Kétmillió dollár választja el Sipacsovot a KHL-től

   

Az orosz center ennyit vett fel aláíráspénzként a Vegastól. A klub addig nem engedi el, amíg vissza nem fizeti ezt az összeget. Ráadásul egyelőre otthon sem fogadják tárt karokkal.

Folytatódik Vagyim Sipacsov kálváriája. A 30 éves orosz idén próbálta volna ki magát először az NHL-ben, de nem úgy alakultak a dolgok, ahogy eltervezte. Októberben már másodszor irányították az AHL-es Chicago Wolveshoz, amit nem fogadott el. Elsőre elnézték neki, másodjára azonban felfüggesztették a szerződését. Ez azt jelenti, hogy továbbra is a Vegas Golden Knights kötelékébe tartozik, ám fizetést nem kap. A legújabb hírek szerint a klub hajlandó átadólistára tenni őt, amennyiben visszafizeti azt a kétmillió dollárt, amelyet a szerződés aláírásáért bónuszként felvett, pontosabban ennek a neki jogosan járó 86 ezer dollár levonása után maradó részét.

Szerdai írásában Elliotte Friedman szakíró mindenesetre felvetette, hogy ha a játékos kivásárolja magát, ami szerinte igen valószínű, akkor a klub további feltételeket szabhat, például hogy nem igazolhat más NHL-es csapathoz. Felmerült ugyanis, hogy évi 4,5 millió dollárnál kevesebbért más klub esetleg próbát tenne vele. Friedmannek nagyon jó kapcsolatai vannak a ligán belül, forrásai szerint Sipacsovval leginkább két baj lehetett. Az egyik, hogy túl későn, 30 évesen próbált szerencsét a tengerentúlon. Ezen felül orosz játékosok arról is beszámoltak, hogy honfitársuk nem lelkes híve a konditermek látogatásának, így pedig fizikailag sem képes felvenni a versenyt a többiekkel. Ilyen idősen, ilyen renoméval pedig nem fog az AHL-ben küzdeni a keretbe kerülésért. Ha igazak a pletykák, akkor viszont aligha lesz más NHL-es klub, aki próbát tenne a játékossal.

sipacsov3
Fotó: David Becker / National Hockey League / Getty

De a játékos még ennél is nagyobb bajba kerülhet, hiszen a minap nem más, mint Gennagyij Tyimcsenko, a SZKA elnöke és az orosz szövetség elnökségének tagja is nyilatkozott egykori játékosáról. Az interjúban elmondta, hogy kiutazása előtt több alkalommal is hosszasan győzködték a centert, hogy semmi keresni valója az NHL-ben, jobban jár, ha otthon marad és részt vesz az olimpián. Sipacsov azonban nem hallgatott rájuk, feltétlenül menni akart, így csak magának köszönheti azt a bajt, amibe került és hogy jelen pillanatban nem számítanak rá az olimpiai keretnél. Egyelőre nem tudni, hogy az elnök úr mennyire gondolja komolyan ezt, vagy csak ezzel akarja megleckéztetni a játékost, mindenesetre nem egyszerű az orosz center helyzete.

Sipacsov történetéről  korábban már többször is írtunk, például itt és itt.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum