Újra legyőzheti a Brassót a Vienna

   

Alsóházi rangadót játszanak péntek este Bécsben.

Kevesen gondolták volna a szezon elején, hogy a Brassó 9 mérkőzést követően az utolsó előtti helyet foglalja majd el az Erste Liga táblázatán. Még akkor is meglepetés mindez, ha a vetélytársak már 10-12 meccsen vannak túl, és így a vesztett pontokat tekintve a brassóiak az alsóház listavezetői lennének. Hogy nincs minden rendben a csapat körül, azt mutatja az is, hogy két hete Emilian Cernica ultimátumot adott a csapatnak. A Farkasok azóta elvesztettek három komoly csatát, és csak a szerdai, Progym elleni román bajnokit nyerték meg 5-2-re, ám egyelőre nincs hír a csapat körüli változásokról.

Az új igazolások közül Mihály Ede csődöt mondott, bár az elmúlt idényei amúgy sem sikerültek fényesen. Bár Debrecenben már nehezebben indultak a szezonjai, Martin Saluga eddig mindig pont per meccs körül teljesített, most 9 alkalmon mindössze 2+1-nél tart. Az elmúlt évek egyik legeredményesebb védője, Nagy Csaba október végén még pont nélkül szerénykedik, ilyen utoljára 2010-ben fordult elő vele. Patrik Polcnak nagyon nem tett jót, hogy az állampolgársága megszerzése körüli hercehurca miatt hónapokig jegelték, azóta nem tud 90% fölé kerülni. De pont nélkül áll Tranca, Zabludovszkij vagy Bíró Ottó is. Közben olyan fiatalok, mint például a Debrecenből hazahívott Csíki Zoltán, aki a cívisvárosban nagyon szépen megállta a helyét a védelem egyik stabil tagjaként, már második éve alig lát jeget, és a többi fiatal – Vasile, Balázs Zsombor, Gajdó, Mátyás Zsolt – is ünnepként élhet meg minden olyan pillanatot, amikor beöltözhet egy-egy meccsre, ideértve a román bajnokságot is.

A csapat egyetlen szerencséje, hogy pénteken egy ugyancsak a várakozások alatt teljesítő ellenféllel játszik. A Vienna Capitals egyelőre nem olyan kerettel játszik, mint amilyet ígért a jelentkezésekor, és bár a fiatal bécsi játékosokban kétségkívül van spiritusz, de a lényegében egyetlen igazi légiós, a védő Nicholas Kuqali kevés ahhoz, hogy meglendítse a csapat szekerét. A Capitals II. sorra veszti el a meccseket, és kérdéses, hogy a vereségek adnak-e elegendő élményt ahhoz a játékosoknak, hogy valóban megfelelően fejlődjenek. Néhány rutinosabb játékos, esetleg egy-két légiós bizonyosan meg tudná adni azt a pluszt nekik, ami ahhoz szükséges, hogy valóban a győzelem reményével tudjanak jégre lépni az Erste Liga-mérkőzéseken. A Vienna egész jól tudja tartani magát a meccsek elején, de ahogy a nyilvánvaló fizikai hátrányban levő tinédzserek elfáradnak, jönnek a hibák, az ellenfelek bedarálják őket. Hazai jégen ugyanakkor sokkal masszívabbak, mint idegenben, ráadásul pénteken éppen azt a csapatot fogadják, amely ellen az eddigi egyetlen győzelmüket aratták. Ráadásul a Brassó azóta is keresi a formáját, így akár ismét meg tudják viccelni őket Szabad Kevinék.

Vienna Capitals II–Brassó 1-2

   

A bécsi csapat a brassóiak elleni második mérkőzésén is pontot szerzett.

Mindkét csapatban volt új játékos, a bécsiek 4 új arcot vonultattak fel, míg a brassóiaknál most mutatkozott be Mason Wilgosh. A Brassó a 4. percben Richard Schlögl büntetésével emberelőnybe került. A vendégek nem éltek a lehetőséggel, sőt Alexander Maxa révén a Vienna Capitals II egy emberhátrányos góllal megszerezte a vezetést. A bécsiek ezután hősiesen tartották az előnyüket, egészen a 49. percig, amikor Bors Huba egyenlített. A harmadik harmad felénél hatalmas lehetőség adódott a hazaiak előtt, 2 percnyi kettős emberelőnyhöz jutottak. Christian Dolezal időt kért, ám nemhogy nem használták ki a bécsiek az 5 a 3 elleni lehetőséget, fél perccel később Dominik Schönwetter büntetésével szimpla előnnyé devalválódott az akció. A rendes játékidő nem hozott több gólt, így jöhetett a hosszabbítás. A túlóra a 3. percben ért véget, amikor Kuqali kiállításával a kék-sárgák emberelőnybe kerültek, Maksims Sirokovs pedig betalált a 4 a 3 elleni akcióban. A Brassó 2-1-re győzött, de a találkozó erkölcsi győztese a Vienna Capitals II, amely újfent pontot szerzett a Corona ellen.

Erste Liga, 325 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Berkesi, Tichon.
Zimmermann: 93,3% (Tschrepitsch)
K
Polc: 100% (Tőke)
Piff, Karitnig, Schönwetter, Maxa A., Janisch
1
Sirokovs, Filip, Walls, MacMillan, Gliga
Leitner, Kuqali, Schlögl, Ranftl, Thalhammer
2
Stoflet, Nagy I., Wilgosh, Mihály Á., Bíró G.
Müller, Wolf, Maxa F., Szabad, Preiser
3
Bors, Bíró O., Molnár, Zsók, Zabludovszkij
Rohm, Steibl, Bolterle, Artner, Maurer
4
Saluga, Jemeljanyenko, Mihály E., Péter, Bíró M.
Dolezal Christian, Schweda Peter
E
Lacroix Martin, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:58 VIC SH Maxa A. Artner Leitner
1-1 48:57 BRA MacMillan Walls Gliga
1-2 62:59 BRA PP Sirokovs Filip
20 Kapura lövések száma 29
16 Kiállításpercek 16

A Vienna Capitals II–Brassó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., hétfő
VB 15:20 KAZITA 5-2VÉGE
VB 15:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 AUTGBR 5-3VÉGE
VB 19:20 CANDEN 2-3VÉGE
  • SPORT 2
május 24., kedd
VB 11:20 GERSUI 3-4 BVÉGE
VB 11:20 SWELAT 1-0VÉGE
VB 15:20 SVKDEN 7-1VÉGE
VB 15:20 USANOR 4-2VÉGE
VB 19:20 CANFRA 7-1VÉGE
VB 19:20 FINCZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
május 26., csütörtök
VB 15:20 GERCZE 1-4VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 SWECAN 3-4 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 FINSVK 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUIUSA 0-3VÉGE
  • SPORT 2 (21:45)
május 28., szombat
VB 13:20 FINUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 CANCZE 6-1VÉGE
  • SPORT 2
május 29., vasárnap
VB 14:20 USACZE 4-8VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINCAN 4-3 HVÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum