Fővárosi rangadó Pesterzsébeten

   

A Ferencvárosnak kellenek a pontok a felsőházi pozíció megőrzéséhez és a MAC is mindenképpen győzni szeretne.

Mindkét csapat nagyon számít a három pontra az esti Ferencváros–MAC rangadón. A zöldek jól kezdték a szezont, kedvező volt a sorsolásuk is, egy ideig vezették is a mezőnyt. Aztán változott a helyzet, pont egy hónapja kaptak egy hatost a MAC otthonában, és ahogy érkeztek a nehezebb ellenfelek, jöttek a vereségek is. Legutóbb a Fehérvári Titánok ellen sikerült ugyan visszatalálni a győzelmekhez Rafajéknak, de csak büntetőkkel sikerült behúzni a meccset. Persze az is előrelépés, hogy ezúttal a túlórában a Fradi javára dőlt el egy meccs, ilyenre például az egész előző idényben nem volt példa. A Ferencvárost a vesztett pontok számát tekintve már meg is előzte a jelenleg 5. helyen álló Csíkszereda, így ha szeretnék megőrizni helyüket az első 4 között, akkor vasárnap este csakis a győzelem lehet a cél.

MAC-FTC

fotó: Mudra László

A MAC persze nem azért tartozik a liga legerősebb csapatai közé, hogy tétlenül asszisztáljon Greg Lindqvist csapata törekvéseihez. Bár Nagy Gergő távozása miatt át kell szervezni a támadósorokat, azért így is maradt elegendő puskapor a társaságban. Legutóbb Dunaújvárosban bő 5 perc alatt sikerült lerendezni mindent, a 11. percben már 5-0-ra vezetett Majoross Gergely csapata. A MAC nem megy a szomszédba egy kis fizikai hokiért, szeretnek és tudnak is ütközni a játékosok. A rendkívül kellemetlen harcmodor általában meg is hozza a gyümölcsét, bár nem olyan látványosan, mint korábban megszoktuk, de azért szorgalmasan gyűjtögeti a győzelmeket a gárda. A Ferencváros csatársorához hasonlóan a MAC is négy gól felett termel meccsenként, viszont a védekezése stabilabb, eggyel többször játszottak, mint vasárnapi ellenfelük, de 6-tal kevesebb gólt kaptak. Az adok-kapok csata tehát valószínűleg a MAC számára lenne kedvezőbb. A MAC számára is égetően fontos a három pont megszerzése, hiszen a DVTK 5 ponttal kevesebbet vesztett eddig, hátulról pedig az UTE szorongatja őket. Ez pedig érdekes, izgalmas mérkőzést sejtet.

Ferencváros–MAC 4-3

   

Kétgólos előnyről bukta el az Erste Liga-rangadót a legutóbbi két szezon ezüstérmese.

A Ferencvárosnak kellenek a pontok a felsőházi pozíció megőrzéséhez – írtuk beharangozókban, de a meccs első felében nem úgy nézett ki, hogy ezeket sikerülhet megszerezniük a zöld-fehéreknek. Az első harmadban jórészt a MAC támadott, igaz, kontrákból több helyzetük is volt a hazaiaknak. Jared Brown a 15. percben mindenesetre megszerezte a vezetést, majd újra betaláltak a vendégek, ám ezt a gólt videóbírózás után nem adták meg magas bot miatt. Jó volt az iram a második felvonásban is, és bár Jabornik egyenlített, bő három perc alatt két egységnyi előnyre tettek szert a kék-fehérek, előbb Klempa, majd Dansereau talált be. Ekkor nem sokan gondolták volna, hogy a Fradi visszajöhet, ám egy kavarodás és egy kék vonalas lövés nyomán Tendler szépített, majd az idén különösen jól jégkorongozó Virág Tamás egalizált. A MAC sokat dolgozott, csakhogy nem elég jól, a Ferencváros ellenben hitt magában ebben a szakaszban. Nem sokat változott a képlet az utolsó menetben sem, amelynek az elején Fliszár Zalán révén vezetést szerzett a Fradi. A folytatásban hiába lőtt sokkal többet a MAC – miként az egész meccsen összességében is –, nem tudott korrigálni az álláson, a zöldek begyűjtötték a három pontot. Teljesen megérdemelten.

Nagyot küzdött a Ferencváros

 

Rangadót nyertek a zöld-fehérek. A mérkőzés után minden nyilatkozat a ferencvárosiak küzdőszellemét emelte ki.

Szakács Ferenc, másodedző, Ferencváros: „Tudtuk a meccs előtt, hogy egy nagyon erős csapat ellen futunk ki a pályára. Ez látszott is, a MAC a megszokott keménységgel és nagyon jó csapatjátékkal rukkolt elő, dominálták is az első harmadot. Utána visszajöttünk a mérkőzésbe a második harmadban, ezután kaptunk egy buta gólt, majd a harmadiknál is egy visszapattanó korong volt, míg a második hullámban jövő embert nem fogtuk. Ezt követően nagyon nagyot küzdöttünk. Ehhez kellett egy jó kapus teljesítmény, Sevela nagyon nagyot védett. Egy nagyon erős csapatot győztünk le, úgy érzem csapatként dolgoztunk nagyon jól.”

Majoross Gergely, vezetőedző, MAC Budapest: „Jól kezdtük a mérkőzést, és tudtuk uralni az első harmadot. Aztán kétgólos előnyre sikerült szert tennünk, sok helyzetet alakítottunk ki, nagyjából elégedettek voltunk a játék képével. De letértünk erről az útról és elkezdtünk sokkal kevesebbet korcsolyázni és sokkal több teret hagytunk az ellenfélnek, és egy-egy hibából könyörtelenül gólokat szereztek. Amikor mi meg az eredmény után futottunk, akkor gyártottuk a helyzeteket sorra, de elég ügyes kapusba futottunk bele, és nem sikerült gólt ütni. Nagyot küzdött a Ferencváros, és ezzel nem nagyon tudtunk mit kezdeni a végén”

Jászai Dávid, védő, Ferencváros: „Az első harmadban nem voltunk olyan feszesek, mint kellett volna lenni egy ilyen erős csapat ellen. A második harmadban elszaladtak két góllal, de a végén ki tudtunk egyenlíteni és ez hatalmas lélektani előnyt adott nekünk, amivel találtunk még egy gólt a harmadik harmad elején. Utána meg, Sevelának is hála, nagy küzdéssel meg tudtuk nyerni a mérkőzést”

Erste Liga, 420 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Muzsik, Bedő.
Sevela: 94,3% (Pleszkán)
K
Bálizs: 86,7% (#2465)
Tuominen, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Tendler
1
Macaulay, #3879, Klempa, Brown, Dansereau
Jaborník, Korbuly, Németh, Könczei, Virág
2
Pozsgai, Vokla, Nagy, Terbócs, #2474
Owen, Jászai, Shupe, Rafaj, Szappanos
3
#4914, Garát, #693, Orban, #4048
Lengyel, Lakatos, Inglis, Tóth, Bödök
4
#3579, #4629
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:01 MÚB Brown Dansereau Klempa
1-1 26:45 FTC PP Jaborník Hietamaki
1-2 27:41 MÚB Klempa Dansereau
1-3 30:47 MÚB Dansereau Brown
2-3 36:30 FTC Tendler Dubek Hietamaki
3-3 38:44 FTC Virág Könczei Owen
4-3 42:12 FTC Fliszár Dubek Owen
30 Kapura lövések száma 53
10 Kiállításpercek 10

Az FTC–MAC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum