Három új éllovas a Magyar Kupában

   

A Ferencváros, az UTE és a MAC is nyert a selejtező szerdai mérkőzésein és 6 ponttal hármasban vezetik a tabellát.

A kupaforduló első mérkőzésén a KMH és a Ferencváros csapott össze a Tüskecsarnokban. Némi meglepetésre 5 perc elteltével a szlovák harmadosztályban játszó KMH szerzett vezetést Németh Árpád révén, amelyre csak a 19. perc végén tudott válaszolni az amúgy jóval aktívabb FTC Németh Attila góljával. A szünet után viszonylag hamar, nem egészen másfél perc elteltével újabb gólt lőttek a zöld-fehérek, mégpedig létszámhátrányban. Ezzel nagyjából el is dőlt a meccs végkimenetele, a rekordbajnok ebben a 2 percben további négy góllal terhelte meg Gadácsi hálóját. Az utolsó 20 percre Pleszkán helyét a fiatal Soós vette át, és hiba nélkül látta el feladatát. Mivel a támadók sem lőttek újabb gólt, maradt a 6-1 a Ferencváros javára.

A forduló rangadóján Dunaújvárosban a hazaiak nekiestek a vendég liláknak, azonban 4 perc elteltével mégis az UTE szerzett vezetést. Az Acélbikák aktivitását a 13. percben koronázta siker, amikor Léránt révén sikerült kihasználni egy emberelőnyt. Hogy mégis hátrányban mehettek pihenni az első szünetre, az Caladi góljának köszönhető. Beszédes, hogy a hazaiak 18 lövésből voltak egyszer eredményesek, míg a lilák 10 lövésből kétszer. A második harmadra fordult a kocka, az UTE szorította be a hazaiakat, akik csak elvétve tudtak kijönni a saját kapujuk elől. Gólt mégis csak egyet tudtak szerezni, még a harmad elején emberelőnyből, amire a Dunaújváros a 36. percben válaszolt. A harmadik harmad elején óriási esélyt hagyott ki a DAB, hiszen 91 másodpercig támadhatott kettős emberelőnyben, ám eredmény nélkül. Nem sokkal a kiegészülés után a sport örök törvénye szerint ezt meg is büntette a vendégcsapat. A végjátékra még egy gyors gólváltás jutott, a DAB felzárkózást jelentő találatára postafordultával érkezett a lilák válasza. A végeredmény 3-5, ezzel a Dunaújváros első pontjait veszítette el a kupa selejtezőjében.

Jason Morgan: “Nyilván két edzés után egyelőre a játékosok nevét igyekszem megtanulni, illetve azt, hogy ki miben erős, és kire milyen helyzetekben lehet leginkább számítani. A taktikában eddig két nagyon apró módosítást tettünk, ez a védekező harmadbeli szisztémára vonatkozott, az első és a harmadik játékrészben be is tartották az utasítást a fiúk, a középső harmadban viszont nem ? meg is látszott, hiszen a saját harmadunkban játszottuk végig szinte a húsz percet. Az Újpest egy remek erőkből álló csapat, ezt is el kell ismernünk, de úgy érzem, legalább két könnyű, elkerülhető gólt adtunk nekik. A kettős emberelőnyt nyilvánvalóan ki kell használni, de ezt még nem volt időnk közösen gyakorolni.”

Szilassy Zoltán: “Támadásban nagyon veszélyesek voltunk. Amivel nem tudok elégedett lenni, az az, hogy az ellenfélnek könnyű gólokat engedtük, ez pedig fegyelmi kérdés. A koronggal való játékban nagyon veszélyesek voltunk, és összességében elégedett vagyok a három ponttal.”

(A nyilatkozatok forrása: acelbikak.net)

A nap harmadik meccsén a MAC a Fehérvári Titánokat fogadta. A hagyományoktól eltérően ezúttal kevesebb izgalom akadt a mérkőzésen, hiszen 6 perc elteltével már kétgólos volt a budapestiek előnye. Gyors egymásutánban, kevesebb, mint másfél perc alatt nyelték be a két találatot a fehérváriak, ráadásul a másodikat úgy, hogy emberelőnyben játszottak. Bár a mezőnyben nem volt hatalmas különbség a két csapat között, a kapu előtt a MAC jóval határozottabb volt. A második harmadra a mezőnyfölény is megérkezett, de ezt csak egy újabb találat jelezte, ez éppen a félidőben esett. Innentől már nem volt más dolga a MAC-nak, mint biztonságosan hazaérni a megszerzett előnnyel, ez pedig sikerült neki. Arany Gergely hibátlan mutatóját sem sikerült elrontani, miközben a MAC csatárok sem szakadtak meg az újabb gólokért. A végeredmény 3-0 lett, ezzel a MAC csatlakozott a nap folyamán korábban győztes két csapathoz.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum