Az utolsó helyezettnél vehet új lendületet a DAB

   

Jason Morgan első győzelmére készül az Acélbikákkal.

A két tabellautolsó csap össze vasárnap kora este Bécsben. A Vienna Capitals farmcsapata tulajdonképpen hozza azt, amit egy ilyen csapattól várni lehet. Légiósok és rutinos hazaiak nélkül játszanak, ehhez képest időnként képesek masszív ellenállást tanúsítani, mint legutóbb Újpesten is két harmadon keresztül. A fiatalokat persze általában fizikailag is felőrölik az ellenfelek a meccs végére, elfáradnak, így nem is csoda, ha az utolsó 20 percek sikerülnek a legrosszabbul nekik. Ezeket a periódusokat a két, Brassó elleni meccsük kivételével mindig elbukták. Hazai jégen eddig három szoros vereség és egy hosszabbításos győzelem jött össze nekik. A gyengélkedő, edzőváltáson átesett dunaújvárosiak ellen azonban akár a második győzelmük is összejöhet.

Jason Morgan és játékosai persze azon lesznek, hogy ez ne így legyen. Égető szüksége lenne ugyanis a pontokra a DAB-nak, és arra is, hogy újra összeszedett játékot tudjanak mutatni. Jason Morgan érkezése egyelőre nem adott újabb impulzusokat a csapatnak, Az UTE elleni Magyar Kupa- és a MAC elleni bajnoki mérkőzést is elbukta. A csatárok mindkét alkalommal képesek voltak 3 gólra, a védekezés viszont nem volt jó, a két meccsen összesen 11 gólt kaptak. Jason Morgan után egy újabb volt debreceni, Hári Norbert is csatlakozik a csapathoz, ő pénteken, a MAC ellen még nem játszott. Elképzelhető, hogy Bécsben már bevethető lesz, vele egy újabb pont/meccs átlagra képes játékossal gyarapodik a keret.

Vienna Capitals II–DAB 0-3

   

A Dunaújvárosi Acélbikák nem sok esélyt hagytak az EBEL-bajnok farmcsapatának.

Az Erste Liga utolsó előttije mindössze egyet nyert meg utóbbi hat meccséből, nagyon itt volt az ideje, hogy ismét összeszedje magát. Ehhez kiváló alkalmat kínált a mezőny leggyengébb szereplője, és éltek is a lehetőséggel Azariék. A bécsi találkozó első góljára ezzel együtt az összecsapás feléig kellett várni, Erdélyi Tamás volt eredményes ekkor. Kisvártatva megduplázták előnyüket a vendégek Jakub Izacky révén, ám a pont az i-re csak az 57. percben került fel, Dominik Novotny neve került fel ekkor a táblára. A DAB ezzel a sikerrel kettőt lépett előre, a Vienna Capitals II viszont messze leszakadva sereghajtó a táblázaton továbbra is.

Minden nap meg kell szenvednünk a sikerért

 

Edzői nyilatkozatok a Dunaújváros bécsi győzelmét követően.

Christian Dolezal, vezetőedző, Vienna Capitals II.: “Jól kezdtük a mérkőzést. A Dunaújváros aztán egyre inkább érvényre jutatta a korcsályótudásbeli fölényét és azt hogy sokkal gyorsabb tempóhoz szokott, és egyre jobban felpörgette a játékot. Próbáltuk tartani velük a ritmust, a kapusunk többször is nagyot védett, és ki tudtunk alakítani néhány helyzetet is. De a sok kiállítás végül rányomta a bélyegét a meccsünkre. Megpróbáltunk mindent, hogy az utolsó harmadban visszajöjjünk a meccsbe, de sajnos ez nem hozta meg a gyümölcsét. Tovább kell dolgoznunk, minden nap meg kell szenvednünk a sikerért, és akkor majd a sikerélmények is elérkeznek.”

Jason Morgan, vezetőedző, Dunaújváros: „Fontos mérkőzés volt ez a számunkra, mert szükségünk van arra, hogy magabiztosabbak legyünk. A Vienna Capitals jól korcsolyázó, keményen játszó csapat, mindenkinek gondot tudnak okozni,és nekünk sem volt egyszerű dolgunk ellenük. Az előző két mérkőzésünkön 50 percig nagyjából rendben volt a játékunk, de mindig volt egy olyan periódus, amikor érkezett a rövidzárlat, és ez abba a két meccsünkbe került. Sok a fiatal játékosunk, nekik nagyon fontos volt, hogy végre ismét nyerni tudtunk, a sikerélmény jót tesz az önbizalmuknak. Most egy hetünk van hogy csiszoljuk a játékunkat, aztán következik ennek a mérkőzésnek a visszavágója. ”

Erste Liga, 153 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Berger, Tichon.
Tschrepitsch: 90,3% (Maros)
K
Koitmaa: 100% (Duschek)
Kruckovyc, Wolf, Szabad, Schlögl, Schönwetter
1
Erdélyi, Mestyán, Nagy, Azari, Novotny
Leitner, Kuqali, Maxa F., Artner, Vendis
2
Orbán, Szkripec, Borbás, Léránt, Izacky
Piff, Karitnig, Bolterle, Maxa A., Janisch
3
Hetényi, Lencsés, Silló, Németh, Odnoga
Preiser
4
Hruby, Tanka, Török, Makovics
Dolezal Christian, Schweda Peter
E
Morgan Jason, Musial David
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 30:13 DAB PP Erdélyi Azari Odnoga
0-2 31:45 DAB Izacky Borbás Léránt
0-3 56:15 DAB PP Novotny Mestyán Azari
30 Kapura lövések száma 31
20 Kiállításpercek 8

A Vienna Capitals II–DAB góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum