14 meccs óta veretlenek a Jegesmedvék

   

Ehhez az elmúlt egy hónapban a Titánok jártak a legközelebb, pénteken ismét nekigyürkőzhetnek a feladatnak.

A DVTK Jegesmedvék a liga eddig legdominánsabb csapata, az élbolyban más egyelőre nem tudja megközelíteni azt a kiegyenlített játékot, amelyre a borsodi alakulat képes. Az Erste Ligában és a Magyar Kupában eddig egy-egy botlásuk volt, mindkettő a szezon elején. Szeptember 13-án a MAC-tól szenvedtek nagyon egyértelmű, 5-1-es vereséget, két napra rá pedig Újpesten nem tudtak gólt lőni, a Megyeri útról így 3-0-s zakóval tértek haza. Ezeket leszámítva azonban egyszer sem szenvedtek vereséget, a szezon ennyire korai szakaszában máris 14 mérkőzést számláló győzelmi szériában vannak. Ebben benne van 7 Erste ligás mérkőzés, 2 meccs a Magyar Kupában, a zsolnaiak elleni oda-vissza győzelem a Visegrád Kupában, valamint az elmúlt hétvége, amikor a Kontinentális Kupa második körében nem akadt legyőzőjük Brassóban.

MISBRA KK 171022

Pénteken ahhoz a Titánokhoz látogatnak, akik ebben az öthetes intervallumban a legközelebb álltak ahhoz, hogy legyőzzék őket, hiszen szeptember 24-én Fehérváron csak büntetőkkel tudtak nyerni Magosiék. Nyilvánvaló, hogy fűti őket a visszavágás vágya, esélyeiket növeli, hogy azóta a Népkertben is méltó ellenfelei tudtak lenni a háromszoros címvédőnek, két héttel ezelőtt a hazaiak üres kapura elért találattal nyertek 6-4 arányban. A fehérváriak kemény meccsből érkeznek az újabb emberpróbáló feladatba, hiszen szerdán a Magyar Kupában nagyon komoly meccset játszottak a Ferencváros otthonában, ahol ezzel együtt nem sikerült nyerniük. Kóger István vezetőedző a meccs utáni nyilatkozatában két dolgot emelt ki, egyrészt hogy megfelelő keménységgel játszott a csapat, másrészt hogy kiválóan védekezte ki az emberhátrányok többségét. Pénteken feltehetően mindkét erényre szükségük lesz ismét, ha ebben sikerrel járnak, akkor minden esélyük meglesz a győzelemre vagy legalább az újabb pontszerzésre.

Mikael Tissel (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “Én nagyon boldog vagyok, a játékosok pedig büszkék lehetnek arra, hogy a rajtuk lévő nagy nyomás ellenére hozni tudták a döntővel felérő utolsó meccset, és továbbjutottunk a Kontinentális Kupában. Mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, kisebb célokat tűzünk ki magunk elé, hogy folyamatosan tűzben tartsuk a játékosokat. De a siker titka a csapat, a játékosok, akik minden mérkőzést meg akarnak nyerni.”

Tóth Adrián (csatár, DVTK Jegesmedvék): “Meccsről meccsre megyünk előre. Lehet, hogy a hétvégén nem rangadók várnak ránk, de ezeken a mérkőzéseken is három pontot tudunk szerezni. Ha az ilyen meccseket hibátlanul hozzuk – nem úgy, mint a MAC az FTC ellenit –, akkor növelni tudjuk az előnyünket, és nem lesz probléma az alapszakasz végén, hogy az első helyen végezzünk.”

Fehérvári Titánok–DVTK Jegesmedvék 1-4

   

Az indulatokban bővelkedő első harmad után a jégkorongé lett a főszerep, a miskolciak 15 meccsesre növelték győzelmi szériájukat.

A mérkőzés első 15 perce nem a játékról szólt. Láday Tamás és Jed Rusk már a 8. másodpercben ökölcsatába vágott, jutalmuk 5+10 perces büntetés volt. A 15. percben egy miskolci emberelőny során mindhárom csapatból 3-3 játékos kapott kétperces kiállítást. Nem sokkal később fordult a kocka, Tóth Adrián büntetésével a Titánok játszhattak 5 a 4 ellen, amit Mazzag Dániel révén gólra váltottak. A Jegesmedvék 1 perc múlva egyenlítettek, Magosi Bálint talált be Kornakker Dániel kapujába. A második játékrész egyetlen emberelőnyt hozott, azt Vas János ki is használta, így már a vendégeknél volt az előny. A záró húsz perc két emberelőnyt hozott, mindkettőből gólt lőttek a Jegesmedvék Vas János által.

A DVTK Jegesmedvék 4-1-re győztek, így már 15 mérkőzés óta veretlenek, míg a Titánok a Brassó bécsi sikerével visszacsúszott az utolsó előtti helyre.

Fotó: Mudra László - MJSZ

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Erste Liga, 405 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Ozsváth, Pálkövi.
Kornakker: 87,9% (Gyenes)
K
Adorján: 96,2% (Kiss B.)
Imre, Vehmanen, Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
1
Leppanen, Rusk, Galanisz, Miskolczi, Magosi
Reiter, Szabó B., Prácser, Mazzag, Balogh
2
Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris
Szaller, Láday, Szita, Kiss P., Részegh
3
Joe, Vojtkó, Ritó, Tóth A., Kulmala
Madácsi, Takács, Péter A., Erdei, Péter B.
4
Bernáth, Köllő, Albert, Berta, Tóth G.
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Tisell Mikael, Parikka Eemeli
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 17:14 FHA PP Mazzag Erdei Kiss P.
1-1 18:20 MIS Magosi Láda Miskolczi
1-2 31:26 MIS PP Vas Sakaris
1-3 51:03 MIS PP Vas Pavuk Kulmala
1-4 53:15 MIS PP Vas Joe Pavuk
26 Kapura lövések száma 33
33 Kiállításpercek 27

Jed Rusk nagyon elverte Láday Tamást

   

Már a Titánok–Jegesmedvék meccs kezdő korongbedobás után ledobták a kesztyűket. Összefoglaló.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum