Az UTE a tökéletes erdélyi túrára hajt

   

A liláknak ehhez Csíkszeredában kéne nyerniük. Nem lesz könnyű dolguk.

Reménytkeltőbben szerepel eddig a Csíkszereda, mint az előző idényben. Hat mérkőzést követően máris van két győzelme, mindkettő az önmagát még kereső Dunaújváros ellen. A többi mérkőzés közül a fehérvári fiataloktól elszenvedett hazai egygólos vereség fájhat igazán, az, hogy a címvédő DVTK és az UTE legyőzte őket, a hároméves csapatépítés első évében abszolút vállalható. Ráadásul ezeken a mérkőzéseken is voltak momentumai a szeredaiaknak, gondoljunk csak a DVTK ellen hamar összehozott kétgólos vezetésre. Masszívabb csapat lett tehát a Csíkszeredából, amely mindenkire veszélyes lehet, különösen saját otthonában.

Az UTE egyértelműen erősödött tavaly óta, ennek ellenére voltak már botlásai. Leginkább a Fehérvári Titánoktól elszenvedett egyértelmű vereség bosszantó. Azóta viszont kezdi összeszedni magát Szilassy Zoltán csapata, amely a Poprad ellen tisztességes meccsen fizette meg a tanulópénzt, a Brassót pedig kétgólos hátrányból fordítva győzte le. Az egyik terület, ahol mindenképpen van javítani valójuk a liláknak, a védekezés feszessége. Nagyon sok olyan gólt kapnak, amely kis odafigyeléssel elkerülhető lenne.

MOL_SCC-UTE_20160923-1

Fotó: Csíkszeredai Sportklub (Facebook)

A szombat esti csíkszeredai összecsapáson a hazaiak számára a tét a középmezőnybeli pozíciójuk megerősítése, a lilák számára pedig a tapadás a közvetlen élmezőny csapataira. Szeredai győzelem esetén a kék-fehérek felzárkózhatnak a Fehérvári Titánokra, ha az Újpest nyer, akkor pedig folytatódhat a DVTK, a Ferencváros, a MAC és az UTE négyes kötelékrepülése a mezőny élén. Nem könnyű dolog az erdélyi túrát hibátlanul teljesíteniük a vendégcsapatoknak, az eddigi két próbálkozóból a DVTK-nak sikerült, a Titánoknak nem, és a mostani párosból a Dunaújvárosnak sincs már esélye erre. Meglátjuk, az UTE képes lesz-e csatlakozni a címvédő piros-fehérekhez, de az biztos, hogy a Csíkszereda is beleszólást fog kérni ennek eldöntésébe.

Csíkszereda–UTE 2-1

   

Nem jött össze a hibátlan túra az újpestieknek, a Csíkszereda visszavágott a két héttel ezelőtti vereségért.

Az első harmad az újpestieké volt, ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor jóval többet lőttek kapura, és a kísérletekből egy be is akadt a harmad derekán, amikor Benk talált Ónodi hálójába. A következő 20 perc viszont az előzőnek a tükörképe volt, a csíkiak voltak aktívabbak és szinte matematikai pontossággal foglalták keretbe két góljukkal ezt az etapot. Egy perccel a kezdés után Ropretnek az előző harmad végén összeszedett kiállításából Antal Zsombor volt eredményes, egy perccel a szünet előtt pedig Belov szerzett újabb gólt. A harmadik harmadban újfent az UTE volt kicsit aktívabb, de a Csíkszereda jól védekezve hazavitte a győzelmet. A hazaiak mindkét gólját a Valchar, Belov, Antal Zsombor hármas szerezte. Az UTE sok kiállítást kapott ellenfeléhez képest, ezekből egy gólt is beszedett, miközben a lila-fehérek egyik előnyüket sem tudták értékesíteni.

scc-0

Hozó Levente (Sportklub): Egy erőltetett menet záró mérkőzése volt, érthető volt a fásultság az első harmadban. Amit mindenképp kiemelnék, az a töretlen csapatszellem, amellyel átvészeltük ezt a periódust, és rengeteg energiát mozgósítva sikerült fordítani és az előnyt megőrizni a mérkőzés végéig. Remek sorozatot zártunk ma, a hétmeccses győzelmi széria után önbizalommal teli várjuk a következő mérkőzéseket.

Szilassy Zoltán (UTE): Fantasztikus első harmadot produkáltunk, rejtély, hogy miért nem tudtuk a megbeszéltekhez tartani magunkat a másodikban. A záró játékrészben sokat dolgoztunk az egyenlítésért, de a sok emberhátrány miatt értékes perceket veszítettünk, az ellenfél pedig okosan jégkorongozott ebben a periódusban. Nagyon tanulságos mérkőzés volt, amiből sok konzekvenciát lehet és fogunk is levonni a következő összecsapásokra.

Erste Liga, 1450 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre, Fehér.
Onodi: 96,4% (Ruczuj)
K
Sila: 91,7% (Ágoston)
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
1
Huba, Kiss D., Benk, Cseter, Ropret
Brnák, Salló, Rusnák, Fabus, Bíró
2
Varga, Hegyi, Sikorcin, Becze, Caladi
Farkas, Györfy, Fodor, Rokaly Sz., Molnár
3
Nagy N., Dósa, Nemes, Szalma, Sági Martin
János, Bors, Moldován, Egyed, Casaneanu
4
Nagy R., Schmál, Roczanov, Pichler, Turbucz
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:09 UTE Benk Kiss D.
1-1 21:04 SCC PP Antal Zs. Valchar Belov
2-1 39:09 SCC Belov Antal Zs. Valchar
24 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 12

A Csíkszereda–UTE összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum