Az UTE Fehérváron találna vissza a győzelmekhez

   

A remekül kezdő liláknak azonban csöppet sem lesz könnyű dolguk a helyezéséhez mérten igen gólérzékeny és lelkes csapattal szemben.

Három győzelemmel kezdte a bajnokságot Szilassy Zoltán csapata, fokozatosan melegedtek bele a játékosok, hiszen előbb Bécsben nyertek a farmcsapat ellen, majd a DAB-ot győzték le a Megyeri úton, amit a DVTK elleni győzelem követett szintén hazai pályán. A kisebb sikerszéria vasárnap szakadt meg, amikor a MAC tudott győzni Újpesten 5-1-re. A vereség azért is lehetett fájó, hiszen az azt megelőző három meccsen a csapat összesen kapott két gólt, ezt a remek védelmet szedte szét a fővárosi rivális. A lilák másik gondja a meccskezdéssel van, az első harmadok rendre nem úgy sikerülnek a csapatnak, ahogyan azt a szakvezetés elvárná, az első szünetre még sosem vonult vezetéssel a csapat.

UTEAVS

A Titánok fokozatosan javuló tendenciát mutatnak. A Fradi elleni 8-1-es vereség után a MAC-tól csak 4-2-re kaptak ki hazai pályán, majd a Csíkszereda otthonában bravúrgyőzelmet értek el. Másnap a Brassótól kikaptak ugyan, de egyrészt a hibátlan erdélyi túra még nem lehet elvárás a csapattal szemben, másrészt a korán megszerzett vezetés után a második harmad elején volt egy három és fél perces rövidzárlat, ami alatt háromszor is mattolták őket, harmadrészt így is lőttek három gólt. Van tehát miért bizakodónak lenni a megyeszékhelyen, otthon ráadásul bárkire veszélyesek lehetnek.

Összefoglalva, a papírforma vendéggyőzelmet ígér, de a fehérváriak alaposan meg tudják nehezíteni a fővárosiak dolgát, ha végig összeszedetten és fegyelmezetten játszanak. Annál is inkább, mert a mezőny alsó feléből a Titánok csapata kitűnik szerzett góljaik számával, négy meccsen már 10 találatnál járnak úgy, hogy háromszor idegenben léptek pályára. Összehasonlításul elég megnézni az UTE mérlegét: három hazai és egy vendégszereplés mellett ők sem tudtak ennél többet lőni, pedig ők a 4. helyen állnak. Péntek este fél héttől kiderül, számít-e ez valamit.

Fehérvári Titánok–UTE 5-2

   

Az újpestiek a MAC után a Titánoktól is vereséget szenvedtek.

Alaposan bekezdtek a Titánok, agresszív letámadásukkal meglepték az újpestieket. A szerzett korongokból jöttek is a helyzetek; előbb Ainsworth lövése kerülte el centiméterekkel a kaput, majd Vizi veszélyeztetett, de Ágoston a helyén volt. Kijöttek a szorításból a vendégek és ekkor kapták a gólt, a 7. percben Balogh passzát Szita lőtte a hálóba (1-0). Az EBEL-keretben is többször számításba vett támadó rögtön duplázhatott volna, de közelről fölé emelt. A 12. percben hazai emberelőny következett, Ágoston vezérletével kihúzta ezt a két percet az Újpest. Sokat blokkolva, jól védekeztek Kiss Dánielék. Egyenlő létszámnál a lila-fehérek kezdeményeztek többet, míg a fehérváriak kontrákkal próbáltak zavart okozni. Láday a saját harmadából indulva, szép cselek után jutott el a kapuig, de a lövésre nem maradt ereje. A hajrá a vendégeké volt. Előbb Sági keresztpassza volt éppen csak hosszú Sikorcinnak, majd Kiss Dániel lövését védte bravúrral Kornakker. Szilassy Zoltán együttese közel járt az egyenlítéshez, az utolsó percben egy kontra végén mégis Ainsworth tálalt Schoenmakers elé, aki a felsőbe vágta a pakkot (2-0).

A szünet után aktívabban jöttek ki a lila-fehérek, de a Titánok sem hagyták magukat, ebből egy kifejezetten élvezetes harmad kerekedett. Schmál helyzeténél Kornakker mutatott be újabb bravúrt, majd némileg váratlanul a harmadik találatát is megszerezte a házigazda. A 23. percben Sándor megpattanó lövése vágódott a hálóba (3-0). A fiatal bekk első felnőtt gólját szerezte. Az újpesti remények a 28. percben éledtek újjá. Sikorcin forgolódott a palánknál, majd Szalmához passzolt, aki a kapuba lőtt (3-1). A középkezdés után Becze egyre csökkenthette volna a különbséget, de Kornakker védett, majd egy szólót is megfogott a fehérvári kapus. A másik oldalon Kiss Patrik tornáztatta meg Ágostont – egyenlő erők nyílt sisakos küzdelmét láthatták a szurkolók. Egy-egy kimaradt emberelőny után Becze kiállításakor ismét hazai fór következett. Ezúttal az Újpest kontrázott kiválóan és Dósa négy az ötben is betalált, minimálisra csökkentve a különbséget (3-2). A játékrész végén még egy kettős emberelőnyt is kihasználatlanul hagytak Szitáék, a záró harmad előtt semmi nem dőlt el.

Nagy elánnal kezdték az utolsó húsz percet a vendégek, de Szalma kiállítása miatt gyorsan védekezésre kényszerültek. Egyenlő létszámnál már ismét Benkék domináltak, de a Titánok jól tördelték a játékot, és ha helyzetbe is kerültek Sikorcinék, Kornakker eszén nem tudtak túljárni. Küzdött az egyenlítésért az UTE, de a Titánok lőttek újabb gólt, a harmad felénél Ainsworth nyugtatta meg övéit (4-2). A gól után Antilla kiállítását is kivédekezte a Kóger-csapat, majd az 55. percben Szita Donát második találatát is megszerezte, melyet a játékvezetők rövid videózás után érvényesnek ítéltek (5-2). Az ötödik fehérvári gól végleg eldöntötte a mérkőzést, a vendégek erejéből már csak egy kapuvasra futotta. A Titánok lélektanilag fontos pillanatokban szerezték góljaikat, és megérdemelten győzték le a tabellán előttük álló ellenfelüket.

UTEAVS

Fotó: TSH Fotó

Erste Liga, 450 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Árkovics, Kedves.
Kornakker: 94,7% (Szeles)
K
Ágoston: 82,1% (Sila)
Antal, Vehmanen, Hamvai, Ainsworth, Schoenmakers
1
Huba, Hegyi, Roczanov, Pichler, Turbucz
Reiter, Szabó B., Vizi, Kiss P., Részegh
2
Kiss R., Kiss D., Nemes, Becze, Dósa
Imre, Láday, Szita, Antilla, Péter A.
3
Nagy N., Varga A., Szalma, Sikorcin, Sági Martin
Prácser, Sándor, Erdei, Mazzag, Balogh
4
Pokornyi, Schmál, Benk, Cseter, Ropret
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:34 FHA Szita Balogh
2-0 19:24 FHA Schoenmakers Ainsworth
3-0 22:46 FHA Sándor
3-1 27:38 UTE Szalma Sikorcin
3-2 38:01 UTE SH Dósa Nemes
4-2 49:44 FHA Ainsworth Szita
5-2 54:42 FHA Szita Schoenmakers Szabó B.
28 Kapura lövések száma 38
4 Kiállításpercek 12

A Titánok–UTE összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum