Az első helyért meccsel a Fradi és a DVTK

   

A brutálisan kezdő zöld-fehérek a MAC-tól nagyon kikaptak, a címvédő ellen ismét bizonyíthatnak.

A 6 sikeren túl lévő MAC mögött 3 csapat áll 5 hárompontos győzelemmel az Erste Ligában: a DVTK, a Ferencváros és az UTE. Ők hárman azonban mind különböző számú meccset játszottak, ami kicsit megbonyolítja a matekot. A legtöbb mérkőzésen az UTE van túl, nyolc találkozón lépett már pályára. A Ferencvárosnak szintén 15 pontja van, de hat meccsből sikerült ezt elérniük, egyedül a jelenlegi listavezető MAC Budapest tudta őket legyőzni. A zöld-fehérek hétfői ellenfele az a DVTK, amely e triumvirátus harmadik tagjaként hét mérkőzésen van túl, és öt rendes játékidős győzelme mellett Fehérváron büntetőkkel győzött, így 17 pontjával második most.

A hétfő esti rangadón tehát, melyet az M4 Sport élőben közvetít, nem kicsi a tét. Greg Lindqvist és Mikael Tisell csapata számára is az első hely meg-, illetve visszaszerzésére nyílik lehetőség. Megjegyzendő, hogy vesztett pontok tekintetében még mindig a Fradi az első, második a DVTK, harmadik helyen áll a MAC. Az FTC-nek volt ideje kipihenni a bajnoki villámrajtot, utolsó meccsüket két hete vasárnap játszották, amikor egy demoralizáló 6-1-es vereség után legyőzték a Brassót 5-4 arányban. A DVTK frissebb meccsélményekkel rendelkezik, a Visegrád Kupában Zsolnán győzött 5-1-re, pénteken pedig hazai pályán múlta felül a MAC-ot.

FTCMIS QF2 B

Az újabb rangadó előtt kiderül, hogy a fáradtságot vagy a hosszabb meccsszünetet nehezebb legyőzni. Érdekes lesz azt is megfigyelni, hogy a Fradinak sikerült-e jobban a nyári erősítés, vagy a DVTK-nak. A két csapat tavaly roppant kiélezett, hétmeccses negyeddöntőt vívott egymással. Érdekes módon a mindent eldöntő hetedik meccsen ugyanaz a Pavuk Attila szerezte a legfontosabb gólt, aki a MAC elleni döntő ötödik és utolsó találkozóján. A bajnokságban idén még nem, ám a Magyar Kupa selejtezőjében már játszott egymás ellen a két csapat. Miskolcon a hazaiak nagyon egyértelmű, 5-0-s győzelmet arattak.

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK): Kíváncsian várom a találkozót. Amikor legutoljára játszottunk a Ferencvárossal, sikerült győznünk, de szerintem a holnapi játékhoz máshogy fognak hozzáállni, úgyhogy egy percig sem bízhatjuk el magunkat. A Fradi nagyon erősnek bizonyult hazai pályán, négy meccsen 25 gólt szereztek, ami igen szép teljesítmény, ezért nagyon fontos, hogy felkészülten tudjunk kiállni ellenük. Legjobb teljesítményünk szerint szeretnénk játszani, reményeim szerint sikerül megütni a legutóbbi összecsapásunk színvonalát. (Forrás: dvtk.eu)

FTC–DVTK Jegesmedvék 2-5

   

Hullámzó játékot, de izgalmas csatát hozott a hétfő esti tévés rangadó.

Az már az első percekben látszott, hogy a vendégek egyértelműen nagyobb játékerőt képviselnek. Ezt a látszatot csak növelte a Ferencváros első két emberelőnye, amely négy perc alatt sokkal veszélyesebbek voltak a miskolci kontrák, mint a hazai akciók. Hiába volt jóval több nagy helyzete a DVTK-nak, a vezetőgólját mégsem lövésből szerezte meg. Peter Sevela kapus tolt egy lövést a kapu elé érkező Peter Sakaris testére, ahonnan az az addigra már üres kapuba pattant. 0-1 a 17. percben.

Sok lövés és enyhe vendégfölény jellemezte a második harmadot. Magosi Bálint óriási kapuvasat lőtt, de a korong kifelé pattant, így nem nőtt az előny duplájára ekkor még. Ám a játékrész vége felé Vas János mégiscsak beterelte a második miskolci találatot a kapuba. Nem volt nehéz dolga fórban, verve volt Sevela. 0-2 a 35. percben. A gólt követően a Fradi nem szétesett, hanem magára talált. Ez köszönhető volt annak is, hogy a DVTK visszavett tudat alatt. Ezt a visszaváltást a játék képe még akár indokolhatta volna is, ám a jégkorong logikája semmiképp. Gyorsan érkezett is a bosszú. A kétgólos előnyét a DVTK a kiállításai során herdálta el. Az eleinte nem túl jó fóros akciókat mutató FTC számára is elegendő előny jutott erre az időszakra a talpra álláshoz. Előbb Preston Shupe nyúlt bele jól a kapu előtt Michael Owen távoli lövésébe, így a korong kikerülte az addig tökéletesen védő Kiss Bencét. 1-2 a 36 percben. Majd Szappanos Dávidnak volt nagy helyzete a 2-2-höz még a második harmadban, de Kiss szépen védett botos kesztyűvel, így maradt az egygólos vendégelőny a második szünetre.

A harmadik húsz perc elején Miskolczi Márk ült ki két percre, és az FTC ki is használta ezt a szituációt. Bár a vendégek már kiegészültek, de még vissza nem rendeződtek akkor, amikor Virág Tamás lőtt váratlanul nagy gólt távolról. 2-2 a 43 percben. A hazaiak egyre jobban pörögtek, a vendégek egyre idegesebbek lettek. Nem állt távol a vezetés megszerzésétől sem Greg Lindqvist csapata. Ám fejben nem bírta igazából a csatát a zöld-fehér gárda. Kiállításokkal ezúttal ő hozta fel ellenfelét. Egy komolyabb adok-kapok után a vendégek kerültek előnybe. Rantanen korszerű keresztpassza után Láda Balázs kék vonalas lövése ért célt, Sevela kapus nem ért át a másik oldalra kapujában. 11 perccel a vége előtt ismét a Jegesmedvék vezettek, 3-2-re. Nem sokkal később ismét a piros-fehérek 17-ese volt ügyes, újabb fórból újabb gólt ért el a kékről, máris 2-4 állt a táblán. Percekkel azután, hogy a Ferencváros vezetést is szerezhetett volna, már kétgólos hátrányba került. A Fradi szétesett, nem tudott már újítani és nem került közel az újabb bravúros egyenlítéshez. Az i-re a pontot Magosi Bálint tette fel, az 59. percben egy szólót váltott gólra.

Három emberelőnyös góllal 5-2-re nyertek a DVTK Jegesmedvék a Ferencváros otthonában.

Erste Liga, 217 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Berkesi, Váczi.
Sevela: 88,1% (Pleszkán)
K
Kiss: 93,1% (Adorján)
Owen, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Szappanos
1
Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
Jaborník, Korbuly, Könczei, Virág, Rafaj
2
Rantanen, Láda, Vas, Tóth A., Sakaris
Lakatos, Jászai, Németh, Tendler, Shupe
3
Joe, Vojtkó, Pavuk, Tóth G., Kulmala
Lengyel, Tóth R., Farkas, Kovács, Bödök
4
Gőz, Bernáth, Albert, Köllő
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Tisell Mikael
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 16:23 MIS Sakaris Rantanen Pavuk
0-2 34:50 MIS PP Vas Sakaris Pavuk
1-2 35:57 FTC PP Shupe Owen Könczei
2-2 42:53 FTC Virág Németh Jaborník
2-3 48:35 MIS PP Láda Rantanen Sakaris
2-4 49:40 MIS PP Láda Vas Rantanen
2-5 58:12 MIS Magosi Rusk
29 Kapura lövések száma 42
16 Kiállításpercek 14

Az FTC–DVTK összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum