Újra összecsapnak az elmúlt két év döntősei

   

Az Erste Liga pénteki fordulójának rangadója kétséget kizáróan a MAC Budapest miskolci fellépése.

Nagyon jó meccsre van kilátás, a két csapat között mindössze egy pont a differencia, ami ennyire az elején különösen nem jelent sokat. A dolog pikantériája, hogy nem is valamelyikük vezeti a tabellát, hanem jobb gólkülönbségével a Ferencváros. A zöld-fehéreknek és a MAC-nak 15-15, a házigazda DVTK-nak 14 pontja van. Mindkét csapat nemzetközi mérkőzéssel hangolt a rangadóra, a Visegrád Kupa negyeddöntőjében a miskolciak idegenben ütötték ki a Zsolnát 5-1-re, a MAC hazai pályán, többnyire jó tempójú, magas színvonalú mérkőzésen kapott ki 3-2-re a rendes játékidő letelte előtt 22 másodperccel kapott góllal.

A színvonallal feltehetően pénteken sem lesz probléma, a nagy kérdés az, hogy melyik arcukat mutatják a csapatok. Még csak hat meccs ment le a bajnokságból, de már mindkét együttes mutatott olyat, amire nem lehetne büszke. A fővárosiak hazai pályán szenvedtek vereséget a DAB-tól, de legutóbbi meccsükön a Brassó is kis híján megfogta őket. Érdekes módon a borsodiak hullámvölgye is a harmadik meccsen érkezett, akkor az UTE ellen tűntek tanácstalannak, aminek 3-0-s zakó lett a vége. A két csapat már találkozott egymással, mégpedig Budapesten, a Magyar Kupában, ott nem sok esélyük volt Magosiéknak, 5-1-re nyert a címvédő MAC.

Említésre érdemes, hogy a DVTK keretében csak magyar játékos van egyelőre pont/meccs felett: a szezont kivételes formában kezdő Galanisz Nikandrosz (8/6), valamint Vas János és Magosi Bálint (egyaránt 7/6). A MAC-nál ugyanez az első és második sor vezéréről, vagyis Jared Brownról és Nagy Krisztiánról mondható el, ők  7-7 ponttal vezetik a házi kanadai táblázatot. A kupát is beleszámolva a MAC idén háromszor talált be emberhátrányban, ebből két gólt Nagy Krisztián jegyzett, egyet a DVTK-nak is lőtt, úgyhogy erre külön is célszerű lesz figyelnie a miskolci csapatnak.

DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest 2-1

   

Remek tempójú, vérbeli rangadót vívott az előző szezonok két döntőse, és végül a Jegesmedvék egy hajszállal jobbnak bizonyultak.

Az Erste Liga csúcsrangadóját a helyszínen tekintette meg a Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány, aki azt láthatta, hogy a hazaiak Gőz nélkül álltak fel, a válogatott védő ugyanis a szerdai, zsolnai mérkőzésen megsérült. A csapatok rögtön nagy fordulatszámon kezdtek, és bő fél perc elteltével Adorjánnak már védenie kellett egy közeli lövést. Gyors, élvezetes játék alakult ki, helyzetek is akadtak, de a gólra még várni kellett. Az 5. percben jött a meccs első kiállítása, a MAC cserélte el magát, bár a kispad ez hevesen tagadta. A két perc alatt Bálizs több nagy bravúrt is bemutatott, Miskolczi lövésénél pedig szerencséje volt, hiszen a rajta átcsorgó korong két centivel gurult el a kapuvas mellett. Egyenlő létszámban a Jegesmedvék jutottak el többször veszélyes lövésig, de Bálizs remekül védett. A 13. perctől – két egymást követő kiállítás miatt – a csaknem négy percig játszhattak előnyben a Macik, ám Bálizs ezúttal is mindent hárított. Az utolsó percben két bunyó is színesítette az egyébként sem unalmas meccset, de az eredmény nem változott.

A második harmad 4 a 4 elleni játékkal indult, de különösebb izgalom nélkül le is telt. A 23. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: Magosi indult el a saját térfeléről, a szélről behúzott középre, és egy védő szorításában közelről mattolta Bálizst (1-0). Fél perc múlva jött el a MAC első emberelőnye, amelyet a miskolciak meglehetősen könnyedén ki is húztak. A 27. percben egyenlítettek a vendégek: Macaulay a kék vonaltól indulva kicsit lopta a távolságot, majd lőtt, a korong lelassult Adorjánon, de végül átszédült a gólvonalon (1-1). A 29. percben Orban közeli fonákemelése a felső kapuvasról pattant fölé. A góltól érezhetően vérszemet kapott a MAC, a következő percekben nyomás alá tudta helyezni vendéglátóját, és csak Adorján több nagy védése gondoskodott a változatlan eredményről. Ezután változott a kép: a Macik vertek tanyát a budapesti kapu előtt, konkrét eredmény nélkül. Lüktető, élvezetes csata alakult ki, a szurkolók nem unatkozhattak. Az utolsó percek egy-egy
emberelőnyt hoztak mindkét oldalon, de egyik csapat sem tudott élni vele. Érdekes volt látni, hogy mindkét gárdának voltak veszélyes helyzetei hátrányban is.

A harmadik játékrész 22 másodpercnyi MAC kettős fórral indult, de sem ezt, sem a sima előnyt nem tudták gólra váltani. A csapatok szerencsére továbbra sem vették le a lábukat a gázról, így lett helyzet itt, helyzet ott, a szurkolók csak kapkodták a fejüket. A harmad közepén a Macik egy újabb előnyt pazaroltak el. Az 51. percben kimaradt a meccs legnagyobb helyzete: másodpercek alatt Vas, majd Sakaris egy lépésről sem tudta átlőni Bálizst. Hihetetlen nagy helyzeteket hagytak ki a játékosok, a győztes gólt bármelyik csapat belőhette volna. Ez végül az 56. percben a Jegesmedvéknek sikerült: Rusk a támadó harmad közepéről bombázott a kapuba (2-1). Az utolsó szakasz óriási izgalmak hozott. Két perccel a
vége előtt Majoross Gergely időt kért, majd lehozta Bálizs Bencét. Nem sokkal később Galanisz, majd Kovács is a büntetőpadra ült, így végül maradt az egygólos hazai siker.

A két csapat a szezon eddigi talán legjobb meccsét játszotta, amelyen valóban csak egy hajszál döntött a Jegesmedvék javára.

0314mismac04

Fotó: Bán Olivér

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Egészen kitűnő mérkőzést vívtunk, ez volt az idei legértékesebb győzelmünk. Jól volt látni, hogy a magyar hoki két élcsapata ilyen színvonalas meccset tud vívni. Mindkét kapus kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és ezúttal szerencsénk is volt, ezt el kell ismernem. Mindent mérlegre téve elégedett vagyok a csapat teljesítményével, mert 60 percig koncentráltan játszottunk, és ennek jutalma volt a győzelem.”

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC Budapest): “Nem kezdtünk jól, a Miskolc jobban állt bele a meccsbe. Többé-kevésbé jól védekeztünk, ha pedig nem, akkor ott volt Bálizs, aki remekül védett, így ezt a szakaszt megúsztuk. A második harmadban egészen más felfogásban  játszottunk, uralni tudtuk a meccset. Előnyök voltak mindkét oldalon, bárki eldönthette volna a mérkőzést. Ezt végül a hazaiak tették meg, de nagyon szoros volt a találkozó. Amit nekünk ebből, és az előző mérkőzésekből meg kell tanulnunk, hogy egyszerűbben, célratörőbben kell játszanunk, akkor leszünk eredményesebbek.”

Erste Liga, 1120 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Vincze, Kormos.
Adorján: 97,0% (Kiss)
K
Bálizs: 95,2% (#2465)
Leppanen, Rusk, Galanisz, Magosi, Miskolczi
1
Pozsgai, Dudas, Orban, Nagy, Dansereau
Rantanen, Láda, Sakaris, Tóth A., Vas
2
Macaulay, #3879, Klempa, #4913, #776
Joe, Vojtkó, Pavuk, Ritó, Kulmala
3
Garát, #4914, #693, Brown, Terbócs
Karda, Bernáth, Albert, Köllő, Tóth G.
4
Vokla, #3579, Majoross, #2474
Tisell Mikael, Eemeli Olli
E
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:23 MIS Magosi Láda
1-1 26:27 MÚB Macaulay #91 Klempa
2-1 55:37 MIS Rusk Galanisz
42 Kapura lövések száma 33
16 Kiállításpercek 20

A szezon eddigi legjobb meccse rövidítve

   

Így győzte le a DVTK a MAC-ot.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum