Gyerehokizni Ortenszky Tamás győztes gólt lőtt

 

A 2002-ben született csatár jól szerepel a Bielben.

Nem sikerült jól az idegenbeli túrája a finn Nuorten Mestisben vitézkedő KeuPa/Pelikaanitnak, a Diskos otthonában 5-1-re, a Kettera-nél 8-1-re kaptak ki. Nagy Zoltánéknak igyekezniük kell, mert decembertől a bajnokság utolsó öt helyezettje egy osztállyal lejjebb folytatja. A KeuPa jelenleg a 14., négy pontra a bennmaradást érő 12. helytől. Nagy eddig 10 meccsen 3 pontot szerzett.

A Nuorten SM-ligában két idegenbeli győzelmet aratott a KalPa. A két tamperei meccsükön a Tappara ellen 6-5-re, az Ilvesszel szemben 5-2-re diadalmaskodtak. Kreisz Brunó ezúttal nem szerzett pontot, eddig 18 meccs alatt 5 pontot termelt. A KalPa az 5. a tabellán.

A B nuorten Mestis 4. csoportjában játszik a TuTo U18-as csapata. Farkas Mártonék a HAKI-tól hosszabbításban 3-2-re kikaptak, majd a HIFK otthonában is 5-4-es vereséget szenvedtek. A második mérkőzésen Farkas meglőtte szezonbeli első gólját. A TuTo 4. helyen áll a 7 csapatos
mezőnyben.

A csoport másik magyar érdekeltségű együttese, a HJK hazai pályán szenvedett 7-3-as vereséget a TPS-től. Szolga Bertalan játszott, pontot ezúttal nem szerzett, pedig pont/meccs felett termel, 13 találkozót követően 7+8-cal áll. A HJK a TuTo-val azonos pontszámmal áll a csoport 4. helyén.

A Linz EBYSL-csapata 4-3- re nyert az Innsbruck otthonában. A kapuban Tóth Balázs 24 lövést fogott, ami 92,3%-os védési hatékonyságot jelent. Gáspár Máté gólpasszt adott, +3-mal zárt. Kónya Krisztián ezúttal nem szerzett pontot. A Linz negyedik az A csoportban. A bajnokságban még egy magyarnak jutott szerep a múlt héten, a Mesterházy Bálinttal felálló Okanagan viszont 3-1-es vereséget szenvedett Grazban. Mesterházy nem szerzett pontot, az Okanagan az EBYSL A csoportjának 3. helyén áll. A magyar csatár az EBJL-ben is pályára lépett, az Okanagan piros csapata otthon kapott ki 3-2-re a Klagenfurttól. A csapat a 4. az EBJL A csoportjában.

Súlyos vereségeket szenvedett hazai pályán a Southern Oregon a tengerentúli WSHL-ben. Tóth Péter csapata az Ogden Mustangstól 7-3-ra, 7-0-ra, illetve 9-1-re kapott ki. A magyar bekk végig játszott, pontot nem szerzett. A Southern Oregon utolsó az északnyugati divízióban.

A svájci Novizen Eliteben a ZSC Lions idegenben 6-3-ra verte a Rapperswilt, majd a Klotennel otthon nem bírt, 3-0-ra kikapott. Falus Ádám ezúttal a pontok helyett a kiállításokat gyűjtögette. A Zürich két ponttal vezet a Biel előtt.

Azelőtt a Biel előtt, amelyben a 15 éves Ortenszky Tamás szerepel hétről-hétre. A klub remek hetet zárt, a Genéve-öt 2-1-re, a Gottéront 5-2-re győzték le. A magyar fiú a második mérkőzésen győztes gólt szerzett, ez volt a második találata a roppant erős ifi bajnokságban.

Egy korosztállyal feljebb, az Elite A-ban a GCK Lions 8-2-re nyert a Lugano vendégeként, hazai pályán a Gottéron ellen viszont csak pontot csíptek, hosszabbítást követően a vendégek örülhettek 2-1-re. Révész Marcell játszott, pontot nem szerzett. A Lions a 7. helyen áll a bajnokságban.

Kánya Tamás ismét játszott a német DNL-ben. A 16 éves csatár a Krefeld tagjaként a Köln ellen szerepelt, előbb 4-3-ra, majd 9-1-re kaptak ki. A második mérkőzésen egyedül Kánya zárt pozitív plusz/mínusz mutatóval. A Krefeld harmadik a B csoportban.

Elfogyott a Dukla Trencin lendülete a szlovák U18-as bajnokságban. A trencséniek Liptószentmiklóson büntetőkkel 1-0-ra, Poprádon 2-0-ra kaptak ki. Sárdi Máté játszott, de csapattársaihoz hasonlóan ő sem szerzett pontot. A Trencsén második a tabellán.

Jól sikerült az elmúlt hét a svéd SuperElites Rögle számára, hazai jégen a Karlskronát 3-1-re, a Vaxjőt 4-1-re verték. Horváth Bálint az első mérkőzés utolsó, üres kapus találatánál gólpasszos volt. A Rögle az utolsó, kilencedik helyen tanyázik.

Az U20 Elit északi csoportban a Boden 6-3-ra nyert a Harnösand otthonában. Bugár Gábor két gólnál segédkezett előkészítőként, védő létére 8 meccsen már 7 pontnál jár. A Boden hatodik a csoportban.

Múlt csütörtökön Galló Olivér védte az U18 Elit bajnokság keleti csoportjában szereplő Vallentuna hálóját. A magyar portás 19 lövést fogott, csapata pedig 3-2- re legyőzte az Arlandát. A Vallentuna 10. a 12 csapatos csoportban.

1995 és 1997 között született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Dobos Kristóf kapus Springfield Express (WSHL)
Erőss Zoltán csatár Curry College (NCAA III)
Gáspár Máté csatár Linz (AUT)
Herner Olivér hátvéd University of Maine (NCAA)
Kovács Mátyás csatár Hamburger SV (GER-4.)
Nagy Zoltán csatár KeuPa HT/Pelikaanit U20 (FIN)
Szabad Kevin csatár Vienna Capitals (AUT)
Villás Bálint hátvéd New York Aviators (USPHL)

1999-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Bugár Gábor hátvéd Boden (SWE)
Horváth Bálint csatár Rögle (SWE)
Kreisz Brúnó csatár KalPa (FIN)
Maros Botond kapus Vienna Capitals (AUT)
Pákozdi Bálint csatár Visby/Roma (SWE)
Simotics Ferenc hátvéd Sparta Praha (CZE)
Szigeti Ákos csatár Springfield Express (WSHL)
Tóth Balázs kapus Linz (AUT)
Tóth Péter hátvéd Southern Oregon Spartans (WSHL)

2000-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Farkas Márton csatár TuTo (FIN)
Galló Olivér kapus Vallentuna (SWE)
Péter Donát csatár Augsburg (GER)
Révész Marcell csatár Zürich Lions (SUI)
Seregély Máté hátvéd Ontario (HEOMAA)
Szolga Bertalan csatár HJK (FIN)

2001-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Fajcsák Tamás csatár Flemingsberg (SWE)
Falus Ádám hátvéd Zürich Lions (SUI)
Halász Béni kapus Linz (AUT)
Kánya Tamás csatár Krefeld (GER)
Kóczán János csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Kónya Krisztián csatár Linz (AUT)
Mesterházy Bálint csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Sárdi Máté csatár Dukla Trencín (SVK)
Szűcs Ádám csatár Augsburg (GER)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum