Ez a Csíkszereda már nem az a Csíkszereda

   

A MAC legyőzése után a Vienna ellen kötelező nyernie a Sportklubnak. Az ilyesmi sem könnyű feladat.

Megannyi hosszú év után ismét jó lehet szurkolónak lenni Csíkszeredában. Remek formában játszik a Leo Gudas vezette csapat, ennek eredményeként sorozatban négy győzelemnél tart, ami bizony meglehetősen régen fordult elő. Ráadásul az utóbbi két mérkőzésen két nagyágyú, az UTE és a MAC ellen diadalmaskodtak a kék-fehérek. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a nyitófordulóban a DVTK ellen sem vallott szégyent a társaság, akkor megállapítható, hogy ez a Csíkszereda már valóban nem az a Csíkszereda, amely végigszenvedte az elmúlt idényeket. Ehhez bizonyosan hozzájárult a csapat mögött hosszú idő után ismét kialakult támogató összefogás, és a korábbiaknál átgondoltabb felkészülés is, amelynek során elmaradt a néhány éve megszokott, kissé megmosolyogtató légióscasting is. Szombatra viszonylag egyszerűnek ígérkező feladat jutott az egyre több önbizalommal játszó csapatnak, az újoncot, a Vienna Capitals farmcsapatát fogadja. A győzelem ezúttal elvárás, a szombati vizsgafeladat az lesz Moldovánék számára, hogy képesek lesznek-e esélyesként játszani és nyerni.

SCC-MAC-1

Fotó: Csíkszeredai Sportklub

Nem egészen azt kaptuk eddig a Vienna Capitals farmcsapatától, amire az idény elején számítottunk. A tehetséges fiatalok megvannak, de sem az őket segítő néhány rutinos hazai játékost, sem a légiósokat nem találjuk a keretben. Ehhez képest tulajdonképpen nem is szerepelnek rosszul, hiszen hazai jégen eddig mindenkivel viszonylag szoros meccset játszottak, a Brassót túlórában le is győzték, idegenben viszont rendre nagyarányú vereségeket szenvednek, ez alól egyedül a péntek esti, Brassó elleni mérkőzés volt a kivétel. Az előző hétvégén mindössze 3 sort vonultatott fel a meccsein a csapat, ehhez képest ez a túra előrelépés, Brassóban 18 mezőnyjátékossal, köztük két újonccal, a 21 éves, 1996-os születésű cseh-osztrák Lukas Vendisszel, illetve a 17 éves, 2000-es születésű, a saját utánpótlásból érkező Armin Preiserrel állt ki a csapat. A brassói meccs után Christian Dolezal arról beszélt, valamit ki kell találniuk, hogy elkezdjenek mérkőzéseket nyerni, de erre aligha Cskszeredában fog sor kerülni. Az eddigiek alapján a céljuk ezúttal is a tisztes helytállás lehet.

SC Csíkszereda–Vienna Capitals II 5-2

   

A Sportklub többek között Valchar emberelőnyök során szerzett mesterhármasának köszönhetően legyűrte a bécsieket.

A mérkőzés első harmadában a házigazda játszott aktívabban, a csíkiak 15:7-re nyerték a kapura lövési mutatót, ám nem szültett gól. A második játékrészben is csak 1 találat esett: a 38. percben Radim Valchar váltotta gólra a meccs második hazai emberelőnyét. A záró húsz percben viszont záporoztak a gólok. A záró harmad 27. másodpercében Valchar kihasznált egy áthúzódó előnyt, 3 és fél perc múlva pedig Szabad Kevin szépített. Újabb 3 percre rá Fodor Csanád visszaállította a kétgólos differenciát, ezt követően pedig gólváltás történt egy bécsi kiállítás során: Borterle emberhátrányban, Valchar emberelőnyben talált be. A végjátékban Christian Dolezal bő 3 perccel a vége előtt lehozta Matthias Tschrepitschet, ami arra volt elég, hogy Antal Zsombor egy üres kapus találattal beállítsa az 5-2-es végeredményt.

A Sportklub a bécsiek elleni sikerével ötmeccsesre növelte győzelmi szériáját, míg az osztrákok elmondhatják magukról, hogy két szoros meccsel hozták le első erdélyi túrájukat.

Valchar HSC 2016_17

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

A brassói meccs után csapatgyűlést tartottunk

   

Összekapta magát a Vienna Capitals a Brassótól elszenvedett vereség után, és megnehezítette a Csíkszereda dolgát.

Leo Gudas, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “Soros ellenfelünk megnehezítette a dolgunkat, hiszen egy jól korcsolyázó csapatról van szó, amely jól is védekezett. Sokáig döntetlen volt, nem volt könnyű meccs, végül az emberelőnyből szerzett találatokkal itthon tartottuk a pontokat. Ez most a lényeg.”

Christian Dolezal, vezetőedző, Vienna Capitals II.: “A Brassó elleni mérkőzést követően csapatgyűlést tartottunk, és igyekeztünk levonni a konzekvenciákat. A védekezésünket akartuk megszervezni, és sokáig sikerült is feltartanunk a hazai csapat technikás, gyors játékosait. Az első harmadban volt pár pánikhelyzet, de mondtam a fiúknak, hogy továbbra is nyugodtan kell játszani. Az emberhátrányos helyzeteket végül nem sikerült megoldanunk, ezekből három gólt is kaptunk, ez döntő volt.”

Erste Liga, 1650 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Andre, Redai.
Onodi: 91,3% (Ruczuj)
K
Tschrepitsch: 88,6% (Maros)
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
1
Piff, Pelz, Maxa F., Preiser, Nissner
Brnák, Salló, Rusnák, Fabus, Bíró
2
Kruckovyc, Wolf, Szabad, Schlögl, Vendis
Györfy, Farkas, Fodor, Rokaly Sz., Molnár
3
Leitner, Kuqali, Artner, Schönwetter, Maxa A.
Orbán, János, Sándor, Antal N., Moldován
4
Bolterle, Karitnig
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Dolezal Christian, Schweda Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 37:54 SCC PP Valchar Taratuhin Antal Zs.
2-0 40:27 SCC PP Valchar Belov Taratuhin
2-1 43:51 VIC Szabad
3-1 46:57 SCC Fodor Rokaly Sz.
3-2 48:03 VIC SH Bolterle
4-2 49:16 SCC PP Valchar Taratuhin Belov
5-2 58:36 SCC EN Antal Zs. Taratuhin Valchar
36 Kapura lövések száma 23
6 Kiállításpercek 10

Az SC Csíkszereda–Vienna Capitals II góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum