Kemény dolguk lesz Miskolcon a csíkiaknak

   

A címvédő DVTK a fővárosban már hibázott, hazai jégen aligha szeretne ilyet tenni.

Kisebb hullámvölgybe került szeptember második hetében a felkészüléskor és a liga rajtján erősen bemutatkozó DVTK. Kétszer is vereséggel tértek haza a fővárosból, a MAC Magyar Kupa-, az UTE ligamérkőzésen győzte le Vas Jánosékat. Várható volt, hogy az újonc Vienna Capitals farm ellen megpróbálják helyére zökkenteni a világot. Így is történt, a bécsi fiatalok alig ocsúdtak, máris két góllal vezetett a DVTK ugyanazon kiállításából szerzett két emberhátrányos góllal. Ugyanakkor meglepően feszült is volt ez a mérkőzés, ennek három miskolci végleges fegyelmi volt a következménye. A miskolciak szerencséjére a fegyelmi bizottság nem volt engesztelhetetlenül szigorú, csak Peter Sakarisnak kell kihagynia egyetlen mérkőzést. Helyét a sérüléséből visszatérő Miskolczi Márk foglalhatja el. “Bár mindig csak egy meccsre koncentrálunk, remélem, hogy a bécsiek ellen mutatott játékstílust és energiát tovább tudjuk vinni – nyilatkozta Mikael Tisell, a miskolciak mestere. – Támadásokban, védekezésben, emberelőnyös és emberhátrányos szituációkban egyaránt. Nagyon tetszett az, amit hétfőn láttam a srácoktól, remélem, hogy ez a jövőben is folytatódni fog. Peter Sakaris eltiltás miatt nem játszhat a következő mérkőzésen, viszont Miskolczi Márk visszatérhet sérüléséből, így nem lesz gond, hogy egy emberrel kevesebben leszünk.”

Első túrájára indul a középmezőnyhöz felzárkózni akaró Csíkszereda. Nem lesz könnyű dolguk, pénteken Miskolcon kezdenek, vasárnap az UTE, hétfőn a Dunaújváros otthonában játszanak. A székelyek felkészülése merőben különbözött az elmúlt években megszokottaktól, kezdettől fogva lehetett tudni, ki lesz az edző és hamar meglettek a légiósok is, elmaradt a szokásos nyári tömeges casting. Nem is kezdett rosszul a csapat az Erste ligában, hiszen 2-0-ra elhúzott a DVTK elleni hazai meccsen. A DVTK viszont fordítani tudott, és nyert. Második nekifutásra a Fehérvári Titánok érkeztek Szeredába, ezúttal a csíkiak végig futottak az eredmény után, a végén pedig a vendégek szerezték meg a győztes gólt. Nulla ponttal, de a korábbiaknál biztatóbb játékkal indulnak tehát a kék-fehérek Miskolcra. Ráadásul a román bajnokságban csupa sikerélmény éri a csapatot, a Steaua és a Sportul legyőzése után kedden egy Progym elleni idegenbeli 7-2-es győzelemmel melegítettek az újabb Erste Liga-mérkőzésekre.

“Pontokat kell hozzunk ez első idegenbeli kiszállásunkról, ez a célunk – fogalmazott a klub előzetesében Leo Gudas. – Ehhez keményen kell dolgozzunk, be kell tartani a taktikai utasításokat, és lehetőség szerint minél kevesebb kiállítást kell összeszedjünk. Ha ezeket az elemeket betartjuk, akkor úgy érzem, hogy a liga minden egyes csapatának egyenlő ellenfelei tudunk lenni.”

HSCMIS

Fotó: Pál Zoltán

DVTK Jegesmedvék–Csíkszereda 4-1

   

Egy percig sem forgott veszélyben a címvédő győzelme a csíkiak ellen.

Az eddig pont nélkül álló Csíkszereda látogatott a Népkertbe pénteken este. Két héttel korábban a Jegesmedvék győztek Csíkban, így várható volt, hogy a kék-fehérekben nagy lesz a bizonyítási és visszavágási vágy. Ebből azonban nem sok látszott a kezdés után, ugyanis a 2. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, Onodi védése után Magosihoz került a korong, aki kilőtte a hosszú sarkot (1-0). A gól után is a miskolciak lendületben maradtak, többet birtokolták a korongot, veszélyesebbek voltak, a dolgukat pedig megkönnyítette, hogy a csíkiak nagyon pontatlanul, sok hibával játszottak. A vendégek képtelen voltak kijönni a szorításból, és a 12. percben ismét a kapujukba került a korong. Magosi próbálta közelről begyötörni a korongot Onodin keresztül, a pakk végül Miskolczi elé került, és ő nem hibázott (2-0). Az első kiállításra 15 percet kellett várni, ekkor Rantanen ült ki a büntetőpadra, ám másfél perc múlva oda lett a lehetőség Brnák fölösleges megmozdulása nyomán. Négy a négy ellen növelte előnyét a hazai gárda: Leppanen centerezését Pavuk pöckölte közelről a hálóba (3-0). Az utolsó két percet egy meg nem adott miskolci gól és két csíki kiállítás színesítette, de az eredmény már nem változott.

A második harmad elején több, mint egy percig a Jegesmedvék egy játékossal többet küldhettek a jégre, ám ebből nem tudtak tőkét kovácsolni. A játék képe keveset változott, a hazaiak továbbra is nagy fölényben játszottak, ugyanakkor a csíkiak a korábbinál gyakrabban jutottak el Adorján kapujához. A 30. percben kettős előnybe kerültek a vendégek, és bár többször is nagy helyzetet alakítottak ki, mindegyiket kihagyták. Hat perccel később Vas ugratta ki egy hosszú passzal Kulmalát, aki magabiztosan fejezte be a szólóját (4-0).

A harmadik játékrész nem túl látványos mezőnyjátékkal kezdődött, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A Jegesmedvéknek már nem kellett, a Szereda pedig nem tudott felpörögni, és ez rányomta a bélyegét a meccsre, kevés izgalommal teltek a percek. Adorján shutout-álmait az 50. percben Sándor zúzta szét, amikor középtávolról betalált (4-1). Egy perccel később Galanisz mehetett el szólóban, de először Onodiba vágta a korongot, majd a kipattanót mellé lőtte. Az utolsó percek ismét a miskolcriakról szóltak, sorra alakították ki a helyzeteket, de nem sikerült betalálniuk. A Jegesmedvék magabiztosan győztek a Csíkszereda ellen, akik a Capitals győzelme miatt immár egyedül állnak pont nélkül a tabella végén.

MISHSC

Fotó: dvtk.eu

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Nagyon jól kezdtünk, élesek voltunk, az első 40 percben nem hagytunk esélyt az ellenfélnek, és élni tudtunk a lehetőségeinkkel. A harmadik harmadban volt egy periódus, amikor az ellenfélnek teret hagytunk, ekkor jól
kontráztak, gólt is lőttek. A végén megint nyomás alá tudtuk helyezni őket, voltak helyzeteink. Összességében elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel.”

Leo Gudas (vezetőedző, SC Csíkszereda): ”Ezt a mérkőzést az első harmadban veszítettük el. Akkor a Miskolc nagyon jó volt, mi pedig rengeteg hibát vétettünk, amit az ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. A meccs további részében már feljavultunk, akadtak helyzeteink, de ezekből csak egyet tudtunk kihasználni.”

Erste Liga, 810 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Kormos, Sipos.
Adorján: 96,0% (Kiss)
K
Onodi: 89,7% (Ruczuj)
Rantanen, Láda, Vas, Tóth A., Kulmala
1
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
2
Brnák, Salló, Fodor, Fabus, Rokaly Sz.
Gőz, Vojtkó, Pavuk, Ritó, Karda
3
Farkas, Gecse, Rusnák, Molnár, Rokaly N.
Szopos, Bernáth, Albert, Köllő, Tóth G.
4
Györfy, János, Sándor, Antal N., Egyed
Tisell Mikael, Eemeli Olli
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:10 MIS Magosi Galanisz
2-0 11:55 MIS Miskolczi Magosi Vojtkó
3-0 16:59 MIS PP Pavuk Leppanen Tóth A.
4-0 35:32 MIS Kulmala Vas
4-1 49:24 SCC Sándor Antal N.
39 Kapura lövések száma 25
10 Kiállításpercek 12

A DVTK–Csíkszereda góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum