Ovecskin olyat tett, amit 100 éve senki az NHL-ben

   

Az orosz gólgyáros két mesterhármassal ? egész pontosan egy hármassal és egy négyessel ? kezdte a szezont.

Olyan egyedi klubba lépett Alekszandr Ovecskin, amibe az elmúlt 100 évben senki sem került be. A Washington kapitánya a szezon első meccsén mesterhármast hintett az Ottawának, majd ezt megismételte a Montreal ellen is. A ritkán látható bravúrra eddig három játékos volt csak képes: Cy Denneny (Ottawa), Joe Malone (Canadiens) és Reg Noble (Toronto), de ők is a hoki hőskorában az 1917/18-as szezon az első két találkozóján.

Ovecskin, ha lehet ilyet mondani, még a trión is túltett, a két triplát ugyanis két egymást követő harmadban ütötte, a Senators elleni harmadik játékrészben és Canadiens elleni elsőben. Korábban ez a már említett Joe Malone-nak és Darryl Sittlernek sikerült, akik azzal fejelték meg ezt, hogy egy mérkőzésen tették. Malone 1920. január 31-én összesen hét gólt szerzett a Toronto?Quebec meccsen, ebből hármat a második és a harmadik harmadban. Sittler 1976. február 7-én a 11-4-re végződött Leafs?Bruins meccsen összesen 10 pontot szerzett, ebből hat gólt amit igazságosan elosztott a második és a harmadik harmadban.

Az orosz játékos ezzel beérte Peter Bondrát a mesterhármasok számában (19), aki eddig egyedüli csúcstartója volt ennek a műfajnak a franchise-on belül. Ovecskin már 565 gólt ütött karrierje során, amivel 22. az örökranglistán, közvetlenül előtte Mike Bossy található 573 találattal. A Washington csapatkapitánya idén eddig 14 alkalommal találta el a kaput, ezek fele bement. A hét gól mindegyikében benne volt Jevgenyij Kuznyecov, hatszor első asszisztosként. További érdekesség, hogy a játékosnak tavaly meggyűlt a baja a gólszerzéssel egyenlő létszám mellett, mindössze 16 ilyen találatot ért el, ennél kevesebbet soha NHL-es pályafutása során. Idén az első két játéknap után már 6 egyenlő létszám mellett született gólja van.

A Washington Post újságírójának Ovecskin azt nyilatkozta, hogy mindez csak azért van, mert a városban tartózkodik a felesége nővére, ő pedig mindig mesterhármast ér el ilyenkor. Majd hozzátette: “Hétfőn elutazik, de beszélnem kéne valakivel, hogy tartsa itt.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum