Jason Morgan idén először látogat Miskolcra

 

A kanadai szakember a DAB élén a Magyar Kupa-meccsre érkezik egykori sikerei helyszínére. Az UTE a Vasashoz utazik, a MAC a KMH-val játszik.

Három mérkőzést rendeznek a Magyar Kupa szerdai fordulójában, az esélyek mindhárom meccsen elég egyértelműek, de az ugyanilyen nyilvánvaló, hogy a csonka forduló rangadója a DAB miskolci vendégszereplése lesz. Az Erste Ligában utcahosszal vezet a DVTK Jegesmedvék, Galaniszék egy meccsel kevesebből is több mint kétszer annyi pontot gyűjtöttek, mint Azariék. A DVTK 32 ponttal toronymagas első, a DAB 15 ponttal egyelőre a hatodik helyen áll. A Magyar Kupában azonban sokkal élesebb a verseny a két csapat között, mindketten kétszer győztek, egyszer kikaptak, az egypontos differenciát az jelenti, hogy a DAB egy alkalommal csak hosszabbításban tudott győzni. A mezőny egyébként is nagyon szoros, a Fradi négy meccsen 9 pontot gyűjtött és első, mögötte három csapat is hat ponttal áll, köztük a DVTK Jegesmedvék, de ők egy meccsel kevesebbet játszottak. Ötödik helyen tanyázik a DAB, amely egy miskolci bravúrgyőzelemmel nagy lépést tehetne a négy közé jutásért.

Ez persze egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen a hazaiak hétfőn a televízió nyilvánossága előtt mutatták meg, miért is vezetik az Erste Ligát, tempós, látványos mérkőzésen győzték le a meccs felére az erejével teljesen elkészülő Csíkszeredát. Különösen az első csatársor volt elemében, a Galanisz Nikandrosz, Miskolczi Márk, Magosi Bálint alkotta trió összesen 9 pontot szerzett, utóbbi négy gólt lőtt. Azonban a DAB sem feltartott kézzel érkezik a Népkertbe, jó keret állt össze Dunaújvárosban, csak a szezonkezdet nem sikerült úgy, ahogyan azt eltervezték. Azóta a keret is erősödött, érkezett Mestyán István, Hári Norbert és Hugo Turcotte. Hári játékára még várni kell, de Turcotte minden bizonnyal játszani fog. Nem úgy Hetényi Péter, aki sajnálatos módon abbahagyta a jégkorongot, és Daniel Nageler, akinek pár hétre még szüksége van ahhoz, hogy felépüljön térdsérüléséből. De ami talán a keretet érintő változásoknál is fontosabb, a kispad irányítását Jason Morgan vette át, a játékosként NHL-t is megjárt csatár két szezonnal ezelőtt bajnokságot nyert a miskolci csapat vezetőedzőjeként.

MISDAB3

A következő szezont azután Lengyelországban kezdte, november ötödikén került a Debrecen élére. A MOL Ligában egyetlen meccsen játszott korábbi csapata ellen, december elején 8-6-os vereséget szenvedtek, igaz, volt már 8-2 is. A Magyar Kupában egy hónappal később újra találkoztak, akkor Miskolcon és egy sokkal szorosabb meccsen a hazaiak csak büntetőkkel tudtak nyerni 4-3-ra. Szerdán tehát mindössze harmadik alkalommal mérkőzik egykori csapata ellen, ezúttal annak a DAB-nak az élén, amely tavaly az elődöntőben kis híján Miskolcon tréfálta meg az akkor is jóval esélyesebbnek tartott hazaiakat, akik végül csak hosszabbításban nyertek 1-0-ra és jutottak döntőbe. Mindkét csapat mellett szólnak tehát érvek, nagy kérdés, a rendelkezésére álló két hét elég volt-e Jason Morgannek arra, hogy érezhető változásokat eszközöljön a csapat játékában.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): “A szerdai meccs igazán komoly kihívás lesz a számunkra, hiszen a DVTK a magyar jégkorong legjobbja. Nekünk pedig pontokra van szükségünk, hogy elérjük a legjobb négyet a kupában is. A miskolci csapat nagyon mély játékoskerettel rendelkezik, rengeteg tehetséges hokis játszik a borsodi csapatban, akik nagyon egymásra találtak az utóbbi időben. Nagyon ügyes és eredményes csatárok vannak, akik komoly árat fizettetnek minden egyes védelmi hibáért. Emellett van egy kőkemény védelmük remek kapusteljesítménnyel kiegészítve. Hibátlan teljesítmény kell a részünkről, és a kezdő bedobástól készen kell állnunk!”

A másik két találkozó jóval egyértelműbbnek tűnik. A MAC a KMH Budapestnek is otthont adó Tüskecsarnokban játszik, míg az UTE a Vasashoz látogat. A két Erste ligás csapat az élmezőnyhöz tartozik, játékoskeretük erőssége össze sem mérhető riválisaikéval. A Vasas az utolsó, a KMH utolsó előtti, az egymás elleni meccsen szerezte egyetlen győzelmét a szlovák harmadosztályban szereplő alakulat. Erste ligás ellenfél ellen még egyik csapat sem szenvedett ötgólos kisebb arányú vereséget. A KMH kerete az elmúlt napokban két fiatallal erősödött, a DVTK-tól a szezon végéig kölcsönbe érkezett Szopos Ottó és Karda Milán. A két 1997-es születésű csatár három, illetve hét meccsen szerepelt idén az Erste Ligában, pontot egyikük sem szerzett.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum