A MAC ellen folytatná győzelmi sorozatát a Sportklub

   

A szeredai csapat utóbbi három meccsét megnyerte, de pénteken az egyik legnehezebb próbatétel következik számára.

Nem sokat pihenhet mostanában a MAC. A csapat kedden hosszabbítást érő hősies győzelmet aratott a Nyitra otthonában, pénteken már 900 kilométerrel odébb, Csíkszeredában kell pályára lépnie. Majoross Gergely tanítványai az utóbbi négy meccsen két szoros és két nagy gólkülönbségű mérkőzést játszott. A Brassó elleni egygólos győzelmet és a DVTK otthonában elszenvedett, szintén minimális különbségű vereséget a Fradi elleni 6-1-es és a Vienna Capitals II. elleni 7-0-s győzelem foglalta keretbe. Nagy kérdés, hogy pénteken melyik arcát veszi elő a csapat. Kellenek a pontok, hiszen a DVTK-val folytatott versenyfutásban kétpontos hátrányba kerültek a miskolci vereségnek köszönhetően, míg a Fradi hátránya három pont úgy, hogy a pénteken Dunaújvárosba látogató zöld-fehérek egy meccsel kevesebbet játszottak.

HSCMAC

A Sportklub hárommeccses győzelmi szériát fut, oda-vissza verték a DAB-ot, legutóbb pedig az UTE-t is legyőzték a Vákár Lajos Műjégpályán. Ez utóbbi eredmény intő jel lehet mindenki számára, a nyáron kiválóan erősítő csapatot bárki részéről hiba lenne lebecsülni. A Sportklub szekerét elsősorban az első sor tolja, amelynek közepén az orosz Andrej Taratuhin szervezi a játékot, a két szélen pedig a cseh Radim Valchar és Antal Zsombor szalad. Ők hárman eddig 25 pontot termeltek, mögöttük a hátvéd Belov hat pontja és +4-es mutatója különösen figyelemre méltó. A szeredaiak sikere elsősorban azon múlhat, hogy a kevésbé ponterős hátsó sorok mennyire lesznek képesek tartani a sokkal kiegyenlítettebb négy sorral támadó fővárosiakat. A Csíkszereda jelenleg hatodik a tabellán, hátrányuk egy pont a Titánokkal szemben, de a nagy rivális Brassóra is figyelniük kell, akik két ponttal vannak lemaradva tőlük.

Leo Gudas (vezetőedző, Sportklub): ”Nagyon sokat jelentettek az elmúlt héten aratott győzelmek, még akkor is ha egymást követték a találkozók. Igazán nehéz hetünk volt, ellentétben a mostanival, bár a vége egyáltalán nem lesz könnyű. A srácok az edzéseken is sokkal jobb kedvvel dolgoztak. Az elkövetkezendő meccseken is ugyanazt a játékot várom el a srácoktól, mint legutóbb. Maximális odafigyelést a védekezésre, illetve a büntetésekre. Bár egyik soron következő ellenfelünkkel sem játszottunk eddig, így élő tapasztalatunk nincs, de igyekeztünk felkészülni belőlük a videó anyagokból.”

SC Csíkszereda–MAC Budapest 5-3

   

A Sportklub legyőzte az Erste Liga 2. helyén álló csapatot, így négymeccsesre növelte győzelmi szériáját.

A MAC jól kezdte a csíkszeredai mérkőzését, a 3. percben Jarmo Jokila góljával megszerezte a vezetést. A harmad közepén Peter Fabus egyenlített, a második játékrész 40. másodpercében pedig Antal Zsombor révén fordított a Sportklub. A hazaiak öröme nem sokáig tarthatott, ugyanis 1 percen belül 2 fővárosi gól esett, Keegan Dansereau és Nagy Krisztián találataival újra a budapestieknél volt az előny. Ezután újabb fordulat következett, Onodi Ottó a folytatásban már nem kapott gólt, miközben Fabus a 38. percben meglőtte önmaga 2., csapata 3. gólját. A záró harmadnak döntetlennel vágtak neki a felek, de nem sokáig mutatott egált az eredményjelző, miután Molnár Zoltán találatával újra vezetett a Sportklub. A hazaiak előnyét Rokaly Szilárd a játékrész felénél emberelőnyben növelte. A végjátékban Arany Gergely lekorcsolyázott az utolsó másfél percre, hiába. A Csíkszereda 5-3-ra győzött, sorozatban 4. győzelmét aratta. A MAC szombaton Brassóban javíthat.

Mindenkinek a munka minden részét el kell vállalnia

   

A Csíkszereda csapatként játszott, a MAC-nál viszont valami nem volt tökéletesen a helyén. Edzői nyilatkozatok a Csíkszereda–MAC után.

Leo Gudas, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “Elkövettünk pár védekezési hibát amelynek köszönhetően az első két harmad elején hátrányba kerültünk. Viszont innen saját játékunkat játszva sikerült egyenlítenünk, majd megnyerni a meccset. A siker kulcsa a remek védekezésünk volt, illetve a fegyelmezett játékunk. Minden sorunk, illetve minden játékosunk jól játszott ezért elismerés nekik.”

Majoross Gergely, vezetőedző, MAC Budapest: “Őszintén azt gondoltam, hogy túl vagyunk a csapattá válás szakaszán és sokkal jobban értjük már azt, hogy mi az ami minket sikerre fog vinni, illetve hogy mi ennek a keretnek a veszélye. Erre nagy hangsúlyt fektettünk, de úgy néz ki ez vissza-vissza fog térni. Ma is tulajdonképpen ez történt. Nem tudnám azt mondani, hogy nem dolgozunk keményen, csak bizonyos helyzeteket meg akarunk oldani ügyesen, amelyeket csak erősen lehet. Vannak helyzetek amelyeket csak küzdelemmel lehet megoldani és nem lehet megoldani képességekkel. Ezeket túl sokszor próbáljuk megspórolni. Azt gondoltam néhány mérkőzés tapasztalata után, hogy ezeken túl vagyunk, de sajnos ma bebizonyosodott, hogy nem. Ezzel állandóan foglalkoznunk kell. Ahhoz, hogy mi igazán csapattá váljunk, ahhoz mindenkinek a munka minden részét el kell vállalnia.”

Erste Liga, 1800 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Rédai, Andre.
Onodi: 91,2% (Ruczuj)
K
Arany: 87,5% (Bálizs)
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
1
Pozsgai, Vokla, Orban, Nagy Krisztián, Dansereau
Brnák, Salló, Rusnák, Fabus, Bíró
2
MacAulay, Kovács, Klempa, Nagy G., Jokila
Győrfy, Farkas, Fodor, Rokaly Sz., Molnár Z.
3
Cunningham, Garát, Somogyi, Brown, Terbócs
Orbán, János, Antal N., Casaneanu, Egyed
4
Fejes, Tóth G., Tóth R., Majoross, Keresztury
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:39 MAC MacAulay Klempa Jokila
1-1 09:47 SCC Fabus Rusnák Bíró
2-1 20:40 SCC Antal Zs. Valchar Taratuhin
2-2 21:27 MAC Dansereau Orban
2-3 21:38 MAC Nagy Krisztián Orban Dansereau
3-3 37:42 SCC PP Fabus Rusnák Bíró
4-3 42:22 SCC Molnár Z. Fodor Rokaly Sz.
5-3 49:45 SCC PP Rokaly Sz. Molnár Z.
40 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 14

Az SC Csíkszereda–MAC góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 14., hétfő
VB 16:15 KORNOR 0-3VÉGE
VB 16:15 RUSSVK 4-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CANLAT 2-1 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CZEAUT 4-3VÉGE
május 15., kedd
VB 12:15 FINUSA 6-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:15 SUIFRA 5-1VÉGE
VB 16:15 BLRSVK 4-7VÉGE
VB 16:15 CANGER 3-0VÉGE
VB 20:15 LATDEN 1-0VÉGE
VB 20:15 RUSSWE 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 17., csütörtök
VB 16:15 RUSCAN 4-5 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 USACZE 3-2VÉGE
VB 20:15 FINSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 SWELAT 3-2VÉGE
május 19., szombat
VB 15:15 SWEUSA 6-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
május 20., vasárnap
VB 15:45 USACAN 4-1VÉGE
  • SPORT 2 (18:15)
VB 20:15 SWESUI 3-2 BVÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk