Újra rangadónak számít az UTE–Csíkszereda

   

Hosszú idő után úgy tűnik, erős és egy súlycsoportba tartozik a két csapat.

Utoljára talán 2010-ben fordult elő, hogy a két klub egyformán az élmezőny tagja volt. Előbb az Újpest, majd a Szereda került válságba, és ugyanebben a sorrendben is kezdték a felfelé kapaszkodást. Látszólag nagy a távolság közöttük pontszámban, ám egy esetleges vasárnapi Szereda-sikerrel a vesztett pontokat nézve a 2 mérkőzéssel kevesebbnél tartó csíkiak utolérnék a lilákat. Eddigi két idei meccsüket mindig a hazai csapat nyerte egy góllal, így vasárnap este is szoros csatára számíthatunk.

Jó sorozat után érkezett pénteken az örökrangadóra az UTE, ahol kiegyenltett mérkőzésen ismét előjött legnagyobb problémája, a nem eléggé hatékony támadójáték. Bár a védekezés rendben van, az UTE az élcsapatok közül a legkevesebb gólt szerezte, noha rengeteg lövést küld kapura. Nincs olyan játékos a csapatban, aki – például a ferencvárosi Virág Tamáshoz hasonlóan – szinte minden mérkőzésen tudna szerezni pontot. Cseter 5, Benk, Ropret és Becze 6 meccsen maradt gól és gólpassz nélkül az eddigi 12 bajnokin. Az UTE egyetlen meccse sem volt gólfesztiválnak nevezhető, hétnél több találat még nem született. Nagyon érdekes sorminta a csapat életében, hogy ha gyengébb a támadójáték, akkor a védelem sem képes megmenteni a dolgokat. Ahányszor nem sikerült elérni a három lőtt gólt, kikapott az UTE. Hazai jégen ez eddig egyszer fordult elő, de az egyre masszívabb Csíkszereda ellen egyáltalán nem lesz könnyű így kivívni a győzelmet.

MOL_SCC-UTE_20160923-1

A nyugodtabb háttér és a csapat mögött hosszú évek után kialakult összefogás hamar látványos eredményeket hozott Csíkszeredában. Az Erste Liga két erdélyi indulója közül ebben az idényben egyértelműen a Sportklub okoz most több kellemes percet.  Hazai jégen legyőzték már az újpestieket és a MAC-ot is. A mostani, lehető legnehezebb túrájukon vereséggel kezdtek a tavalyi ezüstérmes, jelenleg is második MAC ellen, ám az utolsó 20 percet megnyerték. Van potenciál a csapatban, és vannak állandó pontszerzők is, így mindenképpen várhatunk gólt vagy gólokat Leo Gudas csapatától vasárnap is. Szükségük is van a hatékony támadójátékra, hiszen mérkőzésenként átlagban 3 gólt kapnak, ami túl sok ahhoz, hogy minden meccsen a győzelem esélyével lépjenek jégre.

UTE–SC Csíkszereda 4-5

   

A Sportklub főleg a légiósainak, valamint Rokaly Szilárdnak és Onodi Ottó kapusnak köszönhetően győzött a Megyeri úton.

A mérkőzés előtt Nagy Nilan ünnepélyes keretek között magyar állampolgár lett a jégen. Ettől függetlenül idén még légiósnak számít az Erste Ligában, igaz, a válogatottban viszont akár világbajnokságon is részt vehet, amennyiben arra érdemesnek bizonyul. Az UTE kezdte frissebben a meccset, megérdemelten szerezte meg a vezetést Pichler pontos lövésével. A harmad felétől jól ment a csíki csapat, és fokozatosan átvette az irányítást – de már előtte egyenlített: Valchar elvállalta egy 2 az 1 elleni kontratámadás befejezését. Rokaly Szilárd jelentette a meccs üde színfoltját, a junior korú szeredai csatár nyáron tért vissza Fehérvárról, azóta tündököl a Sportklubban. Ezúttal szép cselek után Szcsasztlivijjel lövette meg utóbbi élete első Erste ligás gólját. Nagyon szép jelenetsor végén a Gagarin Kupa-győztes csatár az üres kapuba lőtt.

A második harmadban csökkent az első húsz perc nagy irama, de továbbra is izgalmas volt a meccs. Ezt a periódust végig a Szereda uralta. Akkor is, ha az UTE egyenlített egy szép emberelőnyös Sikorcin-góllal. Három perc múlva Rokaly Szilárd megérdemelten szerzett gólt, újra vezetéshez juttatva csapatát, középre lőtt korongja Huba ütőjéről pattant a kapuba Sila alatt. A harmad második felében gyakorlatilag döntő fölényt ért el a Sportklub, a liláknak perceken át nem osztottak lapot, csoda, hogy megúszták egygólos hátránnyal ezt a 40 percet.

A záró játékrészben a Csíkszereda folytatta a dominanciát, ám a harmad felére visszajött a meccsbe az UTE, majd felpörögtek az események. Az 54. percben Benk egyenlített egy szép akció végén, két perc múlva pedig emberelőnybe kerültek a vendégek, az 5 a 4 elleni lehetőséget Belov váltotta gólra távolról. Az 58. percben a legutóbbi Sportklub-gólszerző szabálytalankodott, Szilassy Zoltán időt kért, és lehozta Silát. Az akció rosszul sült el, a lilák elbukták a bulit, Brnák azonnal betalált az üres kapuba. Később az előnyt kihasználta az UTE Sikorcin révén, majd újra lekorcsolyázott Sila. Hiába, Onodi több bravúrt is bemutatott, egyszer a videobíró segítségét is idénybe vették.

A Sportklub 5-4-re nyert, megerősítve a tabellán elfoglalt 5. helyét, míg az UTE az FTC sikere miatt lecsúszott a dobogóról.

Erste Liga, 0 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Pálkövi, Tichon.
Sila: 86,7% (Márkus)
K
Onodi: 90,0% (Ruczuj)
Huba, Dósa, Nemes, Becze, Sági Martin
1
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
Hegyi, Kiss D., Benk, Cseter, Caladi
2
Brnák, Salló, Fabus, Rokaly Sz., Szcsasztlivij
Nagy N., Pokornyi, Szalma, Sikorcin, Ropret
3
Györfy, Farkas, Fodor, Molnár, Rokaly N.
Schmál, Pápa, Pichler, Turbucz
4
Orbán, János, Antal N., Casaneanu, Egyed
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:15 UTE Pichler Huba
1-1 03:51 SCC Valchar Papp
1-2 11:32 SCC Szcsasztlivij Rokaly Sz. Fabus
2-2 32:36 UTE PP Sikorcin Ropret
2-3 35:40 SCC Fabus Rokaly Sz. Brnák
3-3 53:30 UTE Benk Sikorcin
3-4 56:45 SCC PP Belov Valchar Papp
3-5 57:26 SCC SH Brnák Szcsasztlivij
4-5 58:27 UTE PP Sikorcin Ropret
40 Kapura lövések száma 31
10 Kiállításpercek 58

Az UTE–SC Csíkszereda góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum