Gyerehokizni Sárdi Máté remekel a Duklában

 

Így teljesítettek utánpótláskorú légiósaink az elmúlt hetekben.

Falus Ádám idén még szebb helyezést szeretne elérni a Zürich Lions mezében, mint tavaly, amikor második helyezettek lettek a svájci Novizen Elite-ben. A múlt héten a Bielt 3-2-re verték, majd a Gottéron otthonában becsúszott egy 6-2-es zakó. Falus nem szerzett pontot, eddig 7 meccsen 3 egységnél jár. A Lions vezeti a tabellát.

Ortenszky Tamás gondoskodott arról, hogy idén se Falus legyen a liga egyetlen magyar légiósa, a 15 éves csatár a Bielben bontogatja szárnyait. A csapart Bernben 3-1- re győzni tudott. Ortenszky 4 meccsen 1 gólnál jár, a Biel hatodik.

Révész Marcell eggyel magasabb korosztályban, az U20-as Elite A-ban próbálhatja ki magát. A Lions itt kevésbé sikeres, mint a Novizen Elite-ben, a Genéve 4-2- es, a Zug 6-2- es sikerrel távozott csarnokukból. Révész a második mérkőzésen gólpasszos volt, idén ez volt a második pontja.

A szlovák U18-as bajnokságban a Dukla Trencin 4-1- re verte a Trnavát, majd 5-0- ra a Nyitrát. Az első meccset Sárdi Máté 1+1-gyel, a másodikat 2+1-gyel zárta. A Trencsén vezeti a 18 csapatos bajnokságot, Sárdi 11 meccsen 10 pontot gyűjtött.

Nem zárta sikeresen magyarországi tornáját az EBYSL-ben szereplő Linz. Debrecenben büntetőkkel 3-2-re, a Vasas otthonában 4-2-re, Újpesten 3-1-re kapott ki. Gáspár Máté minden meccsen pontszerző volt, egy gólt és két asszisztot jegyzett. Kónya Krisztián nem szerzett pontot. Tóth Károly az első és az utolsó mérkőzésen kapott bizalmat, előbb 93% majd 91%-kal védett. A Linz az EBYSL A csoportjának harmadik helyén áll.

A Vienna Capitals idén nem vitézkedik úgy az EBYSL-ben, mint tavaly. A múlt hét folyamán a MAC otthonában 4-3-ra, Székesfehérváron 8-1-re vesztett. A bécsiek kapuját Maros Botond védte a Raktár utcában, 15 lövésből 6 gólt kapott, ami elmarad idei 87,4%-os hatékonyságának átlagától. A Capitals 6. az EBYSL A csoportjában.

A Springfield Express is megkezdte idényét a WSHL-ben. Dobos Kristóf és Szigeti Ákos csapata a Wichita Thundert lépte le előbb 10-1-re, majd 11-1-re, végül ismét 10-1-re. Dobos két meccsen kapott bizalmat, 21 lövésből csupán egyszer volt tehetetlen, Szigeti 2+2-vel abszolválta a fordulót.

Tóth Péter és a Southern Oregon már nem zárt ilyen sikeres hétvégét a ligában. A Lake Tahoe előbb 7-5-re és 5-1-re diadalmaskodott az Oregon otthonában, majd a hazaiak 5-4-es sikerrel legalább egy meccset behúztak. A rengeteg kiállítást hozó mérkőzésen Tóthot egyszer sem szórták ki, ellenben 1 gólpasszt tett a közösbe.

Eddig hibátlan a New York Aviators az USPHL közép-atlanti csoportjában. Villás Bálinték az Islanderst 3-2-re, illetve 7-6-ra verték. A magyar bekk a második találkozó első góljánál volt asszisztos. Az Aviators hibátlan mérlege ellenére csak negyedik csoportjában.

Seregély Máté az idei szezonban a HEO Midget AAA ligában kergeti a pakkot. Klubja, az Ontario kétszer is 3-1- re győzött a múlt hét folyamán, előbb az Ottawa, majd a CIH Academy vendégeként. A magyar hátvéd pontot nem szerzett.

Nem tudott pontot csenni az Eisbären Berlintől az Augsburg a német DNL-ben. A fővárosiak 4-2-re, illetve 5-1-re győztek saját pályájukon. Péter Donát mindkétszer asszisztos volt, 6 meccsen 7 pontnál jár. Szűcs Ádám ezúttal nem szerzett pontot, 2 egység áll a neve mellett. Az Augsburg harmadik a 7 csapatos A csoportban.

A svéd U20 Elitben szerepel Bugár Gábor a Boden együttesével. A fiatal bekk csapata a múlt hét folyamán a Brooklyn Tigers vendége volt, ahonnan 3-2-es sikerrel tértek haza. Bugárnak egyelőre nincs pontja, a Boden 6. a 13 csapatos tabellán.

Horváth Bálint a svéd Superelit U20-ban edződik a Rögle mezében. Nem zártak sikeres hetet, otthon kaptak ki a Malmötől (0-3) illetve a Södertaljétől (1-8) is. Horváth pontot nem szerzett, a Rögle utolsó a 10 csapatos csoportban.

Galló Olivér idén is a Vallentuna U18-as csapatában véd. Az előző héten csapata 7-4-re diadalmaskodott a Nyköping otthonában, Galló a lövések 90,5%-át hatástalanította. A következő mérkőzésen az AIK-t 7-3-ra legyőzték, ám ekkor nem a magyar játékos állt a kapuban. A Vallentuna 8. a J18 Elit keleti csoportjában.

A J18 Divizió 1 B csoportjában szerepel a Flemingsberg és Fajcsák Ádám. A Varmdö otthonában 5-2-re veszítettek, ám hazai pályán a Jarnát 7-1-gyel ütötték ki. Fajcsák pontot nem szerzett, csapata második a tabellán.

Nem megy jól a Sparta Prahának a cseh DNL-ben. Simotics Ferenc együttese a Plzenben 9-1-re, a Ceské Budejovice otthonában 4-1-re kapott ki. A magyar bekk pontot nem szerzett. A Sparta 9. a 18 csapatos pontvadászatban.

Nagy Zoltán és a finn Nuorten Mestisben szereplő KeuPa/Pelikaanit 6-2-es vereséget szenvedett a Jokipojat otthonában. Nagy nem szerzett pontot, 8 meccsen 3-at gyűjtött eddig.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk