A DAB és a Brassó is kapaszkodna a gödörből

   

Csalódást keltően szerepel eddig a Brassó és a Dunaújváros is az Erste Ligában. Szombaton valamelyikük elkezdhet kikapaszkodni a gödörből.

Hét mérkőzés után két győzelemmel, 6 ponttal áll a 7. helyen a Dunaújváros az Erste Ligában. Két ponttal és egy hellyel előzi a Brassót, amely 5 mérkőzésen van túl. Mindkét csapat többet várt magától és nyilván a szurkolóik is többet vártak tőlük. Ráadásul a pontvesztések között vannak csalódást keltőek, mindenképpen ide számíthatjuk a Brassó vereségét a Vienna Capitalstól illetve a Dunaújváros sima hazai zakóját a Csíkszeredával szemben. Idén még nem találkozott egymással a két csapat, az előző idényben viszont senki sem tudott otthon nyerni. Ha a pályán elért eredményeket vesszük figyelembe, akkor mindketten egy-egy háromgólos és hosszabbításos győzelmet arattak a másik otthonában. A december 5-i meccs eredményét a Versenybíróság utólag 5-0-val a Dunaújváros javára igazolta jogosulatlan játék miatt.

MOL_BRA-DAB_20161205-1

fotó: Daniel Maximilian Milata (facebook)

Az a közkeletű vélekedés, hogy a Brassónak erős játékoskerete van. Ennek a mérkőzések egy részében meg is felel, ám aztán mégis kikap. Így történt ez a MAC és az UTE ellen is, miután a fővárosi csapatok ritmust váltottak és érvényesítették fizikai játékstílusukat.  Úgy tűnik, az energikus, nagy sebességet diktáló, ütközős játék egyelőre nem fekszik a brassóiaknak, ami azért nem jó hír a számukra, mert az Erste Ligában sokan ezt a stílust játsszák. A Dunaújváros egyelőre képtelen stabilizálni a formáját a mérkőzésein. Jó és rossz periódusok váltják egymást, úgy pedig nehéz nyerni, ha a meccs egyes periódusait odaadják az ellenfélnek. Van tehát min javítani mindkét oldalon. Szombaton egymás ellen játszanak, valamelyikük biztosan pontot szerez. Kérdés, el tudják-e majd a győztes indítani a megszerzett pontok felfelé?

Brassó–Dunaújváros 3-1

   

A két gödörben levő csapat közül a Brassónak sikerült jobban a szombat este, a DAB pont nélkül utazhat haza Erdélyből.

Négyperces dunaújvárosi rövidzárlat döntötte el az alsóházi rangadóvá vált meccset. Az első harmadban gól nélkül gyürkőztek egymással a csapatok, a közel azonos számú lövés mellett mindössze három kiállítást jegyezhettek be a jegyzőkönyvbe. A szünet után közel negyed óráig ugyanebben a szellemben folytatódott a mérkőzés, egészen a 35. percig, amikor Richard Filip talált be Duschek kapujába. Kisvártatva Bíró Mátyás, majd Roberto Gliga is beköszönt, így a szünetre 3-0-s vezetéssel mehetett pihenni a Brassó. Filip és Gliga gólja között mindössze 4 perc 15 másodperc telt el. A harmadik harmadban újabb három kimaradt Acélbika-előny következett, a vendégek minden kísérete meddő maradt, egészen az utolsó percig, amikor Mestyán rontotta el Tőke kapus hibátlan statisztikáját. Ennél többre azonban az idő rövidsége folytán sem juthattak a piros-fehérek. Végül 3-1-re nyert a Brassó, ezzel a két csapat helyet cserélt a táblázaton.

Erste Liga, 722 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Redai, Crisan.
Tőke: 97,3% (Polc)
K
Duschek: 91,2% (Pacl)
Stoflet, Filip, Walls, MacMillan, Gliga
1
Orbán, Szkripec, Azari, Borbás, Nagy M.
Sirokovs, Nagy I., Mihály Á., Molnár, Bíró G.
2
Hetényi, Mestyán, Nageler, Izacky, Novotny
Bors, Jemeljanyenko, Mihály E., Zabludovszkij, Tranca
3
Hruby, Lencsés, Odnoga, Silló, Németh
Nagy Cs., Saluga, Zsók, Péter, Bíró M.
4
Erdélyi, Makovics, Léránt, Tanka, Török
Lacroix Martin, Strenk Hunor
E
Musial David, Matejov Vladimir
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 34:41 BRA Walls Sirokovs Filip
2-0 36:09 BRA Bíró M. Péter Zsók
3-0 38:56 BRA Gliga MacMillan Walls
3-1 59:15 DAB Odnoga Silló
34 Kapura lövések száma 37
16 Kiállításpercek 8

A Brassó–DAB góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum