A DAB átveheti a vezetést az alsóházban

   

A Csíkszereda viszont az első pontjaira hajt, igazán kemény összecsapás várható Dunaújvárosban.

Egyetlen nyeretlen csapat van az Erste Liga mezőnyében, ez pedig a Csíkszereda. Pedig a nyáron alaposan megerősödött a klub, a keret alapján a csapatnak legalább a középmezőnyben lenne a helye. Nem volt könnyű a sorsolásuk, hiszen kétszer találkoztak a címvédő DVTK-val, legutóbb Újpesten kaptak ki minimális különbséggel, igazából a Fehérvári Titánok elleni hazai zakóra lehet azt mondani, hogy váratlan vereség volt, az azóta eltelt események tükrében pedig még arra sem. Mint ismeretes, a fehérváriak legyőzték az UTE-t és pontot raboltak a Miskolctól.

A csorbát Újvárosban köszörülhetik ki, ez viszont annál is kevésbé lesz egyszerű, mivel az Acélbikáknak is nagyon kell minden pont, jelenleg a hatodik helyen állnak, de egy esetleges győzelemmel átvehetnék a vezetést az élbolyt üldöző alsóházi csapatok között. A DAB is játszott előző nap, ők a nagyon kellemetlen stílusban hokizó bécsi farmcsapatot győzték le 7-2-re. Az eredmény nem tükrözi a meccs élességét, ahogy Dolezal mester is nyilatkozta, az újvárosiak remek tempóban lőtték a gólokat, pszichológiailag fontos momentumokban találtak be, ehhez képest a bécsi fiatalok küzdöttek, ameddig küzdhettek.

A meccs kulcskérdése lesz, hogy melyik csapatnak maradt több benzin a tankban. A szeredaiak ebből a szempontból valamivel nehezebb helyzetben vannak, hiszen nekik nem csak az utazás fáradalmaival van több a lábukban, de négy nap alatt a harmadik meccsüket kell lejátszaniuk, hiszen vasárnap Miskolcról érkeztek Újpestre. A DAB egy hét szünet után vasárnap játszott először, nekik majd a szerdai Magyar Kupa-mérkőzés lesz igazán nehéz Fehérváron.

David Musial (vezetőedző, DAB): „A hazai pálya előnyét a saját oldalunkra kell billenteni, szeretném, ha minden ellenfél tudná, amikor meglátja Dunaújváros várostáblát, hogy kőkemény meccs vár rá. A legfontosabb az lesz, hogy sokat korcsolyázzunk, eddig csak videón láttam a Csíkszereda csapatát, az edzőt, Leo Gudast természetesen ismerem. Aki jól végzi a házi feladatot, az általában jól is felel, mi pedig, ahogy korábban nyilatkoztam nagyon jó edzéseket csináltunk az elmúlt időszakban – remélem, a “felelés” is hasonlóan jól sikerül majd!”

dabhsc-dabscc

Fotó: DAB

DAB–SC Csíkszereda 1-4

   

A Sportklub Dunaújvárosban megszerezte szezonbeli első Erste Liga-győzelmét, így már nincs nyeretlen csapat a bajnokságban.

Az SC Csíkszereda remekül kezdte a mérkőzést, Bíró Tamás már a 2. percben betalált Jindrich Pacl kapujába. Az első harmad közepén mindkét csapat kihagyott 1-1 emberelőnyös lehetőséget, pár perccel később pedig Orbán Attila góljával egyenlítettek az Acélbikák. A második játékrész 1 csíki és 3 dunaújvárosi kihagyott emberelőnyt hozott, ebből több mint másfél perc 5 a 3 ellen zajlott. A kimaradt hazai előnyök megbosszulták magukat, 39:59-nél Radim Valchar újra vezetéshez juttatta a csíkiakat. A 48. percben Valchar kétgólosra növelte a vendégek előnyét, két perccel a vége előtt pedig Antal Zsombor beállította a 4-1-es végeredményt. A Sportklub győzelmével már nincs nyeretlen csapat az Erste Ligában, továbbá a csíkiak elmozdultak a tabella utolsó helyéről, megelőzték a Vienna Capitals II-t, míg a DAB a 6 meccs alatt gyűjtött 6 pontjával a 6. helyen maradt.

DABHSC

Fotó: DAB

Ezzel a teljesítménnyel nem lehetünk elégedettek

   

A két cseh tréner párharcából a Csíkszereda mestere jött ki jobban, elégedettebb is volt, mint újvárosi kollégája.

David Musial (vezetőedző, DAB): Az első két harmadban jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, de aztán kihagytunk egy kettős előnyt, és a középső játékrész vége előtt egy másodperccel kaptunk be egy gólt. A harmadik harmadban nem tudom, mi történt, de semmi nem sikerült, sajnos ilyen a sport, vannak jobb és rosszabb napok – ez most egyértelműen az utóbbi kategóriába esik. Nem szabad ezzel a mérkőzéssel tovább foglalkoznunk, a következő kihívásra kell koncentrálnunk, de az biztos, hogy ezzel a teljesítménnyel nem lehetünk elégedettek.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): “Nagyon örülök a győzelemnek és a három pontnak. Szerintem nagyon jó meccset játszott a két csapat, mi sokat korcsolyáztunk és dolgoztunk – ennek meg is lett az eredménye.”

Erste Liga, 700 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Kedves, Berger.
Pacl: 88,9% (Duschek)
K
Onodi: 97,6% (Ruczuj)
Orbán A., Szkripec, Tanka, Nagy, Török
1
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
Léránt, Hetényi, Azari, Izacky, Novotny
2
Brnák, Salló, Fodor, Fabus, Bíró
Hruby, Lencsés, Vrana, Nageler, Borbás
3
Farkas, Gecse, Casaneanu, Rokaly Sz., Molnár
Mestyán, Silló, Odnoga, Németh
4
Györfy, János, Sándor, Egyed, Rokaly N.
Musial David, Matejov Vladimir
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:10 SCC Bíró Fabus
1-1 16:33 DAB Orbán A. Nagy Léránt
1-2 39:59 SCC Valchar Fabus Farkas
1-3 47:49 SCC Valchar Antal Zs.
1-4 57:58 SCC Antal Zs. Belov Valchar
41 Kapura lövések száma 36
6 Kiállításpercek 10

A DAB–SC Csíkszereda góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum