A bécsi ligaújoncnak még mindig nincs pontja

   

Péntek este a Brassó ellen próbálhatja megszerezni az elsőt, méghozzá hazai jégen.

Az Erste Liga napi programja 17:50-kor a Vienna Capitals II.–Brassó mérkőzéssel kezdődik Bécsben. A ligaújoncnak továbbra sincs még pontja, és eddigi négy mérkőzését különös koreográfia szerint játszotta le. Hazai jégen kétgólos, idegenben hatgólos vereségek következtek, ez alapján a sormintában kétgólos brassói győzelem következne. Szerencsére a sportban ezek a számmisztikába hajló törvényszerűségek kevéssé érvényesülnek, a meccseket le kell játszani, és ezeken gyakorta nem a várt eredmények születnek. Ebben reménykednek a Capitals farmcsapatánál is.

Hétfőn Miskolcon látványos volt a különbség a DVTK és az újonc között, elsősorban a gondolkodás sebességében és a fizikai játékban. Ez utóbbira a fiatal játékosok szemmel láthatóan nem álltak teljesen készen. Ezt Christian Dolezal is megerősítette a csapathonlapnak a mérkőzés másnapján adott értékelésében. “A címvédő elleni mérkőzésünk megmutatta, hogy a csapatomnak minden másodpercben készen kell állnia. Csak akkor lehet bármilyen esélyünk, ha minden pillanatban 100 százalékot tudunk nyújtani. Ha csak egyszer is elveszítjük a fonalat, máris 1-4 lesz a mi szempontunkból, és a meccs elment. Ezen a szinten pedig szinte lehetetlen ilyen hátrányból fordítanunk. A srácoknak tovább kell dolgozniuk, a korábbi sikereket az utánpótlás-hokiban el kell felejteniük. Ez is a tanulási folyamat fontos része.”

vc2
Fotó: TSH fotó

A Brassó hárommérkőzéses túrára indul, sorrendben a Vienna, a Ferencváros és a MAC ellen játszik idegenben. Nem kétséges, hogy a legkönnyebb dolguk a Capitals farmcsapata ellen lesz. Ennek ellenére nem vehetik őket sem félvállról, hiszen a DVTK  a felkészülési időszakban kikapott, az UTE és a Ferencváros a bécsi bajnokin pedig nagyon megszenvedett. A Brassó a DVTK ellen nem jutott gólig, ám második nekifutásra a Fehérvári Titánoknak hatot lőttek játékosai. Egyelőre ezt a két mérkőzést játszotta le Martin Lacroix csapata a ligában. Így nem sokat lehet tehát tudni a csapat formájáról, legutóbbi mérkőzése hat napja volt, ez azt jelenti, hogy pihenten érkeznek Bécsbe. “Ez az első túránk a szezonban – nyilatkozta az indulás előtt Martin Lacroix. – A Capitals farmcsapata elleni mérkőzés tele lesz kihívásokkal, egy nagyon fiatal csapattal kell játszanunk, amelynek még nincs győzelme, amelynek a játékosai rendkívül gyorsan és jól korcsolyáznak, és akik biztosan fognak még meglepetéseket okozni a szezonban. Nagyon fontos, hogy ne  becsüljük le az ellenfelünket.”

A Capitals csütörtökön játszott EBEL- és EBYSL-meccset, így elvben mindenki Christian Dolezal rendelkezésére állhat. Tschrepitsch kapus az EBEL-csapatban volt tartalék, Wukovits pedig játéklehetőséget kapott. Rajtuk kívül még Dominic Hackl volt benevezve a nagycsapatba. Az U20-as csapatban csütörtök este Rohm, Hofer és Alexander Maxa játszott.

Vienna Capitals II–Brassó 4-3

   

A bécsi Erste Liga-csapat a Corona ellen szerezte meg első győzelmét. Julian Grosslercher 2 góllal debütált a ligában.

A mérkőzés első harmada a vendég brassóiak számára sikerült jobban, Braden Walls előbb 5 az 5 ellen, majd pedig emberelőnyben juttatta vezetéshez a Coronát, míg a bécsiek részéről az első Erste Liga-meccsét játszó Julian Grosslercher talált be a meccs első emberelőnye során. A meccs felénél fordított a Capitals, Grosslercher és Sebastian Habernig lőtt gólt Patrik Polcnak. Nem örülhettek sokáig az osztrákok, 57 másodperccel később Bíró Gergő egyenlített. A harmadik harmad csak kiállításokat hozott, gólt nem, így hosszabbításra került sor. A túlórával biztossá vált, hogy a bécsiek pontot szereznek, a kérdés már csak az volt, mennyit. A ráadás 33 másodpercig tartott, amikor Richard Schlögl megszerezte a ligaújonc győztes találatát, a passzt ehhez a magyar Szabad Kevin adta. A Vienna Capitals II megszerezte első győzelmét, míg a Brassó elvesztette első idegenbeli mérkőzését.

Erste Liga, 212 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Pálkövi, Muzsik.
Tschrepitsch: 89,7% (Wegerer)
K
Polc: 86,7% (Tőke)
Pelz, Wolf, Szabad, Schlögl, Schönwetter
1
Sirokovs, Filip, Walls, MacMillan, Gliga
Kruckovyc, Hackl, Wukovits, Nissner, Grosslercher
2
Stoflet, Nagy I., Mihály E., Mihály Á., Bíró G.
Piff, Kuqali, Maxa F., Habernig, Artner
3
Bors, Jemeljanyenko, Saluga, Tranca, Zabludovszkij
Leitner, Karitnig, Bolterle, Maxa A., Janisch
4
Bíró O., Nagy Cs., Zsók, Péter, Bíró M.
Dolezal Christian, Schweda Peter
E
Lacroix Martin, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:16 BRA Walls MacMillan
1-1 08:56 VIC PP Grosslercher Kuqali Nissner
1-2 15:41 BRA PP Walls Sirokovs Gliga
2-2 29:05 VIC Grosslercher Wukovits Hackl
3-2 32:01 VIC Habernig Maxa F. Kuqali
3-3 32:58 BRA Bíró G. Mihály Á. Filip
4-3 60:33 VIC Schlögl Szabad
30 Kapura lövések száma 29
8 Kiállításpercek 6

A Vienna Capitals II–Brassó összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum