A legtöbbet lövő csapat otthonában küzd a Fehérvár

   

Klagenfurtban nem könnyű nyerni, de az előző szezonban a magyar csapat volt a KAC mumusa.

Érdekesen alakul az EBEL küzdelemsorozata. Kilenc forduló után négy részre bomlott a mezőny, de egyelőre még könnyű az átjárás az egyes csoportok között, hiszen nem nagy a távolság. Az egyetlen kivétel a Vienna Capitals, amely repülőrajtot véve máris 10 pontos előnyre tett szert a többiek előtt. Utána az Innsbruck, Linz, Znojmo, Graz négyes következik, ezek a csapatok egy-egy pont különbséggel követik egymást. Majd jön a Salzburg, a Klagenfurt, a Villach, a Medvescak és a Fehérvár, ők 11-12 pontosak. Tőlük három pontra leszakadva, 8 ponttal zárja a sort a Dornbirn és a Bolzano. A harmadik csoportból kapott ellenfelet vasárnap délutánra a Fehérvár, hiszen az egy éve radikális csapatátépítést hirdető, majd a várakozásokat jelentősen felülteljesítő, de idén eddig gyengébben szereplő Klagenfurt otthonába látogat.

Nem lehet azt mondani, hogy a klagenfurti Stadthalle oroszlánbarlang lenne ebben a szezonban. A KAC ötször játszott eddig otthon, kétszer kikapott, háromszor nyert. A klagenfurtiak meglehetősen aktívan támadnak, egyetlen csapat sem lőtt annyiszor kapura, mint ők. Ugyanakkor a KAC védelme engedélyezte eddig a legkevesebb kapura lövést is az ellenfeleknek. Ehhez képest elkeserítő az eredmény a szemszögükből, hiszen a Fehérvárral karöltve a legkevesebb gólt szerezték eddig a mezőnyben. 5,62%-os lövési hatékonyságuk azt jelenti, hogy átlagban majdnem 18 lövés szükséges nekik egy gólhoz. Ehhez képest a mezőnyben őket közvetlenül előző Fehérvár 7,22%-os hatékonysága is kozmikus adatnak számít.

KLAGENFURT,AUSTRIA,16.SEP.16 - ICE HOCKEY - EBEL, Erste Bank Eishockey Liga, KAC Klagenfurt vs Fehervar Alba Volan 19. Image shows Adam Courchaine (Alba Volan) and Mitja Robar (KAC). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber

Sajnos egyelőre a Fehérvár idegenbeli statisztikái sem éppen kedvezőek. Négyszer játszott eddig a Volán ellenfelei otthonában, és ezeken a meccseken összesen két pontot szedett össze, a Medvescak elleni idegenbeli győzelemmel. Az azóta lejátszott három meccsen három vereség a mérleg. Ráadásul Klagenfurtba sem győzni jár a csapat, az eddigi 26 ottani meccsből mindössze 5 alkalommal született fehérvári győzelem. Ha mégis szeretnénk valami kapaszkodót találni, akkor azt érdemes megemlíteni, hogy a vereségek nagy része viszont az elején született. Az első 16 meccset a KAC nyerte, az azóta lejátszott 10 találkozó felén viszont a mieink nyertek. Az 5 győzelemből egy ráadásul éppen a legutóbbi összecsapásukon született, 2016. november 27-én 4-2-es fehérvári győzelemmel ért véget a csata. Mindezek mellett tavaly a Volán igazi KAC-specialistává lett, az egész mezőnyből a fehérváriak mérlege volt a legjobb a rekordbajnok ellen. 3 fehérvári győzelem mellett 1 vereség született, a Volán 9 pontot szerzett 3 ellenében. Ráadásul a Fehérvárnak lőtte a legkevesebb gólt is a piros mezes gárda, az előző idényben mindössze 10-szer tudtak betalálni a Volán kapujába.

Klagenfurt–Fehérvár 3-1

   

A Volánnak nem sok esélye volt a bravúrra, nagyon kevés gólt lő a magyar EBEL-csapat.

Sajnos elég gyorsan vezetést szerzett a KAC, Lundmark már az 5. percben betalált. Az első harmadban nem sikerült egyenlíteni, a második húsz perc pedig rémálomszerűen indult. Talbot emberhátrányból növelte a hazaiak előnyét. A korong éppen csak átment Rajna Miklóson, de a videózás megerősítette a játékvezetőket abban, hogy teljes terjedelmével áthaladt a pakk a vonalon. 2-0. Szerencsére a múlt meccsen a gólgyártásba belelendült finn Luttinen emberelőnyös találatával sikerült megakadályozni, hogy ideje korán eldőljön a mérkőzés, a 26. percben 2-1 állt a táblán.

Ám újabb találatot már nem tudott bevinni a Fehérvár. Benoit Laporte csapata a szezon első 10 EBEL-mérkőzésén 20 gólt lőtt, a 2 gólos átlag a legalacsonyabb az egész ligában. És ezen az ínségen egyelőre a szezon közben érkezett Antonin Manavian és Hári János sem segített.

Ezúttal hiába harcolt az egyenlítésért a Fehérvár, a hajrára fordulva Strong betalált, és az 54. percben szerzett gólja eldöntötte a mérkőzést, 3-1-re nyert a KAC.

EBEL, 2908 néző. Játékvezetők: Gamper, Stolc, Schauer, Seewald.
Duba: 94,4% (Madlener)
K
Rajna: 88,0% (Kornakker)
Schumnig, Kapstad, Brucker, Hundertpfund, Bischofberger
1
Vidmar, Harty, Vincze, Hári, Luttinen
Duller, Robar, Lundmark, Neal, Ganahl
2
Jyrkkiö, Uotila, Erdély, Latendresse, LoVecchio
Fischer, Schnetzer, Richter, Koch, Geier S.
3
Manavian, Szabó D., Szita, Music, Szabó K.
Schettina, Strong, Rheault, Talbot, Kraus
4
Stipsicz, Sárpátki, Reisz, Kocsis
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:37 KAC Lundmark Ganahl Robar
2-0 20:53 KAC SH Talbot Richter
2-1 25:45 FHA PP Luttinen LoVecchio Vidmar
3-1 53:49 KAC Strong Ganahl
25 Kapura lövések száma 18
6 Kiállításpercek 6

A Klagenfurt–Fehérvár góljai

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum