Októberben még nem nyert a Ferencváros

   

Most a Titánok otthonában próbálhatják megszerezni első e havi sikerüket.

Két győzelemre éhes csapat lép jégre Székesfehérváron pénteken. A házigazda Titánok a szezonnyitón elszenvedett 8-1-es vereségért akarnak visszavágni a Ferencvárosnak. A fiatalokból álló csapat jó formában van, legutóbbi 4 mérkőzésén 7 pontot gyűjtött, ebből 4-et dobogón álló csapattal szemben: az UTE-t legyőzték, a DVTK pedig csak büntetőkkel gyűrte le őket. Hazai pályán veszélyesek, eddigi három otthon találkozójukon csak a szintén az élmezőnyhöz tartozó MAC tudta elvinni a 3 pontot. A hétközi Magyar Kupa-meccsen 3-0-ra kikaptak a MAC otthonában, Gyenes Dávid jól védett, 38 lövésből 3 gólt kapott.

Az FTC hullámvölgybe került az Erste Ligában. A ferencvárosiak októberben pontot sem szereztek, hazai pályán a DVTK-tól, idegenben a Dunaújvárosi Acélbikáktól és az UTE-tól kaptak ki. A szezonban 4-szer játszottak idegenben, csak Bécsben nyertek 6-4-re a Vienna Capitals II-vel szemben. A szerdai Magyar Kupa-siker erőt adhat a csapatnak, a zöld-fehérek 6-1-re verték a KMH-t.

A Fehérvári Titánok az előző szezonban minden meccsüket megnyerték a Ferencváros ellen, úgy, hogy háromszor túlórában dőlt el a találkozó. Szeptember 8-án 8-1-es FTC-siker született Pesterzsébeten, a Titánok számára itt az alkalom, hogy törlesszenek.

AVSFTC

Fotó: Claus János

Fehérvári Titánok–Ferencváros 1-2

   

Az FTC büntetőkkel győzött egy remek kapusteljesítményeket és parázs hangulatot hozó mérkőzésen.

Ferencvárosi akcióval indult a mérkőzés, majd a fehérváriak percei következtek. Előbb Vizi lekészített korongját Péter bombázta kapura, majd Vehmanen megpattanó lövése Sevela válláról pattant fölé. Az 5. percben emberelőnybe kerültek a Titánok, Jaborník tüntette el a helyzetbe kerülő Szabó Bencét, mégis kis híján a Fradi szerzett vezetést. Tendler szerzett korongot, lövése nyomán gyanúsan pattant vissza a korong a kapuvasról. Az első játékmegszakításnál videóztak is a játékvezetők, végül nem ítéltek gólt. Tíz perc után csökkent az iram, a kapusoknak is jóval kevesebb dolga akadt. A hazaiaktól a végig aktívan játszó Péter veszélyeztetett, míg a vendégek Németh Attila ziccerénél jártak legközelebb a gólhoz, de Kornakker megmentette csapatát. Balogh kiállítása miatt emberelőnyben zárta a harmadot a Ferencváros, de nem született gól az első húsz percben. A játékrész végét jelző dudaszó után Könczei és Ainsworth akaszkodtak össze, majd Szita is ott termett, végül sikerült elejét venni a komolyabb bunyónak, de nem éppen békés hangulatban vonultak az öltözőkbe a csapatok.

Balogh kiállításából a középső harmadra is maradt, de a zöld-fehérek nem tudták feltörni a fehérvári reteszt. Öt az öt ellen is lendületben maradtak Dubekék, de komoly helyzetekig már nem jutottak el. A 27. perc elején Németh Attila újabb ziccerét védte Kornakker, majd az ellentámadásból megszerezte a vezetést a házigazda; Schoenmakers lövése után Szita Donát érkezett jókor a kipattanóra (1-0). Azonnal jöhetett volna a válasz, de a középkezdés után Shupe ajtó-ablak helyzetben fölé emelt. Egyre több lett a szurka-piszka, nem kímélték egymást a játékosok. Előbb Jaborník ütközte le kőkeményen, de még szabályosan Baloghot, majd Könczei csapott oda Kornakkernek, aki nekirontott a támadónak. Végül rövid bunyó után Láday vitte földre a ferencvárosi csatárt, jutalma 5 perc plusz végleges kiállítás lett. Négy a négy ellen folytatódott játék. Továbbra sem válogattak az eszközökben a felek, a középső harmadban összesen 43 perc büntetést osztottak ki a játékvezetők. A 36. percben, emberhátrányban egyenlített a Ferencváros: egy kontra végén Tendler keresztpasszára Shupe érkezett tökéletes ütemben (1-1).

A harmadik játékrészre lenyugodtak a csapatok, ismét a hoki került főszerepbe. A harmad első fele fehérvári fölényben telt, kétszer is emberelőnyben támadhattak Viziék, de nem sikerült bevenniük a vendégkaput. Az 50. percben jártak hozzá a legközelebb, Balogh Sevelát is elfektette, de a bekkek kisegítették a kapust. Kornakker sem akart lemaradni társától, az 54. percben Tender lövéséből nem sokat láthatott, mégis leért és védett. Kiegyenlített játékot hozott ez a harmad, melyben az utolsó másodpercekig gyömöszölték egymást a csapatok, de újabb gól nem esett, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első helyzete Tendleré volt, lekorcsolyázta védőjét, de a lövés pillanatában utolérték. A másik kapunál Antilla veszélyeztetett, de Sevela a helyén volt. A Titánok az utolsó pillanatban megnyerhették volna a mérkőzést, de sem Ainsworth lövése, sem Schoenmakers ismétlése nem ért célt.

Büntetőlövések következtek. Az első négy kör nem hozott döntést. Az ötödikben a hazaiaknál Ainsworth szép csel után melléhúzta a korongot, míg a másik oldalon Virág bevágta, így a Ferencváros nyerte a feszültséggel teli mérkőzést (1-2).

Erste Liga, 0 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Árkovics, Váczi.
Kornakker: 91,7% (Gyenes)
K
Sevela: 95,5% (Pleszkán)
Imre, Vehmanen, Szita, Ainsworth, Schoenmakers
1
Lengyel, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Tendler
Reiter, Szabó B., Hamvai, Antilla, Mazzag
2
Jaborník, Korbuly, Németh, Könczei, Virág
Szaller, Láday, Vizi, Péter A., Kiss P.
3
Owen, Jászai, Shupe, Rafaj, Szappanos
Takács, Kocsis, Balogh, Kiss Zs.
4
Farkas, Lakatos, Inglis, Tóth, Bödök
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 26:11 FHA Szita Schoenmakers Imre
1-1 35:20 FTC SH Tendler Shupe Jaborník
1-2 65:00 FTC GWS Virág
25 Kapura lövések száma 26
37 Kiállításpercek 28

A Titánok–FTC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum