Másodszor megy a Vienna Dunaújvárosba

   

A ligaújonc eddig csak a Brassó ellen szerzett pontot. A DAB-nál kisebb átépítés zajlik, de nem veszíthetnek pontot az utolsóval szemben.

A két csapat eddig kétszer játszott egymással, Dunaújvárosban 7-2-re, Bécsben 3-0-ra nyert a DAB. Érdekes, hogy első dunaújvárosi meccse előtt szerezte első pontjait a farmcsapat, akkor is a Brassó ellen játszottak pénteken, ezt követően utaztak vasárnap a Fejér megyei csapat otthonba. Két nappal ezelőtt ismét közel álltak a győzelemhez, az ötödik percben megszerezték a vezetést, amit a 49. percig tartani tudtak, azonban további helyzeteiket nem tudták értékesíteni, így a Brassó egyetlen találatával kiharcolta a hosszabbítást, majd a pluszpontot is elvitte. A csapat 26 éves trénere, Peter Schweda a meccs után azt nyilatkozta, kemény csatát vívtak, amelyen mindkét csapatnak bőven adódtak lehetőségei.

A DAB egyelőre nem találja a játékát, amit a szakvezetés nem néz tétlenül. David Musial vezetőedző helyére érkezett Jason Morgan, aki 2016-ban megnyerte a bajnokságot a DVTK-val, az elmúlt egy évet pedig Debrecenben töltötte. A MAC ellen még nem látszódhatott meg a szakember keze nyoma a csapat játékán, az Acélbikák egy borzalmas ötperces periódussal bukták a meccset, az első harmadban öt és fél perc alatt ötöt kaptak. A meccs utáni interjújában Morgan ki is emelte a legsürgősebb feladatot: „Úgy érzem, az elmúlt pár nap és a két mérkőzés után, hogy elsősorban fejben vannak problémák. Amikor valami rossz történik, akkor az egész csapat hullámvölgybe kerül, a játékosok frusztráltak, idegesek lesznek, ami csak tovább ront a helyzeten.”

DAB-VC2_IMG_9110-900

Az átalakulás nem állt meg a kispadnál, a csapathoz még korábban érkezett Mestyán István, a napokban pedig Hári Norbert is csatlakozott a kerethez, a Bécs ellen ő is bemutatkozhat. A tavaly Belgrádban 39 meccsen 53 pontot szerző Hugo Turcotte érkezése további lökést adhat a csapatnak. (A rossz hír eközben az, hogy a nyáron érkezett Hetényi Péter visszavonult.) Minden azon múlik majd, mennyire állnak össze a régi és az új fogaskerekek. A csapat játékosállománya a jelenlegi teljesítménynél mindenképpen többre képes, 12 meccsen 12 pontot szereztek, ez nagyon kevés. Jason Morgan hétközi hosszabb nyilatkozatában a szurkolókhoz is szólt, azonban a régi hév visszanyeréséhez a csapatnak is hozzá kell tennie a magáét.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): “Igazi teszt lesz a mérkőzés számunkra egy nagyon kemény, edzésekkel bőven teletűzdelt hét után. Ez a mi csarnokunk, sokkal keményebb ellenfélnek kell lennünk mindenki ellen, főleg hazai jégen, a szurkolóink előtt. A Bécs fiatal, gyors és keményen küzdő csapat, amely jó jégkorongot tud játszani. Ez látszik a pénteki mérkőzésükből is, hiszen a Brassót túlórára kényszerítették. Kemény meccsre készülök, és három pontra természetesen!”

Dunaújváros–Vienna Capitals II 6-0

   

Fölényes és könnyed győzelemmel intézte el a bécsi fiatalokat a Dunaújváros a szezonban immár harmadszor.

A hazaiak a sérült Nageler, a szombat este érkezett Turcotte és Hári Norbert nélkül álltak ki a mérkőzésre. Nem kellett sok idő, mindössze 1 perc és 47 másodperc ahhoz, hogy mindezek ellenére megszerezzék a vezetést a mérkőzésen. Borbás lépett ki és lőtte át nemes egyszerűséggel Zimmermannt. Bár a mérkőzés végi lőlap szerint a Vienna Capitals II. nem sokkal kevesebbet lőtt kapura, mint a házigazda Dunaújváros, ez leginkább annak köszönhető, hogy sokkal többet játszottak emberelőnyben. Duscheknek nem igazán volt nagy bravúrokra szüksége, hogy megvédje kapuját a góloktól. Nem így szegény Zimmermann kapusnak, akit elsősorban a második harmad első felében számtalanszor hoztak kiszolgáltatott helyzetbe csapattársai. A dunaújvárosiak tetszés szerint értek oda a kapu előterébe, és a 23. és a 34. perc között ilyen akciókból összesen 4 gólt is lőttek. Az első kettőt Silló, a második kettőt pedig az utóbbi meccseken igen eredményes Léránt révén. A bécsiek teljesen elvesztették a fonalat ebben az időszakban.

Zimmermannt az 5. gólt követően a másik EBEL-cserekapus, Tschrepitsch váltotta, és ettől a bécsiek kicsit összekapták a védekezésüket. Ennek ellenére hatalmas volt a piros mezesek fölénye.  Mindent elmond a játék képéről, hogy a hazaiak ebben a szakaszban emberhátrányban is fel tudtak állni a bécsiek kapuja előtt és négyen az öt ellen cicáztak velük. A cserekapus sokáig kapott gól nélkül állt, őt végül az 55. percben az egész pályán végigszlalomozó Izacky avatta fel, ám ekkor a hazai csapat már nem igazán törte össze magát az újabb gólokért. Végül 6-0-ra győzött a Dunaújváros, és ezzel megszerezte az ötödik győzelmét. A rossz hír ebben az, hogy az ötből három a Vienna Capitals farmcsapat ellen született, márpedig ellenük már csak egyszer fognak játszani az alapszakaszban.

Úgy érzem, sikerült előrelépnünk

 

Jason Morgan a Vienna Capitals II elleni meccsen már látta a fejlődés jeleit.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): “Úgy érzem, sikerült előrelépnünk az előző héten. Keményen edzettek a fiúk, és ez a mai napon meglátszott. Szerencsére sikerült hatvan percen keresztül koncentráltan játszanunk, agresszívek voltunk, a védekező harmadban odafigyeltünk, ez pedig a támadásaink eredményességén is meglátszott. Örülök a három pontnak!”

Christian Dolezal (vezetőedző, Vienna Capitals II): “A második harmadban ment el a meccs. Addig úgy ahogy partiban voltunk, utána viszont hiába küzdöttünk, gólt már nem sikerült szereznünk.”

Erste Liga, 500 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Soltész, Abonyi.
Duschek: 100% (Koitmaa)
K
Zimmermann: 76,2% (Tschrepitsch: 92,9%)
Erdélyi, Mestyán, Léránt, Azari, Novotny
1
Piff, Karitnig, Maxa F., Szabad, Ranftl
Orbán, Szkripec, Silló, Németh, Izacky
2
Leitner, Hackl, Bolterle, Artner, Maxa A.
Lencsés, Hruby, Odnoga, Borbás, Nagy
3
Kuqali, Wolf, Schlögl, Nissner, Thalhammer
Tanka, Török, Makovics
4
Steibl, Schönwetter, Janisch
Morgan Jason, Musial David
E
Dolezal Christian, Schweda Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:47 DAB Borbás Nagy Odnoga
2-0 22:53 DAB Silló Azari
3-0 24:20 DAB Silló Szkripec
4-0 31:49 DAB SH Léránt Novotny Orbán
5-0 33:52 DAB Léránt Novotny Azari
6-0 54:50 DAB Izacky
39 Kapura lövések száma 32
16 Kiállításpercek 4

A DAB–Vienna Capitals II videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum