Új szövetségi kapitányuk van az olaszoknak

 

A 46 éves Clayton Beddoes másodedző volt, novemberben Budapesten debütál egyik legnagyobb riválisunk élén.

Beddoes 2015 decemberében került a válogatott kispadjára, Stefan Mair kapitány segítőjeként. Az első közös akadályt jól vették, 2016 februárjában továbbjutottak az olimpiai selejtezőcsoport aktuális köréből Nagy-Britannia, Hollandia és Szerbia ellenében, hazai pályán. 2016 szeptemberében már nehezebb feladat várt rájuk, az utolsó körben Oslóban léptek pályára a házigazdák, Franciaország és Kazahsztán ellen. Ebben a csoportban egyetlen ponttal az utolsó helyen végeztek. A két torna között a divízió 1/A-s világbajnokságon a feljutást is kiharcolták Szlovénia mögött ? előtte Krakkóban az elit alatt ragadtak, nem utolsó sorban a mi teljesítményünknek is köszönhetően ?, így az idén Németországban az A csoportban próbálkozhattak. Ott nyitásként a szlovákoktól loptak ugyan egy pontot, de ez volt a legtöbb, amire jutottak. A lettektől egy, a dánoktól két góllal kaptak ki, a többiektől nagyobb különbséggel, így kiestek.

Időközben Stefan Mair feladatai megszaporodtak a svájci másodosztályú Thurgaunál, így már nem ő vezeti a nemzeti válogatottat, helyére a szakmai munka folytonosságának szem előtt tartásával került Beddoes. A kanadai születésű szakember játékosként NHL-ig vitte, 60 meccsen két gól és nyolc assziszt a mérlege. Karrierjét Németországban és Olaszországban fejezte be, az edzősködést ennek megfelelően itt kezdte el. Az elmúlt két szezonban a Vipiteno csapatát vezette, tavaly nem kerültek az Alpesi Liga rájátszásába. Idén bajnokságot váltott, az Ingolstadtnál vállalt másodedzői pozíciót.

Beddoes

A válogatott számára a szezon egyértelmű célja a feljutás kiharcolása lesz a budapesti világbajnokságon. Ehhez az első lépés a szintén budapesti rendezésű Négy Nemzet Torna lesz november 10?12. között. Az ellenfelek közül velünk és a lengyelekkel áprilisban is találkoznak, míg Japán egy csoporttal lejjebbről érkezik. A szövetség már ki is hirdette az előzetes ? két kapust, kilenc hátvédet és tizenhárom csatárt tartalmazó ? keretet, amelybe tízen érkeznek az Alpesi Ligából, öten az EBEL-ből, a többiek nagyrészt svájci és német másodosztályú klubok játékosai.

A tornáról a legfontosabb információk itt olvashatók.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum