Az utolsó fogadja az elsőt Bécsben

   

Meglepetés lenne, ha pénteken érne véget a Jegesmedvék győzelmi szériája.

Becsülettel küzdenek a bécsi fiatalok az Erste Ligában, de ez eddig mindössze három pontocskára volt elegendő. Az egy szem valódi légiós, Nicholas Kuqali egymaga képtelen annyi tartást adni a jórészt fiatalokból álló csapatnak, hogy a győzelem reális esélyével lépjenek jégre. Az eddigi két olyan mérkőzésükön, amelyen pontot szereztek, a szezon eddigi negatív meglepetéscsapatát, a Brassót fogadták. A játékosok a harmadik harmadra rendszerint elfáradnak, eddigi 14 mérkőzésükből ezt a periódust 12 alkalommal vesztették el,  Ennek ellenére leírni nem lehet őket, hazai jégen rendszeresen meg kell izzadniuk az ellenfeleknek a győzelemért, a bécsiek nem adják olcsón a bőrüket. Az alap nem rossz, de az látszik, hogy versenyképesek csak akkor tudnak lenni, ha a szezon előtt beharangozott néhány jó légiós és tapasztalt hazai játékos csatlakozik a kerethez.

A péntek esti vendég DVTK Jegesmedvék magabiztosan uralja az Erste Ligát eddig. Mindenki máshoz képest máris van 8 pont előnye a vesztett pontokat tekintve, a Visegrád Kupát, Magyar Kupát, Kontinentális Kupát is ideértve 17 mérkőzéses győzelmi sorozatban van a csapat. Emberi számítás szerint a sorozat nem péntek este fog véget érni Bécsben, bár ehhez arra is szükség van, hogy a játékosok kellően komolyan vegyék az ellenfelet. Miskolctól Bécsig nem rövid az út, és mivel a fiatal osztrák játékosok gyorsak és jól korcsolyáznak, ráadásul otthon jóval erősebbek, mint idegenben, mihamarabb le kell vetni a buszlábakat. Ezzel a miskolciak is tisztában vannak, ahogy a csütörtöki sajtótájékoztatón illetve a csapat közösségi oldalán Mikael Tissel vezetőedző, Vojtkó Mátyás és Berta Ákos is elmondta, nem fogják félvállról venni a Capitals II-t sem, mérkőzésről mérkőzésre gondolkodnak. Vojtkó szavaiból az is kiderült, ha rajtuk múlik, további megpróbáltatásokban lesz részük a szurkolóiknak: “Szurkolói szempontból biztos nehéz mindig nyerni és ezt nézni, de én kitartást kívánok nekik.”

Vienna Capitals II–DVTK Jegesmedvék 0-6

   

A bécsiek két harmadon át meccsben maradtak a címvédő miskolciakkal szemben, a harmadik játékrészben viszont kidomborodtak az erőviszonyok. Kiss Bence 10 védéssel ért el shutoutot.

Matthias Tschrepitsch volt a találkozó első harmadának hőse, a bécsiek kapusa 16 lövést védett. A második játékrészben 14 miskolci próbálkozással nézett szembe az osztrák hálóőr, ezek közül Miskolci Márk és Galanisz Nikandrosz próbálkozását nem védte, utóbbi játékos emberelőnyben talált be. A harmadik harmad elején 34 másodperc alatt végleg eldöntötték a meccset a DVTK Jegesmedvék: előbb Magosi Bálint lőtt előnyös gólt, aztán pedig Pavuk is bevette Tschrepitsch kapuját. A végjátékban megint villant gyorsan kettőt a magyar együttes: két légiós, Jarko Leppanen és Rasmus Kulmala talált be 43 másodperc leforgása alatt.

A DVTK Jegesmedvék 6-0-ra nyertek, első csatársoruk mindhárom tagja 1+2 ponttal zárta az estét. A bécsiek szempontjából nem is annyira a 6 kapott gól az elgondolkodtató, hanem a mindösszesen 10 kaput eltalált lövés igencsak vékonyka mutató.

Fotó: Mudra László - MJSZ

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Amíg ilyeneket hibázunk, addig esélyünk sem lesz

   

A DVTK Jegesmedvék rendkívül magabiztosan győzött Bécsben. Edzői értékelések.

Christian Dolezal, vezetőedző, Vienna Capitals II.: “Igazán jó első harmadot produkált a csapatunk. A Miskolc nagyon nagy nyomást gyakorolt ránk, de a srácok nagyot harcolva jól ellenálltak. Aztán a középső játékrészben a Miskolc még fokozott a tempón,ezt pedig nagyon megéreztük. Kezdett elfogyni az energiánk, aminek az lett a következménye, hogy könnyű dolgokban is hibáztunk, ahogy a korábbi mérkőzéseken is. Amíg ilyen dolgok történnek, ilyeneket hibázunk, addig ezen a szinten a liga legjobbja ellen esélyünk sem lesz. Így lehetetlen megfordítani a meccset.”

Mikael Tissel, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Jól kezdtünk, bár az első harmadban nem sikerült gólt ütnünk. Lehet, hogy ebben közrejátszott a hosszú utazás is. De türelmesek voltunk és összeszedettek, és a második harmadtól aztán már a gólok is jöttek. Az egész csapat jól játszott, Kiss Bence kapus is remekül védett, elégedett vagyok a mérkőzéssel.”

Erste Liga, 159 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Árkovics, Pálkövi.
Tschrepitsch: 85,4% (Maros)
K
Kiss: 100% (Adorján)
Piff, Karitnig, Schönwetter, Vendis, Janisch
1
Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
Leitner, Kuqali, Artner, Maurer, Maxa A.
2
Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Kulmala
Müller, Wolf, Maxa F., Szabad, Preiser
3
Joe, Vojtkó, Tóth A., Berta, Tóth G.
Rohm, Schlögl, Ranftl, Thalhammer
4
Bernáth, Ritó, Albert, Köllő
Dolezal Christian, Schweda Peter
E
Tisell Mikael, Parikka Eemeli
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 27:08 MIS Miskolczi Galanisz Láda
0-2 31:45 MIS PP Galanisz Miskolczi
0-3 42:52 MIS PP Magosi Leppanen Galanisz
0-4 43:26 MIS Pavuk Kulmala Vas
0-5 54:11 MIS PP Leppanen Miskolczi Magosi
0-6 54:54 MIS Kulmala Pavuk
10 Kapura lövések száma 41
10 Kiállításpercek 4

A Vienna Capitals II–DVTK Jegesmedvék góljai videón

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum