi csapat, akkor azzal az alsóház nagy lépést tehet a kollektív felzárkózás irányába.

ftcbra

Fotó: FTC

Brassó–FTC 5-1

   

A Corona a Sportklubhoz hasonlóan hatpontos hétvégét zárt magyarországi ellenfeleivel szemben.

A Ferencváros kiválóan kezdte a Brassó elleni mérkőzését, már a 36. másodpercben megszerezte a vezetést Vladimir Dubek góljával. Nem örülhettek sokáig a zöld-fehérek, ugyanis 1 perc múlva Mason Wilgosh egyenlített. A korai gólváltás után nem született több találat az első harmadban. A második játékrészben egyetlen érdemi esemény történt, a 23. percben Roberto Gliga találatával már a hazaiaknál volt az előny. A másik két harmadhoz hasonlóan a harmadikban is korán megszületett az első gól, Robert MacMillan a játékrész 48. másodpercében kétgólosra növelte a sárga-kékek vezetését. Joni Tuominen 2+2 perces büntetése végleg megpecsételte az FTC sorsát, az előny második felét MacMillan gólra váltotta. Az 5-1-es végeredményt Braden Walls állította be az 54. percben.

Győzelmével a Brassó közelebb zárkózott a felsőházhoz, hátránya 7 pontra csökkent a dobogó 3. helyén álló Ferencváros mögött.

Ezúttal sikerült gólokat is lőnünk

 

Így látták az edzők a Brassó–Ferencváros mérkőzést.

Martin Lacroix, vezetőedző, ASC Corona Brassó: “Korábban elmondtuk már, hogy, mennyire fontos is volt számunkra, hogy megszerezzük mind a hat pontot ezen a hétvégén. Tudtuk, hogy a Ferencváros nagyon jó csapat, az egész szezonban jól szerepelnek, és sejtettük, hogy nem lesz egyszerű legyőzni őket. Jól játszottunk, ugyanúgy, ahogy a szezon folyamán korábban is, egyszerű stratégiával, a különbség annyi a korábbiakhoz képest, hogy ezúttal sikerült gólokat is lőnünk, többet, mint az ellenfelünknek. Köszönöm a szurkolóinknak, akik eljöttek, hogy továbbra is támogatnak és bíznak bennünk.”

Greg Lindqvist, vezetőedző, Ferencváros: “Az első harmadban jól játszottunk, és uraltuk is a mérkőzést. De a második harmad elején az ellenfelünk felülkerekedett rajtunk. Sikerült végül visszakapaszkodnunk, viszont elkezdtünk hibázni. Ez pedig a meccs végére egyértelmű vereséghez vezetett. A két csapat között nem volt akkora a különbség, mint amit a végeredmény mutat, a gólkülönbséget túlzottnak érzem. Sok van még a szezon végéig, akkor derül ki világosan, ki mire képes.”

Erste Liga, 713 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Bandi, Péter.
Tőke: 96,6% (Polc)
K
Pleszkán: 87,2% (Sevela)
Sirokovs, Filip, Walls, Mihály Á., Gliga
1
Tuominen, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Tendler
Stoflet, Nagy I., MacMillan, Wilgosh, Bíró G.
2
Owen, Jászai, Németh, Bödök, Virág
Bors, Jemeljanyenko, Saluga, Molnár, Bíró M.
3
Jaborník, Korbuly, Shupe, Rafaj, Szappanos
Mihály E., Bíró O., Zsók, Péter, Zabludovszkij
4
Lengyel, Lakatos, Inglis, Roczanov, Farkas
Lacroix Martin, Strenk Hunor
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:36 FTC Dubek Fliszár
1-1 01:37 BRA Wilgosh
2-1 22:01 BRA Gliga Mihály Á.
3-1 40:48 BRA MacMillan Wilgosh Bíró G.
4-1 45:11 BRA PP MacMillan Stoflet Nagy I.
5-1 53:27 BRA Walls
39 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 8

A Brassó–FTC videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum