Először utazik Erdélybe a Vienna Capitals II

   

Elsőként a Brassó ellen lépnek pályára pénteken. A hazaiak egy rendes játékidős győzelemmel feljöhetnek az alsóház élére.

A bécsi farmcsapat eddigi nyolc mérkőzésén egyetlen győzelmet aratott, azt éppen a Brassó ellen, akit hazai pályán győzött le hosszabbításban 4-3-ra. A csapat kapcsán mindig elmondjuk, hogy odahaza veszélyesek igazán, eddigi négy idegenbeli meccsükön mindössze három gólt szereztek, viszont 27-et kaptak. A múlt héten – nem túl örömteli fejleményként – azt láttuk tőlük, hogy nem teljes kerettel állnak ki a meccsekre, a Fehérvár és a MAC ellen is a lehető legkisebb létszámban, 15 mezőnyjátékossal léptek jégre. A Titánok elleni hazai mérkőzésükön ez kis híján elég volt a pontszerzéshez, a MAC ellen azonban nem úszták meg hét kapott gól alatt. Egy amúgy sem túl acélos keretből tovább szűkíteni nem sok jót ígér a továbbiakra.

A Brassónak ezzel persze nem kell törődnie, azt a csapatot kell legyőznie, amely éppen szembejön. A csapat nem kezdte túl jól az idényt, a szezonnyitón hazai pályán kapott ki a DVTK-tól, majd a Titánok legyőzése után jött az a bizonyos bécsi pontvesztés, de ezt követően úgy tűnt, hogy egyre jobban játékba lendült a csapat, amit jól jelez, hogy az élvonalhoz tartozó Fradi, MAC, UTE hármastól mindössze egyetlen góllal kapott ki. Legutóbb a DAB-ot intézték el, négy perc alatt szerzett három góllal. Aztán viszont szerdán egy román bajnokin szétlövésben 3-2-re kikaptak attól a Galati-tól, akit még a Steaua is kétszer vert. Acélosnak, pláne stabilnak tehát semmiképpen nem mondható a társulat formája. Jelenleg hetedik helyen állnak a tabellán, a fehérváriak és a Sportklub van behozható távolságra az ötödik és hatodik helyen, előbbi három, utóbbi két ponttal előzi őket.

Brassó–Vienna Capitals II 4-2

   

Az erdélyiek visszavágtak a bécsieknek az Ausztriában elszenvedett vereségért.

A Brassó erősen kezdte a találkozót: miután a 3. percben 5 a 3 elleni helyzetbe került, kihasználta a kettős és a szimpla emberelőnyt is, előbb Braden Walls, majd pedig Martin Saluga talált be Matthias Tschrepitschnek. Az 5. percben már 3-0-ra vezettek a hazaiak, majd Sirokovs gólja után Molnár Zsombor is eredményes volt, ekkor időt kért Christian Dolezal. Az első harmad felénél Szabad Krisztián és Nagy Csaba összeverekedtek. A második játékrész elején Benjamin Nissner és Lukas Piff némileg kozmetikáztak az eredményen, utóbbi emberhátrányos gólt lőtt. A 4-2-es végeredmény már a 25. percben kialakult, a folytatásban a szabálytalanságok kerültek előtérbe.

A brassóiak szombaton a MAC-ot fogadják, míg a bécsiek Csíkszeredában javíthatnak.

Valamit tennünk kell

   

Alig több, mint 6 perc alatt elrendezte a Vienna elleni mérkőzést a Brassó, utána pedig hátradőlt. Egyik edző sem volt elégedett a 60 percet követően.

Martin Lacroix, vezetőedző, Corona Brassó: “Hullámzó teljesítményt mutattunk ezen a meccsen. Elégedett vagyok azzal, ahogy kezdtünk, az első harmad majdnem tökéletesre sikerült. Nagyon jók voltunk ebben a szakaszban és négy gólt is lőttünk. Aztán a szünet után elvesztettük a fókuszt, két gólt is kasszíroztunk. Gyengébb lett a játékunk, nem is tudtunk gólt szerezni. A kezdésünk alapján azt vártam volna, hogy nagyobb különbséggel nyerünk, de végeredményben így is a mi javunkra dőlt el a mérkőzés. Megszereztük mindhárom pontot, innentől pedig a MAC elleni szombati derbire kell összpontosítanunk minden figyelmünket.”

Christian Dolezal, vezetőedző, Vienna Capitals II.: “Tetszett, ahogy kezdtünk, különösen az első két percben mutatott játékunk. Megvolt a szükséges energia és úgy tűnt rendben van minden. Sajnos a kiállítások, amiket kaptunk, komoly nehézségeket okozott nekünk, elkezdtünk sorban gólokat kapni. A második harmadra nagyobb koncentrációval jöttünk ki, sikerült is két gólt lőnünk, ráadásul egyet sem kaptunk. Rendben volt az energiánk, jól kezdtük a meccset, de nem nyertünk. Nem lehet kifogás, valamit tennünk kell, és el kell kezdenünk meccseket nyerni.”

Erste Liga, 692 néző. Játékvezetők: Bandi.
Polc: 91,3% (Tőke)
K
Tschrepitsch: 84,6% (Lichtenecker)
Sirokovs, Filip, Walls, MacMillan, Gliga
1
Piff, Pelz, Szabad, Schlögl, Schönwetter
Bors, Nagy I., Mihály Á., Molnár, Bíró G.
2
Leitner, Kuqali, Maxa F., Nissner, Preiser
Jemeljanyenko, Zabludovszkij, Mihály E., Saluga, Tranca
3
Kruckovyc, Wolf, Bolterle, Artner, Maxa A.
Nagy Cs., Bíró M., Zsók, Péter, Stoflet
4
Karitnig, Vendis, Janisch
Lacroix Martin, Strenk Hunor
E
Dolezal Christian, Schweda Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:50 BRA PP2 Walls Filip Sirokovs
2-0 03:17 BRA PP Bíró G. Stoflet Saluga
3-0 04:35 BRA Sirokovs Nagy I. MacMillan
4-0 06:14 BRA Molnár Bíró G.
4-1 21:21 VIC Nissner Preiser Kuqali
4-2 24:24 VIC SH Piff
26 Kapura lövések száma 23
27 Kiállításpercek 15

A Brassó–Vienna Capitals II összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum