Brassóban javíthat a MAC Budapest

   

Két elégedetlen csapat csap össze.

A Brassó papíron nagyon jó kerettel vágott neki ennek az idénynek is. Ehhez képest meglehetősen vérszegényen szerepelnek, mind az Erste Ligában, mind a román bajnokságban érte már őket csalódás. Erre a hétre is szinte csak az jutott, a magyar bázisú nemzetközi ligától egy szezon után visszalépett, a Csíkszereda által kétszer is tönkrevert, a Steauától, Progymtől is vereséget szenvedő Dunarea Galati eddigi egyetlen értékes győzelmét éppen a Brassó ellen aratta. Majd péntek este az Erste Ligában a sereghajtó Vienna Capitals ellen az első percek gólcunamiját követően leállt, így az újonc bécsi farmcsapat első szoros meccsét játszhatta idegenben. A Brassó a bécsieken kívül eddig csak a Titánokat és az ugyancsak nem túl jól kezdő Dunaújvárost tudta legyőzni, mindkettejüket hazai jégen. Nem lehet elégedett az eddigi szerepléssel sem a klub vezetése, sem Martin Lacroix vezetőedző, továbbá a szurkolók sem. Ez utóbbinak lehet a jele, hogy a korábban megszokottnál kisebb létszámban látogatják a mérkőzéseket.

Papíron a MAC kerete is bombaerős, talán a legerősebb az egész mezőnyben, valami mégsem állt még össze teljesen náluk. Majoross Gergely vezetőedző nyilatkozataiban többször is utalt arra, hogy még nem mindig sikerül egységes csapatként játszaniuk. Bár az alapszakasz – különösen úgy, hogy a kilenc indulóból nyolc bejut a rájátszásba – igazából a kieséses szakaszra való felkészülést szolgálja, és a legfontosabb az lesz, az idény végén hol végez a csapat. Ennek ellenére feltűnően gyakran érkeznek a vereségek. Időarányosan rosszabbul áll a MAC, mint az előző két idényében. Sok húzójátékosa mélyen tudása alatt teljesít, a csapat játékéra nem fogható, hogy közönségcsalogató lenne. Maga a vezetőedző is így fogalmazott legutóbb: “Vannak helyzetek amelyeket csak küzdelemmel lehet megoldani és nem lehet megoldani képességekkel. Ezeket túl sokszor próbáljuk megspórolni.”

Pedig jobb napjain az együttes egyértelműen jelzi, hogy nagyon komoly potenciál van benne. A gond inkább azzal van, hogy teljesen kiszámíthatatlannak tűnik, melyik nap melyik arcát mutatja, és ez a jobb arc ritkábban mutatkozik, mint a csalódást keltő. Csíkszeredában történetesen nem volt minden a helyén a csapatjátékot illetően, így aztán története során először kellett vesztesen elhagynia a jeget a székelyek ellen. Brassóban nem is lehet más a cél, mint a javítás.

Brassó–MAC Budapest 1-2

   

Nagy mezőnyfölényben játszva is szorosan nyert a fővárosi csapat, amely így három ponttal zárta idei első erdélyi túráját.

A MAC már az elején igyekezett lezárni minden nyitott kérdést, három perc elteltével Nagy Krisztián lőtt gólt Keresztury Erik passzából, 10 perccel később Wesley Cunningham tette ugyanezt Garát Zsomboréval. Úgy tűnt, helyére zökkentek a fogaskerekek, a második harmadban valósággal lelőtte ellenfelét a pályáról Majoross Gergely csapata. A 13-4-es kapura lövési mutató ellenére azonban az eredmény nem változott, a kétgólos előny pedig izgalmas záró húsz percet ígért. A hazai és a semleges nézők szempontjából a legjobbkor, a 46. percben váltott gólra egy emberelőnyt a brassói csapat, a liga egyik leggólerősebb játékosa, Braden Walls volt eredményes, az akciónál Richard Filip szerzett még pontot. Az utolsó negyedóra így nagy izgalmak közepette telt, a Brassó többet lőtt kapura ebben a periódusban, mint a megelőző kettőbe együttvéve, de Bálizs Bence lehúzta a rolót. A liga legjobb formában lévő kapusa összességében 26-ból 25 lövést hárított, ami 96% fölötti teljesítmény. A MAC Budapest 2-1-re nyert, továbbra is két pont fölött hoz meccsenként, ami a második helyre elég a tabellán.

Erste Liga, 651 néző. Játékvezetők: Sikó.
Tőke: 93,9% (Polc)
K
Bálizs: 96,2% (#2465)
Sirokovs, Filip, Walls, MacMillan, Gliga
1
Pozsgai, Vokla, Nagy K., Terbócs, #2474
Bors, Stoflet, Mihály Á., Molnár, Bíró G.
2
Macaulay, #3879, Orban, #776, #4913
Jemeljanyenko, Nagy Cs., Mihály E., Saluga, Tranca
3
#4914, Garát, Klempa, Brown, Dansereau
Bíró O., Bíró M., Zsók, Péter, Zabludovszkij
4
Fejes, #4048, #693, #3579, Majoross
Lacroix Martin, Strenk Hunor
E
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:03 MÚB Nagy K. #52
0-2 13:25 MÚB #3 Garát #91
1-2 45:58 BRA PP Walls Filip Gliga
26 Kapura lövések száma 33
10 Kiállításpercek 12

A Brassó–MAC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum