A DVTK még veretlen hazai pályán

   

A Titánok lehet az első, aki pontot szerez a Népkertben. Ehhez éppen akkora meglepetés kell, amelyre a fehérvári csapat az elmúlt két évben rendre képes volt Borsodban.

Bár papíron – kis túlzással – nincsenek egy súlycsoportban, a Titánok évek óta tör borsot a miskolciak orra alá. Két évvel ezelőtt – akkor még a Tyler Dietrich által vezényelt csapat ellen – a DVTK nem tudott rendes játékidőben nyerni hazai pályán, a megszerezhető 9 ponton 5:4 arányban osztoztak a csapatok. Tavaly két-két meccset játszottak egymással, a Népkertben egyszer rendes játékidőben nyert a Fehérvár, a Raktár utcában egy hosszabbításra futotta Kóger István tanítványaitól. Ez annak fényében különösen figyelemre méltó teljesítmény, hogy a 40 meccses alapszakasz végén a két csapat között 51 pont volt a különbség. Idén az első bravúr máris megvan, alig három hete a fehérváriak csak büntetőkkel kaptak ki a háromszoros címvédőtől.

Esélyük pénteken is lesz, hiszen a középmezőny élén tanyáznak, a DVTK programja pedig igen sűrű volt az elmúlt egy hétben. Pénteken szoros meccsen legyőzték a MAC-ot, hétfőn a harmadik Ferencváros otthonából hoztak el három pontot egy nem könnyű mérkőzésen, szerdán pedig Zsolnán arattak fényes diadalt. A Visegrád Kupa negyeddöntőjében oda-vissza verték a szlovák extraligás csapatot, 11-5-ös gólkülönbséggel, a Zilina akkor lőtte az utolsó két gólját, amikor már mindegy volt. A csapat tehát kirobbanó formában van, ötmeccses veretlenségi szériát fut, ennek megfelelően vezeti a tabellát is az Erste Ligában. A csapatot a Galanisz Nikandrosz, Magosi Bálint, Vas János alkotta trió húzza, mindhárman 9 ponttal állnak 8 meccs után, de Peter Sakarisnak is megvan a pont/meccs átlaga és Pavuk Attila is ponterős játékot mutat.

Velük szemben az a Titánok igyekszik felvenni a versenyt, ahol Kelin Ainsworth 9, Derek Schoenmakers 8 ponttal áll, mindenki más messze le van maradva tőlük. Az tehát nyilvánvaló, hogy a vendégeknek csak akkor lehet esélyük, ha nem bonyolódnak gólpárbajba az ellenféllel, vagyis minél tovább kihúzzák kapott gól nélkül. Ez annál is fontosabb lehet a számukra, mivel pont vagy pontok szerzése esetén, egyrészt közelebb kerülnének a negyedik helyezett UTE-hoz, amely egyelőre 5 ponttal előzi őket a tabellán, másrészt biztonságos távolságban tartaná üldözőit, a Brassót és a Csíkszeredát.

Ezzel együtt a DVTK a meccs abszolút esélyese, akárcsak az elmúlt szezonokban annyiszor, amikor az eredmény mégis fittyet hányt a papírformára. Mindenki a háromszoros címvédőt akarja elkapni, ráadásul hazai pályán. Ebbéli próbálkozásukban eddig három csapat bukott el, a Titánok lesz a negyedik, amelyik megpróbálja.

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK): “Én is azon gondolkodom, hogyan lehet újra felpörgetni a csapatot. Túl vagyunk négy fontos mérkőzésen, kétszer játszottunk a Visegrád Kupában, találkoztunk a MAC és az FTC csapatával, most szusszanni kell egyet, pénteken reggeltől pedig teljes erővel a Fehérvári Titánok elleni találkozóra koncentrálni. Az kiderült az elmúlt napokban, hogy képesek vagyunk ilyen tempóban is újabb és újabb mérkőzésekre fókuszálni, ezzel nem lehet baj. Az Erste Liga mérkőzéseiről négyes blokkokban beszélünk, és tudjuk, 8-9 pontot kell szereznünk minden egyes blokkban az első hely megtartásához. Sok csapatot, sok jó csapatot edzettem már, de talán még soha nem volt a mostanihoz fogható. Tele van a csapat jó emberekkel, amit öröm látni. Bőven felülmúlja minden várakozásomat.”

DVTK Jegesmedvék–Fehérvári Titánok 6-4

   

Nem a védelmek dicséretéről szólt a Jegesmedvék és a Titánok pénteki mérkőzése, az adok-kapokból végül a Miskolc jött ki győztesen.

A Jegesmedvéknél Galanisz kisebb sérülés miatt kihagyta a mérkőzést, a helyén Berta Ákos debütált a miskolci csapatban, amelynek kapujában ezúttal Kiss kezdett. Diszkrét tapogatózással kezdődött a meccs, és a felek annyira vigyáztak egymásra, hogy az első valamirevaló helyzetre öt percet kellett várni: ekkor egy miskolci lövés tíz centivel tévesztette el a bal alsó sarkot. A 7. percben jött az első emberelőny, a Fehérvár játszhatott plusz egy fővel, de ezt a Macik különösebb nehézség nélkül kivédekezték. Rögtön ezután fordult a kocka, Szita ült ki két percre, de a hazaik sem tudtak élni a lehetőséggel, pedig akadt helyzetük. Teljes létszámban kiegyenlített játék folyt a pályán, a helyzetek tekintetében mennyiségileg nagyjából egálban volt a két csapat, de minőségben, veszélyességben a Miskolc felé billent a mérleg. A 15. percben egy kivágódó korong eltalálta a Fehérvár másodedzőjét, Hegyi Ádám Zoltánt, aki orvosi segítségre is szorult. Szűk másfél perccel a vége előtt megtört a gólcsend: Sakaris kapta üresen a korongot a kaputól két méterre, megvárta, míg Kornakker “elsüllyed”, és fölötte lőtt a hálóba (1-0).

A második harmadból alig telt el egy perc, és a Jegesmedvék megduplázták az előnyüket: ezúttal Vasra nem figyeltek a vendégvédők, és a csatár egy keresztpassz után közelről nem hibázott (2-0). A 24. percben a játékvezetők visszanéztek egy csaknem egy perccel korábbi szituációt, és a videózás után gólt ítéltek, amelynek szerzője Tóth Adrián lett (3-0). Gyorsan jött a válasz, 21 másodperc elteltével Hamvai a miskolci védők gyűrűjében közelről lőtt Kiss kapujába (3-1). A 29. percben gólra váltotta emberelőnyét a fehérvári gárda: Vehmanennek adták fel a korongot és a légiós kapásból kegyetlenül bevágta azt a kapuba (3-2). Ugyanezt tették a Jegesmedvék a 32. percben: egy kipattanót Magosi kotort be a kapu előteréből (4-2). És az emberelőny-gól sorminta folytatódott: a 35. percben egy szép passzjáték után Ainsworth vette be az addigra üresen maradt kaput (4-3). Az utolsó percekben még mindkét csapatnak volt helyzete, de az eredmény nem változott.

A harmadik játékrész elején leginkább a mezőnyben gyömöszölte egymást a két csapat, veszélyes helyzetig nem nagyon jutottak. A 48. percben Kulmala a szélről indulva jutott el a kapusig, majd a lábai között tette a pakkot a hálóba (5-3). A Titánok remekül sáfárkodtak az emberelőnyeikkel, ugyanis az 50. percben már a harmadik góljukat lőtték ilyen helyzetben: Reiter kék vonalas lövése vágódott a jobb sarokba (5-4). A hátralévő időben a hazaiak felpörgették a játékot, igyekeztek eldönteni a mérkőzést, ám a helyzeteiket sorra kihagyták. Szűk két perccel a vége előtt Kóger István megjátszotta az időkérés-kapuslehozatal kombót, ám végül egy üres kapus gól lett a vége, amelyet Magosi lőtt (6-4).

Mikael Tisell (vezetőedző: DVTK Jegesmedvék): “Megmondom őszintén, hogy tartottam ettől a mérkőzéstől a sorozatterhelés miatt. Örömmel láttam, hogy koncentráltan játszottunk, ám emberhátrány túlságosan kockázatos megoldásokat választottunk, és ezt az ellenfél megbüntette. Ez egy jó emlékeztető lesz a csapat számára, hogy milyen hibákat nem szabad elkövetni. Nagyon
örülök a három pontnak.”

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): “A mérkőzés előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy nem érdekel az eredmény, de 22 tökös, vagány játékost akarok látni a jégen. Most bemegyek az öltözőbe, és megemelem a kalapomat előttük, mert kitűnő teljesítményt nyújtottak. A Miskolcnak ez volt 8 nap alatt a negyedik mérkőzése, tudtuk, hogy fáradtabbak lesznek, de minden
elismerésem az övék, hogy így beleálltak ebbe a meccsbe.”

Erste Liga, 910 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Berkesi, Vincze.
Kiss B.: 88,9% (Adorján)
K
Gyenes: 86,5% (Kornakker)
Leppanen, Rusk, Miskolczi, Magosi, Kulmala
1
Szabó B., Vehmanen, Hamvai, Antilla, Mazzag
Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris
2
Reiter, Láday, Prácser, Erdei, Balogh
Gőz, Joe, Ritó, Tóth A., Berta
3
Takács, Szaller, Szita, Ainsworth, Schoenmakers
Bernáth, Vojtkó, Albert, Köllő, Tóth G.
4
Antal, Sándor, Kocsis, Péter A., Kiss P.
Tisell Mikael, Eemeli Olli
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 18:38 MIS Sakaris Pavuk Vas
2-0 21:07 MIS Vas Sakaris Leppanen
3-0 22:29 MIS Tóth A. Ritó
3-1 22:50 FHA Antilla Hamvai Mazzag
3-2 28:19 FHA PP Schoenmakers Ainsworth Szita
4-2 31:32 MIS PP Magosi Leppanen Miskolczi
4-3 34:40 FHA PP Schoenmakers Szita Ainsworth
5-3 47:24 MIS Kulmala Magosi
5-4 49:57 FHA PP Reiter Kocsis Péter A.
6-4 59:27 MIS EN Magosi Miskolczi
37 Kapura lövések száma 36
12 Kiállításpercek 10

A DVTK Jegesmedvék–Fehérvári Titánok góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum