A Titánok ellen mozdulna el a holtpontról a Brassó

   

Mindkét csapat kemény hétvégét zár le, a fáradtság leküzdése, a fegyelmezett játék és a speciális egységek teljesítménye egyaránt döntő fontosságú lesz.

Nagyon nehéz hétvégén vannak túl a Fehérvári Titánok, mégpedig becsülettel. Előbb otthon a miskolciak ellen, majd a MAC otthonában léptek jégre, és bár mindkét alkalommal háromgólos vereséget szenvedtek, a mezőny két nagyágyúja ellen a fiatalok sokáig nyílttá tudták tenni a mérkőzéseket. A végzetük mindkét esetben a kiállítások lettek, a Jegesmedvék és a MAC is három-három emberelőnyös góllal tudta legyűrni őket. Keményen dolgozó, gyorsan és jól korcsolyázó, fiatalos csapat alakult ki Kóger István keze alatt, amelyik mindenkit meg tud verni és mindenkitől ki tud kapni. Két vesztes mérkőzés után természetes, hogy vágynak a fehérváriak a sikerélményre, és ezt a bukdácsoló Brassó ellen akár meg is szerezhetik.

A Ferencváros elleni vesztes mérkőzés után Martin Lacroix is kimondta, a Brassó messze az elvárások alatt szerepel, és emiatt nagy a nyomás rajtuk. Hogy ez így alakult, azt jórészt maguknak köszönhetik, a csapat tele van olyan játékosokkal, akik húzóembernek számítanának, ám az egész eddigi idényük csőd. Hogy ez edzői hiba-e, vagy ezekben a játékosokban már nincs több, azt nehéz megítélni, az viszont biztos, hogy Martin Lacroix nem volt eddig híve a változtatásnak, így jobbára a lelátóról nézi a meccseket a kerethez tartozó, a közelmúltban leigazolt több fiatal is. Ki kellene lépnie a Brassónak a megszokott kerékvágásból, ám nem lehet tudni, ki teszi meg a szükséges lépéseket, az edző-e vagy a klubvezetés. A mostani túra sem túl fényes eddig, bár a bécsiek elleni meccset sikerült túlórára menteni, a Brassó az egyetlen csapat, amely azzal a kétes dicsőséggel dicsekedhet, hogy pontot vesztett az újonc ellen, ráadásul kétszer is.

bratit

Fotó: Victor Grigore

Fehérvári Titánok–Brassó 3-2

   

A fehérváriak megszerezték az Erste Liga leggyorsabb gólját, majd végül 2 pontot gyűjtöttek be.

Izgalmasak mostanában a Titánok meccseinek első pillanatai. A DVTK ellen Láday Tamás és Jed Rusk dobták le a kesztyűket és bunyóztak egy nagyot rögtön a középkezdés után, míg a Brassó ellen két jó passzt követően Antilla bevágott egy kipattanót, amivel már a 7. másodpercben vezettek a hazaiak (1-0). Azonnal próbáltak válaszolni a vendégek, de Kornakker könnyedén hárította próbálkozásaikat. Főként mezőnyjáték folyt a jégen, amikor némileg váratlanul egyenlítettek a sárga mezesek. A 6. percben a korábbi fehérvári kedvenc, Mihály Árpád éles szögből leadott lövése meglepte a kapust (1-1). Ainsworthé volt az első kiállítás, de Sirokovs is szabálytalankodott, így odalett a fór, majd Szabó Bence ült a büntetőpadra, őt Gliga követte. Sem az emberelőnyök, sem a négy a négy elleni játék nem hozott gólt, csak helyzetekig jutottak a csapatok. Fehérvári oldalon Kiss Patrik veszélyeztette Tőke kapuját, míg a másik oldalon MacMillan startolt a korongra, de Kornakker gyorsabb volt. Öt az ötben már csökkent az iram, fásultnak tűntek a csapatok, ami nem is csoda, négy nap alatt a harmadik meccsüket játszották. Az utolsó percekre felpörgött a mérkőzés, ezt Kincses játékvezető bánhatta, akit lábon talált egy lövés.

A középső harmad élvezetesebb játékot hozott. A 23. percben Walls ütötte a nézőtérre a pakkot, egy söröspohár megsebesült. Körülményes volt a Titánok emberelőnye, ahogy kiegészültek a vendégek, rögtön át is vették az irányítást. Előbb Saluga, majd Mihály Árpád is gólt lőhetett volna, Kornakker csak kapkodta a fejét, de a szerencse ezúttal vele volt. A másik kapunál Kiss Patrik megpattanó lövése keltett riadalmat, de Tőke végül megszelídítette a pakkot. Jobb volt az iram, mint az első játékrészben, de továbbra is sok volt a hiba, a könnyen eladott korong. A 29. percben, a brassói helyzetek közepette ismét a Titánok szereztek vezetést. Szaller okosan a kapu mögötti palánkra lőtte a korongot, a visszapattanóra Szabó Krisztián érkezett (2-1). Az alapvetően EBEL-es támadónak ez volt a szezonban az első Erste Liga-meccse és értelemszerűen -gólja is. Ismét gyorsan válaszolhattak volna a vendégek, de csak Molnár Zsombor került a kapuba. A vendégfölény emberelőnyökben kamatozott, de ezúttal jól zárt a fehérvári retesz, nem tudtak betalálni fórban Bíróék. Egyenlő létszámban Ainsworth ütőjében volt a harmadik gól, de túlhúzta a ziccert, majd Szabó Krisztián kapott 10 perces büntetést reklamálásért. A végére egy hazai emberelőny és egy kapuvas jutott, az eredmény nem változott.

Schoenmakers és Ainsworth kevergetett a harmadik játékrész elején, végül utóbbi lőtt mellé. Bánhattak a hazaiak, mert a 42. percben Wilgosh mattolta Kornakkert (2-2). A gól után emberelőnybe kerültek a Titánok, de nem tudták visszavenni a vezetést. Ez a harmad az elsőhöz hasonlított, érződött a fáradtság a csapatokon, alacsony intenzitással folyt a játék. A kapusoknak nem sok dolguk volt. A 48. percben brassói fór következett, Bíró Gergő került kecsegtető helyzetbe, melléhúzta. Az utolsó percekre ismét megélénkült a játék. Gliga és Mihály Árpád játszottak össze, utóbbi a kapuvasat találta el. A másik kapunál három a kettőben léptek ki a Titánok, Reisz, Szita, Szabó Krisztián volt a korong útja, Tőke bravúrral fogta a lövést. Következhetett a hosszabbítás.

A ráadás eleje a Titánoké volt, Ainsworth és Antilla is kihagyott egy-egy nagy helyzetet, a másik kapunál Mihály Árpád lőtt szép cselek után, ezt Kornakker védte. Villámgyorsan elröpült a hosszabbítás, alig volt játékmegszakítás. Az utolsó másodpercekben Vehmanen nyerhette volna meg a meccset övéinek, de ezúttal is Tőke volt a végállomás. Jöhettek a büntetők.

Az első kör után Antilla góljával előnyt szerzett a Volán, amit a harmadikban Walls kiegyenlített. Végül a hetedik körben Péter Andor fonák emelése döntött (3-2). A Fehérvár így két, a Brassó egy ponttal lett gazdagabb.

Fotó: Mudra László - MJSZ

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Erste Liga, 2017. okt. 30., hétfő. Játékvezetők: Németh, Kincses, Berger, Muzsik.
Kornakker: 93,3% (Gyenes)
K
Tőke: 88,9% (Polc)
Imre, Vehmanen, Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
1
Sirokovs, Filip, Walls, Mihály Á., Gliga
Reiter, Szabó B., Szabó K., Szita, Reisz
2
Stoflet, Nagy I., Wilgosh, MacMillan, Bíró G.
Szaller, Láday, Péter A., Kiss P., Vizi
3
Bors, Jemeljanyenko, Saluga, Molnár, Bíró M.
Takács, Madácsi, Mazzag, Kiss Zs., Péter B.
4
Mihály E., Zabludovszkij, Zsók, Péter Zs.
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Lacroix Martin, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:07 FHA Antilla Schoenmakers Ainsworth
1-1 05:18 BRA Mihály Á.
2-1 28:30 FHA Szabó K. Szaller Reisz
2-2 41:18 BRA Wilgosh Nagy I. MacMillan
3-2 65:00 FHA GWS Péter A.
27 Kapura lövések száma 30
18 Kiállításpercek 14

A Titánok–Brassó videó-összefoglalója

 

Antilla Erste Liga-rekordot jelentő 7. másodpercben lőtt gólja, a mérkőzés további találatai, valamint a büntetőpárbaj videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum