Visszavághatnak a Sportklubnak az Acélbikák

   

A dunaújvárosiak idén először utaznak Erdélybe, túrájuk első meccsét Csíkszeredában játsszák.

Kimerítő utazáson vannak túl az Acélbikák, de pihentnek a Sportklub sem lesz mondható. A házigazdák két könnyű mérkőzéssel hangoltak a román bajnokságban, szombaton és vasárnap 16-1-es összesített gólkülönbséggel múlták felül a Dunarea Galati csapatát, kedden és szerdán a jóval erősebb Progym jött szembe, amely már nagyobb falatnak bizonyult: kedden csak hosszabbításban tudtak győzni Antal Zsomborék, majd szerdán már magabiztosabban zsebelték be a pontokat, 6-2 lett a vége. A Csíkszereda öt meccs után három ponttal utolsó előtti az Erste Ligában, eddigi egyetlen győzelmét éppen az Acélbikák otthonában szerezte.

Van miért visszavágniuk Orbán Attiláéknak, akik a vereséggel jó esélyt szalasztottak el arra, hogy a középmezőny élére álljanak. A DAB hat meccset játszott már le, kétszer győzött, hat pontja a hatodik helyre elég. Egy jól sikerült erdélyi túrával bőven ki lehet javítani még a hibákat, ám ez nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. Az elszenvedett vereség eleve óvatosságra intheti a piros-fehéreket, akik közel két hét után játszanak ismét meccset.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): „Kedden elveszítettünk egy pontot, mivel óriási hibákat követtünk el, de a szerdai meccsen jobban játszottunk. Nagyobb hangsúlyt fektettünk a biztonságosabb játékra, de bosszantó, hogy a hatból csak öt pont lett meg. Nehéz napokon vagyunk túl, hiszen egyik meccs követte a másikat, és ez az edzések rovására megy, sőt itt van a nyakunkon a két hétvégi találkozó is. Egy napunk lesz készülni. Egyelőre csak az első dunaújvárosi meccsre kell koncentrálnunk, azt kell megoldjuk. Továbbra is tartom, hogy akkor tudjuk sikerrel venni a meccseket, amennyiben a védekezésünk csapatszinten rendben lesz, és minél kevesebb lehetőséget adunk az ellenfélnek.”

David Musial (vezetőedző, DAB): “Most először látogatunk Csíkszeredába, de elmondásokból már tudom, hogy a szurkolók hihetetlen hangulatot tudnak teremteni, szinte hatodik mezőnyjátékosként segítik a csapatukat. Épp ezért az elejétől kezdve élesnek kell lennünk, nem engedhetünk magunknak üresjáratokat. Kielemeztük a legutóbbi meccsünket, ahol hiába voltunk a mérkőzés nagyobbik részében fölényben, nem sikerült beütnünk a helyzeteinket. Szerencsére itt a remek alkalom, hogy kijavítsuk az akkori hibákat. Néhány nap szünetet kaptak a fiúk, de nagy elánnal csaptak bele a munkába, jó edzések vannak mögöttünk. Szeretném, ha hatvan percen keresztül koncentráltan, agresszíven, energikusan hokiznánk.”

DABHSC

Fotó: DAB

Csíkszereda–Dunaújváros 5-1

   

Nem sikerült visszavágniuk az Acélbikáknak a hazai vereségért, bár a meccs szorosabb volt, mint amit a végeredmény tükröz.

Egészen az utolsó percig elmondható volt, hogy ezen a napon kizárólag szláv gólok születtek a Vákár Lajos-sportcsarnokban. A hazaiakat a jelentős KHL-es rutinnal bíró Andrej Taratuhin juttatta vezetéshez, amit az ukrán Danyiil Szkripec egyenlített ki a második menet elején. Az utolsó felvonás egálról kezdődött, nem sokan gondolták volna, hogy innentől csak a vendéglátók lesznek eredményesek. A vezetést Ondrej Rusnák szerezte meg, utána ismét Taratuhin talált be. A végjátékhoz közeledve hiába próbált meg mindent a DAB, gólokat már csak a hazaiak értek el, az 59. percben Valchar, a 60.-ban Fodor Csanád juttatta a pakkot az ellenfél kapujába, így alakult ki a csupán látszólag sima sikert tükröző közte négy. A Sportklub ezzel felzárkózni, az Újváros ellenben megtorpanni látszik.

Szép győzelem volt

   

A csíkiak vezetőedzője szombaton is hasonló játékot vár csapatától, mint amilyet pénteken nyújtott.

Leo Gudas (vezetőedző, Sportklub Csíkszereda): “Jó meccset vívtunk és a második harmad elejét leszámítva mindent az előre megbeszéltek szerint csináltunk. A rengeteg kimaradt helyzet ellenére a második szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy nyugodtan játsszanak és hátul ne hibázzanak, mert a helyzetek jönni fognak, amiket aztán ki is használtak. Szép győzelem volt, szombaton is ilyen játékot várok a csapattól.”

David Musial, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “Az első két harmad nagyjából egyenlő erők összecsapását hozta, enyhe hazai fölénnyel. A második bekapott gól után aztán teljesen szétesett a csapatom, magam sem tudom megmagyarázni, mi történt. Gratulálok a Csíkszeredának a mai játékhoz, szombaton Brassóban megpróbáljuk kiköszörülni a csorbát.”

Erste Liga, 1250 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Andre, Crisan.
Onodi: 96,2% (Ruczuj)
K
Pacl: 86,8% (Duschek)
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
1
Hetényi, Mestyán, Nageler, Izacky, Novotny
Brnák, Salló, Rusnák, Fabus, Bíró
2
Orbán A., Szkripec, Azari, Nagy, Borbás
Farkas, Györfy, Fodor, Rokaly Sz., Molnár
3
Hruby, Lencsés, Odnoga, Silló, Németh
Orbán Sz., Antal E., Moldován, Egyed, Casaneanu
4
Erdélyi, Makovics, Léránt, Tanka, Török
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Musial David, Matejov Vladimir
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:54 SCC Taratuhin Antal Zs.
1-1 22:58 DAB Szkripec Léránt Török
2-1 41:00 SCC Rusnák Fabus Bíró
3-1 48:42 SCC Taratuhin Valchar Belov
4-1 58:05 SCC Valchar Taratuhin Antal Zs.
5-1 59:15 SCC Fodor Rusnák Brnák
38 Kapura lövések száma 26
4 Kiállításpercek 4

Az SC Csíkszereda–DAB góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum