Lupul nagyot hibázott az Instagramon

 

A Toronto Maple Leafs játékosa közösségi médiás kommentjével kellemetlen helyzetbe hozta magát, a klubját és a ligát is, amely vizsgálatot indít.

A játékos vasárnap tett fel Instagram-oldalára egy képet, amin éppen snowboardozik. Egy követője számon kérte, hogy hogyan bukhatott el a Maple Leafs orvosi tesztjén, amire így reagált: „Haha, méghogy elbuktam az orvosin? Csalnak, és ezt mindenki hagyja nekik. Készen állok, csak a hívásra várok.”

A 33 éves Joffrey Lupul 2003-ban mutatkozott be az NHL-ben, eddig 701 meccsen 420 pontot ért el. Mindezt úgy, hogy sokszor sérült volt, az utóbbi 8 szezonból mindössze háromban érte el az 50 meccses határt. Legutóbb 2015/16-ban játszott, ám akkor is majdnem teljes egészében kihagyta a szezon második felét, az utolsó 31 mérkőzésen nem lépett pályára. Tavaly sérvvel műtötték, egyáltalán nem játszott. Idén sem vehetett részt az edzőtáborban, a klub közlése szerint nem felelt meg az orvosi teszteken. Így fennáll a veszélye, hogy hosszú távú sérültlistára kerül, következésképpen megint nem léphet pályára.

lupul

Ez azért is lenne fontos, mivel ez az utolsó szezonja ötéves, 26 millió dollár értékű szerződéséből. Itt jön a képbe a csalás vádja. Amikor a Shanahan, Lamoriello, Babcock hármas átvette a Maple Leafs szakmai irányítását, első lépésben buldózerpolitikát hirdettek, minden valamire való játékost elküldtek, köztük az azóta két Stanley Kupát nyerő Phil Kesseltől és a csapatkapitány Dion Phaneuftől is. Lupul maradt, bár nem sok vizet zavart, a sérültlista pedig a legjobb módja annak, hogy egy eladhatatlan, a csapat bértömegét 5,25 millió dollárral terhelő játékostól megszabaduljanak.

Lupul azóta megbánta, hogy nem tudott ellenállni a közösségi média csábításának. Hivatalosan csütörtökön délután ötig kérhetett volna egy második orvosi vizsgálatot, ehelyett öt perccel öt után a következő üzenetet helyezte el Twitter-oldalán: „A héten válaszoltam negatív kommentekre az Instagramon. Helytelen válaszok voltak, amelyet töröltem is, de vállalom értük a felelősséget. Elképesztően nehéz volt az elmúlt másfél évet kihagyni. Nem kérek kontrollvizsgálatot, de remélem, egy napon még visszatérhetek a jégre. Elnézést kérek a médiától, a szurkolóktól, a Leafstől és csapattársaimtól is ezért a felesleges zavarkeltésért.”

A dolog azonban elkésett, ugyanis NHL-es forrásokra támaszkodva többen arról számoltak be, hogy a játékos szándékaitól függetlenül a liga vizsgálatot indít, és újabb orvosi véleményt kér a játékos egészségi állapotának meghatározására. Ismerve az ilyen ügyek működési logikáját, igazi meglepetés lenne, ha az újabb vizsgálat más eredményre jutna, mint az első, de a dolog ettől függetlenül roppant kellemetlen mindenki számára.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk