Revansra készül az UTE

   

Az újpestiek szeretnék kiköszörülni az egy hónappal ezelőtt Fehérváron esett csorbát.

Bár az első osztályba való visszatérésük óta a fehérváriak mindig masszív csapattal vágnak neki a bajnokságnak, alighanem mégis a tőlük ellen elszenvedett 5-2-es vereség fájt a legjobban az Újpestnek a szezonban. Szilassy Zoltán akkor kemény kritikával illette játékosai hozzáállását, amely végül az 5-2-höz vezetett. Napra pontosan egy hónappal a fehérvári mérkőzés után elérkezett a visszavágó, a liláknak pedig aligha lehet más céljuk, mint hogy megmutassák, nem véletlenül állnak előkelőbb helyen az Erste Liga táblázatán. Ezen a héten az UTE eddig három mérkőzést játszott, és mind a hármat megnyerte, így méltó befejezése lenne ennek a 7 napnak a Titánok elleni győzelem. A bécsiek ellen nagyon furcsa meccset játszottak. Az első 30 percben mintha az emberhátrányos játékot gyakorolták volna, majd a második 30 percben a bécsiek tettek ugyanígy. Nehezen születtek meg az újpesti gólok, újra és újra fel lehetett fedezni a lilák legnagyobb rákfenéjét, azt, hogy rendkívül sok kísérlet kell nekik egy-egy gólhoz, de ez a fiatalok ellen belefért. Bár a Fehérvári Titánoknál is sok a fiatal, de a légiósokkal együtt azért egy egészen más kaliberű csapatról van szó, mint a Vienna esetében.

UTEAVS
Fotó: TSH fotó

Kóger István és Hegyi Ádám Zoltán tanítványai ebben az évben is üde színfoltot jelentenek a ligában. Mindenkinek kemény ellenfelei tudnak lenni – erről nemcsak az újpestiek, hanem akár a miskolciak vagy a MAC játékosai is tudnának mesélni -, kifejezetten kellemetlen ellenük játszani még a legjobb csapatoknak is. Persze, néha a kerekek alá kerülnek, mint az idei első fordulóban, de összességében egyértelműen a liga középcsapatai közé tartoznak. A fiatalok mellé jó érzékkel választanak légiósokat, akik segítenek a felnőtt hoki elsajátításában, és megadják azt a pluszt a csapatnak, ami a fejlődéshez ugyancsak szükséges rendszeres sikerélményekhez képes juttatni a játékosokat. A fiatalok szorgalmasan lövik a gólokat is, átlagban jobbak, mint például az újpestiek. Kóger István arról beszélt a csapathonlapnak, hogy szeretnék két lőtt gólon vagy az alatt tartani a lilákat, ez lehet az újabb siker egyik szükséges összetevője. Ebben viszont nem segíthet a csapatnak az eltiltott Láday Tamás. Ha megnézzük az UTE eredményeit, látszik, hogy jól ragadta meg a lényeget, az újpestiek mindig vesztettek, ha nem sikerült legalább 3 gólt szerezniük. Ha viszont összejött nekik a 3 lőtt gól, akkor a győzelem is meglett.

UTE–Titánok 5-2

   

A lila-fehérek egy nagyon erős közbülső harmaddal simán verték a Volán-farmot, Justin Cseter mesterhármast jegyzett.

Az Erste Liga egyik legjobb csapata már az első menetben is odatette magát, igaz, ekkor Cseter első góljára még volt válaszuk a vendégeknek Vehmanen révén. Hogy mégse legyen egál a szünetben, arról a roppant fiatal Pokornyi Dávid gondoskodott, a bekknek ez volt az első találata a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban. A második felvonásban aztán Cseter lőtt még két gólt, majd Sági Martin hozzátette az ötödiket is, lényegében minden vitás kérdés eldőlt ekkor. Az UTE először jutott ebben az idényben 4 találat fölé. Ahhoz képest azonban, hogy a Titánoknak nem sok esélyük maradt, kifejezetten ideges, sok kiállítást hozó utolsó húsz percet produkáltak a csapatok. Erre a periódusra egy gól jutott, Vehmanen szépített, így alakult ki a végeredmény.

Az UTE beérte a MAC-ot, a fehérváriak eggyel lejjebb csúsztak, így hetedikek.

Erste Liga, 503 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Pálkövi, Váczi.
Sila: 93,3% (Ágoston)
K
Kornakker: 84,6% (Gyenes: 90,0%)
Huba, Kiss D., Benk, Cseter, Caladi
1
Imre, Vehmanen, Szita, Ainsworth, Schoenmakers
Varga A., Hegyi, Szalma, Sikorcin, Ropret
2
Reiter, Szabó B., Antilla, Péter A., Kiss P.
Nagy N., Pokornyi, Nemes, Becze, Sági Martin
3
Takács, Szaller, Madácsi, Prácser, Kiss Zs.
Schmál, Dósa, Pichler, Turbucz
4
Antal, Erdei, Kocsis, Hamvai, Balogh
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:12 UTE Cseter Caladi
1-1 03:10 FHA PP Vehmanen Ainsworth
2-1 06:39 UTE Pokornyi Sági Martin
3-1 22:51 UTE Cseter Caladi Benk
4-1 27:09 UTE Cseter Benk Kiss D.
5-1 33:28 UTE Sági Martin Becze
5-2 57:52 FHA PP Vehmanen Antilla Ainsworth
43 Kapura lövések száma 30
22 Kiállításpercek 12

Az UTE–Titánok góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum