Feltüzelt Bécs érkezik Dunaújvárosba

   

A bécsi farmcsapat a Brassó ellen megszerezte első győzelmét, Dunaújvárosban a másodikra hajthat.

A szurkolók és a csapat számára fájdalmas vereséggel fejezte be a múlt hetet a DAB. Az Acélbikák a Ferencváros otthonában két harmadon keresztül jól tartották magukat, de az utolsó húsz percben átgázolt rajtuk a Fradi, amely négy gólt ütve 5-1-re nyert. Volt idő kigondolni, hogy min kell változtatni a csapat szerkezetében, hiszen a héten nem volt meccsük, folyamatosan edzett a csapat. Talán ennek is köszönhető, hogy végül nem kötöttek szerződést a próbajátékos Roman Blahijjal, viszont leigazolták Jindrich Plac kapust. A meccshiányt a következő néhány napban alaposan bepótolják, vasárnap a bécsiek farmcsapatát, hétfőn a Csíkszeredát fogadják, majd szerdán Fehérváron játszanak Magyar Kupa-mérkőzést.

Vasárnapi ellenfelük az a Vienna Capitals II lesz, amelynek csak egy ponttal van kevesebbje, a hetedik és nyolcadik helyet foglalják el a tabellán. Ha a DAB el akar kezdeni felfelé menetelni, keresve sem találhat jobb alkalmat, mint a két alsóházi csapat elleni vasárnapi és hétfői mérkőzés. Ez azonban nem lesz egyszerű, hiszen a bécsi fiatalokat nagy hiba lenne alábecsülni, legutóbb a Brassó fizetett rá erre, amely hosszabbításos vereséget szenvedett pénteken az osztrák fővárosban. Sikertől feltüzelt csapat érkezik tehát Dunaújvárosba, ezt emelte ki Christian Dolezal vezetőedző is a mérkőzést követően a csapat honlapjának adott interjúban. Elmondta, erőt kell meríteniük a momentumból, és meg kell kísérelni megszerezni a második győzelmet a DAB ellen.

Az eredmény felébresztette a Bikákat is, David Musial vezetőedző így nyilatkozott: „Nagyon jó edzésmunkát végeztek a srácok az elmúlt néhány napban. Koncentrálnunk kell, mert fiatal, hajtós csapat érkezik hozzánk, amely rengeteget korcsolyázik, és mint látszik, olyan erős csapatok ellen is eredményesek tud lenni, mint a Brassó. A mi dolgunk az, hogy agresszíven, a saját játékunkat játszva jégkorongozzunk hatvan percen keresztül.”

DAB–Vienna Capitals II 7-2

   

Az Erste Liga-újonc a második harmad elején ráijesztett a dunaújvárosiakra, ám végül az Acélbikák magabiztos győzelmet arattak.

A mérkőzés hajtós, küzdős találkozót hozott, nem olyan egyoldalút, mint amilyet az eredmény mutat. A Dunaújváros nagyon jó ütemben lőtte a gólokat. Az első harmadban kétszer annyit lőttek kapura az Acélbikák, fölényük két gólt hozott, előbb Orbán Attila, majd Léránt René talált be Matthias Tschrepitsch kapujába. A második játékrész elején Dominic Thalhammer szépített, ám nem örülhettek sokáig a bécsiek, ugyanis 7 másodperccel később Jakub Izacky visszaállította a kétgólos különbséget. A Capitals II nem adta fel, a 28. percben Julian Grosslercher visszahozta az osztrák reményeket. A második góljuk után nyomtak a vendégek, három százszázalékos helyzetet is kialakítottak, de a DAB kapujában debütáló Jindrich Pacl vezetésével a hazaiak állták a rohamokat. A piros-fehérek másfél perccel később a szezonban először eredményes Azari Zsolt révén megszerezték a negyedik góljukat, a harmad hátralévő részében pedig Odnoga Mátyás és újfent Azari betalált Tschrepitschnek. A záró húsz perc egyetlen gólt hozott, Daniel Nageler megszerezte első Erste Liga-találatát. A DAB 7-2-re győzött, a meccs sok pontatlanságot hozott, a bécsiek végig lelkesen küzdöttek.

nageler-dab

Fotó: DAB

Azt gondoltuk, ennél egyszerűbb dolgunk lesz

   

Christian Dolezal, a Vienna Capitals II vezetőedzője nyilatkozta ezt az újvárosi 7-2-es vereség után.

David Musial (vezetőedző, DAB): -Nagyon kemény, sokat korcsolyázó, ügyes fiatalokból álló csapat a Bécs. Örülök, hogy az első gólokat mi lőttük, de aztán az egész meccs során óriási védelmi hibákat ejtettünk, a védekező harmadunkban problémák voltak. Szerencsére az új kapusunk megmentette nekünk a mérkőzést, remek védéseket mutatott be. A szólókat belőttük, ez a fejekben rendet tett egy kicsit, az utolsó harmadban pedig már az eredmény tartására játszottunk lényegében. Ezt a meccset azonban el kell felejtenünk, hiszen kevesebb mint 24 óra múlva új meccsünk van. Ott ezeket a hibákat nem engedhetjük meg, mindenképpen javulnunk kell a védekező harmadban!

Christian Dolezal (vezetőedző, Vienna Capitals II): -Nem számítottunk könnyű meccsre, de ennél valamivel úgy gondoltuk, hogy egyszerűbb dolgunk lesz. Amikor visszajöttünk volna a meccsbe, pont akkor kaptunk elkerülhető gólokat. Pontokért jöttünk ma, de sajnos nem sikerült a mai meccs, tovább kell dolgoznunk!

Erste Liga, 800 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Soltész, Pálkövi.
Pacl: 93,5% (Duschek)
K
Tschrepitsch: 80,6% (Zimmermann: 85,7%)
Orbán, Szkripec, Tanka, Nagy, Török
1
Pelz, Wolf, Szabad, Schlögl, Schönwetter
Léránt, Hetényi, Azari, Izacky, Novotny
2
Kruckovyc, Karitnig, Thalhammer, Nissner, Grosslercher
Hruby, Lencsés, Vrana, Nageler, Borbás
3
Piff, Kuqali, Maxa F., Habernig, Artner
Silló, Odnoga, Németh
4
Leitner, Bolterle, Maxa A., Janisch
Musial David, Matejov Vladimir
E
Dolezal Christian, Schweda Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:15 DAB Orbán Odnoga Silló
2-0 14:57 DAB Léránt Azari
2-1 22:12 VIC Thalhammer Piff Nissner
3-1 22:19 DAB Izacky
3-2 27:07 VIC Grosslercher Nissner
4-2 28:37 DAB Azari Izacky Novotny
5-2 32:36 DAB Odnoga
6-2 39:49 DAB Azari Silló
7-2 52:57 DAB Nageler Vrana Lencsés
38 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 14

A DAB–Vienna Capitals II góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 14., hétfő
VB 16:15 KORNOR 0-3VÉGE
VB 16:15 RUSSVK 4-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CANLAT 2-1 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CZEAUT 4-3VÉGE
május 15., kedd
VB 12:15 FINUSA 6-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:15 SUIFRA 5-1VÉGE
VB 16:15 BLRSVK 4-7VÉGE
VB 16:15 CANGER 3-0VÉGE
VB 20:15 LATDEN 1-0VÉGE
VB 20:15 RUSSWE 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 17., csütörtök
VB 16:15 RUSCAN 4-5 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 USACZE 3-2VÉGE
VB 20:15 FINSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 SWELAT 3-2VÉGE
május 19., szombat
VB 15:15 SWEUSA 6-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
május 20., vasárnap
VB 15:45 USACAN 4-1VÉGE
  • SPORT 2 (18:15)
VB 20:15 SWESUI 3-2 BVÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk