Innsbruckban kezdi a hétvégi túrát a Volán

   

Hári János bemutatkozik a Fehérvárban.

Pikáns összecsapással folytatódik a Fehérvár EBEL-programja. Két egymás utáni napon két meccset játszik a Volán. Szombaton Benoit Laporte legényei annak az Innsbrucknak lesznek a vendégei, ahol a tréner a Fehérvárról szezon közben viharos körülmények között távozó Rob Pallin, és az egyik hátvéd a Pallin alatt ugyancsak Fehérváron szereplő Kevin Wehrs. Nem egészen egy éve, 2016 októberében nyert utoljára hazai csapat a párharcban, akkor az Innsbruck 6-3-ra győzött. Az azóta lejátszott három mérkőzés mindegyikén vendéggyőzelem született, és erősen reméljük, hogy ez a hagyomány folytatódni fog szombat este is.

Persze ehhez sokat kell tenni a jégen is. Rob Pallin nagyon masszív csapatot csinált az Innsbruckból, vezetésével az EBEL-be való visszatérése óta először tavaly felsőházba és rájátszásba jutott a tiroli csapat. Nem is csoda, hogy Pallint marasztalták a nyáron. A csapatot elsősorban a Wahl, Spurgeon, Lammers trió viszi a hátán, ők hárman 10-et szereztek a csapat eddigi 15 góljából. Úgy tűnik, az utolsó pillanatban szerződtetett Wehrs is jobb szezont fut, mint tavaly Villachban, gólja és gólpassza mellett a védőmunkája is megbízható, eddigi +7-es mutatója, amellyel egyébként csapata legjobbja és az egész mezőnyben is a második legjobb, magáért beszél. Ráadásul ezt úgy hozta össze, hogy az Innsbruck folytatja az előző év hagyományát, meglehetősen sok gólt kap. A cápák nagyon erősek hazai jégen, eddigi két meccsüket tulajdonképpen simán nyerték, és ezúttal is a három pont a céljuk.

HCIAVS

A Fehérvár Kóger Dániel és Kiss Zsombor kiesése után a magyar válogatott Hári Jánossal erősített. A hosszú időt Svédországban és Finnországban töltő játékos segítségével jelentősen javulhat a csapat kombinációs játéka. Erre nagy szükség is van, mert a Volán – az Innsbruck-kal karöltve – a liga legrosszabb teljesítményét nyújtja emberelőnyben. Eddigi 16 előnyös helyzetéből mindössze egyetlen gólt tudott szerezni. Hári mindig képes váratlan megoldásokra, hátha ez segíteni tud a speciális játékokban is. A támadójáték dinamizmusán és a lövések minőségén is kellene javítani. Az eddig eltelt 4 mérkőzésen a Fehérvár lőtt a legkevesebbet kapura, és ez sajnos az elmúlt évek szokásai szerint elég alacsony hatékonysággal is párosult. Így nem csoda, hogy egyelőre a legkevesebb lőtt gól a magyar csapat neve mellett található a tabelllán.

Innsbruck–Fehérvár 4-2

   

Erdély Csanád duplája kevés volt a pontszerzéshez.

Hiába lőtt többet kapura a magyar EBEL-csapat, a korábbi fehérvári tréner által gardírozott hazai gárda behúzta a győzelmet a rendes játékidőben. Rob Pallin Innsbruckja nagyon hamar, már a második percben hátrányba került, Gilbert és Latendresse passzából Erdély volt eredményes, de nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, még az első harmad első felében egyenlítettek a hazaiak. A folytatásban aztán előnybe kerültek, majd meg is duplázták a fórt a harmadik felvonás elején. Kisvártatva ismét Erdély hozta vissza a volános reményeket – assziszt: Gilbert, Latendresse –, ám nem sokkal a vége előtt az innsbruckiak a negyedik gólt is megszerezték, a kapuslehozatal ekkor már nem segíthetett. A Volán-újonc Hári János egy lövéssel és –2-vel mutatkozott be új csapatában.

Vasárnap Bolzanóban lép jégre a Fehérvár.

HCI-AVS_Innsbruck

szöveg

EBEL, 2000 néző. Játékvezetők: Berneker, Smetana, Seewald, Sparer.
Nechvátal: 95,0% (Swette)
K
Rajna: 85,7% (Visentin)
Wehrs, Pedevilla, Wahl, Clark, Yogan
1
Vidmar, Harty, Gilbert, Latendresse, Erdély
Ouellet-Blain, Lindner, Lammers, Spurgeon, Bishop
2
Uotila, Jyrkkiö, LoVecchio, Hári, Luttinen
Huber, Guimond, Sedivy, Schennach, Mychan
3
Szabó D., Stipsicz, Sárpátki, Reisz, Szabó K.
Paulweber, Teschauer, Schramm
4
Szirányi, Vincze, Music, Kocsis
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:36 AVS Erdély Gilbert Latendresse
1-1 08:41 HCI Clark Wahl
2-1 32:50 HCI Teschauer Schramm Paulweber
3-1 42:27 HCI Clark Wahl
3-2 47:04 AVS Erdély Latendresse Gilbert
4-2 58:16 HCI Lammers Spurgeon Bishop
28 Kapura lövések száma 40
2 Kiállításpercek 2

Erdély Csanád két szép gólja videón

   

Így kapott ki Innsbruckban a Fehérvár 4-2-re.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk