Kötelező a győzelem a magyar bajnoknak

   

Kezdődik a Kontinentális Kupa második köre. A DVTK Jegesmedvék a spanyol bajnok ellen játszanak először.

A spanyol bajnokság legutóbbi győztese, a Txuri Urdin San Sebastian ellen kezdi a továbbjutásért folytatott küzdelmet a miskolci csapat. A spanyol válogatott jelenleg három kategóriával szerepel lejjebb, mint a magyar, és ez a különbség meglátszik a klubcsapatokon is. A Txuri Urdin 20 mezőnyjátékossal és 2 kapussal megy Brassóba, akik között a legérdekesebb a minszki születésű, ám spanyol állampolgár Louis Sokolov, hiszen ő eddig kapusként szerepelt, ezúttal viszont csatárposztra nevezték, és a bajnokságban is ott játszik. A legismertebb a keretben egyértelműen Ander Alcaine. A 25 éves kapust a magyar szurkolók is megcsodálhatták a 2011-es budapesti rendezésű divízió I-es világbajnokságon, ám bravúrjai ellenére sem tudta benntartani csapatát a hoki harmadik vonalában. Viszont az akkori spanyol kapitány, Luciano Basile magával vitte Brianconba, ahol egy évet húzott le, nem is rosszul. Utána tanulmányai miatt visszatért hazájába. 2016-ig ő volt a válogatott első számú kapusa, 2017-ben viszont hiányzott a vb-ről, nélküle ki is estek a spanyolok a divízió 2/B-be. Rajta kívül még öt válogatottja van a klubnak, a védő Jorge Vea, a csatár Patricio Fuentes, aki néhány évig tengerentúli utánpótlás ligákban pallérozódott, Pablo Puyuelo, Ignacio Solorzano és a korábban a finn és a svéd utánpótlás-bajnokságokban, valamint a legutóbbi szezonban a Federal Hockey League-ben megfordult Juan Munoz.

Rajtuk kívül három légiósa van a baszkföldi csapatnak. Közülük Vladimir Lantost a magyar szurkolók is ismerhetik, tavaly a szezon elején 9 meccset kapott a Dunarea Galati csapatában. Nem váltotta meg a világot, gól és gólpassz nélkül, ?10-es mutatóval távozott a MOL Ligából, de a román bajnokságban is leginkább a Sportul Studentesc ellen ontotta a pontokat. Az ugyancsak szlovák Michal Klepac védőként játszik, két, a szlovák másodosztályban eltöltött felnőtt idény után döntött úgy, hogy melegebb vidékeken próbálkozik. Öt éve Törökországba szerződött, majd 2013-ban áttette a székhelyét Spanyolországba. Először az Escor-Bakh Vitoria/Gasteiz csapatában játszott, majd átigazolt mostani klubjába, ahol ez a negyedik szezonja. A legtöbbet valószínűleg a 29 éves cseh csatártól, Pavel Mrnától várhatjuk, aki a Sparta Praha neveltje. több mint 100 cseh élvonalbeli meccse mellett közel 150 másodosztályú és 90 harmadosztályú összecsapáson is játszott. A cseh másodosztályban minden második mérkőzésen termelt egy pontot.

A spanyol klubcsapatok célja a Kontinentális Kupában a tisztes helytállás. Tavaly a Jaca indult a sorozatban, és három vereséggel búcsúzott a második körből. Két éve Miskolcon ugyancsak velük találkozhattunk. A nem túl jó emlékű selejtezőben a Jaca utolsó lett, a Jegesmedvék biztos győzelmet arattak ellene, 10-2-re nyertek. Utoljára saját erőből a Jaca ment egy kört, 2010-ben az első selejtezőt nyerte hazai jégen a török és az izraeli indulóval szemben, ám eggyel később már könnyűnek találtatott.

A Txuri Urdin a spanyol bajnokságban eddig 4 mérkőzést játszott, hibátlanul, 12 ponttal vezeti a mezőnyt. A már említett Vladimir Lantos a legeredményesebb játékos, 7 gólnál és 3 gólpassznál tart, minden negyedik lövése betalált. A kapusok között a minden meccset végigvédő Alcaine a legjobb, a lövések 93,2%-át fogja meg. Legutóbb a korábbi sokszoros bajnok Puigcerda otthonában nyertek 8-0-ra. Erre a mérkőzésre három sorral, 15 mezőnyjátékossal és 2 kapussal álltak ki.

A DVTK Jegesmedvék egészen más kaliberű csapat, mint első ellenfele. A MOL Liga háromszoros bajnokaként és címvédőként egyértelmű esélyese a spanyol bajnok elleni csatának. Minden más eredmény, mint egy nyugodt, fölényes győzelem, csalódást jelentene. Persze ahhoz, hogy ne legyen probléma, nem szabad fél vállról venni Alcaine-ékat. Türelmesen, az ellenfélnek mindenkor kijáró tiszteletet megadva nem okozhat gondot a három pont begyűjtése, ami az első lépés a klub vezetői által kitűzött cél, a továbbjutás felé.

“Az utóbbi pár hétben rengeteg mérkőzést játszottunk, így nem volt arra lehetőségünk, hogy a Kontinentális Kupával foglalkozzunk ? idézi Mikael Tisell vezetőedző véleményét a csapathonlap. ? Persze a fejekben ott volt, de nem ez volt az elsődleges feladatunk. A srácok kaptak két nap pihenőt. Érzem, hogy van rajtunk nyomás, de ez teljesen természetes, nem különbözik attól, mint ami egyébként is nehezedik ránk. Bebizonyítottuk, hogy tudunk eredményesen szerepelni jó csapatok ellen. Most újra azt a játékunkat kell elővenni, amit már eddig is mutatott a csapat. A vasárnapi meccsre tudunk a legjobban felkészülni, a brassóiakról van a legtöbb videóanyagunk. A spanyolokról és a szerbekről nincs sok információnk, de ez nem jelenti azt, hogy fél vállról vennék az első és a második meccset. Nekünk kell ráerőltetnünk az ellenfélre a játékunkat, és akkor sikeresek tudunk lenni.”

A DVTK-honlap információi szerint a délután fél 2-kor kezdődő találkozót közvetíteni fogják a házigazda Corona Brassó fb-oldalán.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum