Sofron István újra kamera elé áll

   

Az M4 Sporton csütörtök délután kéthetenként jelentkező 30 perces jégkorongmagazin indul. Tóth Attila felelős szerkesztővel beszélgettünk.

Mikor indul az állami sportadó magazinja, milyen rendszerességű lesz, stúdióban vagy külső helyszíneken forog?

A sportág felelős szerkesztőjeként régóta szeretném, hogy a jégkorongnak is legyen egy igazán ütős magazinja. Stúdió nélkül, műsorvezető nélkül, kizárólag vágott anyagokból készítjük, amelyek kidolgozására van időnk, hogy igazán szóljanak. Ez most megvalósult, így szeptember 21-én, 17 órakor elindulhat az M4 Sport Jégkorong Magazinjának első adása.

Kik készítik, kik szerkesztik az adást?

Szűk stábbal dolgozunk, azokkal a munkatársaimmal, akik a jégkorong-közvetítéseinken is állandó szereplőknek számítanak. Két nagyszerű kollégámmal, Németh Gáborral és Farkas Mártonnal együtt imádjuk ezt a sportot, így nem volt kérdés, hogy együtt kell belevágnunk.

Milyen gyakran kerül adásba, és várható-e, hogy állandó időpontot kap a műsorrendben?

Kéthetente csütörtökönként láthatják majd a nézők az első futást, de lesznek ismétlések is, valamint a Médiaklikken mindig visszanézhető lesz a műsor.

Milyen témákkal foglalkoztok majd elsősorban?

A változatosságra törekszünk, arra, hogy minél színesebbek legyünk, ugyanakkor aktuálisak is, és hogy megpróbáljuk minél közelebb hozni a nézőket ehhez a nagyszerű sporthoz. Az első adásban exkluzív interjút láthatnak a februárban doppingvétség miatt fél évre eltiltott Sofron Istvánnal, aki őszintén nyilatkozik az elmúlt időszak nehézségeiről, és arról is, hogy 29 évesen miért döntött úgy, hogy nekivág Észak-Amerikának. Láthatnak egy beszélgetést a magyar férfi jégkorong-válogatott új szövetségi kapitányával, Jarmo Tolvanennel, aki elmondja többek között, hogy ez a felkérés az első pillanattól kezdve nagyon izgatta, és alig várja már, hogy bemutatkozhasson a csapat élén. Tolvanen szeptember 30-án debütál a nemzeti csapat kapitányaként, de az MJSZ 90. születésnapján rendezendő gálán fellépnek majd a szapporói hősök is a Papp László Sportarénában a finn világbajnokok elleni gálamérkőzésen. A magazin első adásából kiderül, hogy Palkovics Krisztiánék hogyan emlékeznek vissza azokra a pillanatokra, kicsit újraélik azokat a csodálatos emlékeket.

Emellett beszámolunk az Erste Liga és az EBEL küzdelmeiről is, ami rendszeres rovata lesz a magazinnak. Persze a jövőben nem feledjük a Magyar Kupát és az idén első ízben kiírt Visegrád Kupát, a válogatottakról nem is beszélve. De tervünk, hogy megmutassuk azt is, hogyan élnek a külföldön szereplő légiósaink. Az archívumokban is turkálunk majd, felelevenítünk egészen régi mérkőzéseket, felkeressük azok szereplőit, a sportág nagyjait, de a jövővel, az utánpótlással is foglalkozunk majd. Emellett még szabályismertető leckéket is adunk a játékvezetéstől idén visszavonult KHL-bírónkkal, Gebei Péterrel, továbbá Németh Mártonnal. Szóval érdemes lesz velünk tartani!

Megvan az M4 Sport idei EBEL és Erste ligás közvetítési terve?

Ha csak a naptári évet nézzük, akkor azt kell válaszoljam, hogy igen. Az Erste Ligát tekintve viszont már az alapszakasz végéig elkészítettük a tervet, mely szerint a megszokott hétfői napon lesz élő közvetítés. Természetesen az ünnepek környékén eltérünk majd ettől, hogy ott se maradjanak a nézők jégkorong nélkül. Az EBEL-ből január 3-ig további 9 fehérvári meccs kerül képernyőre, míg az alapszakasz hajrájából hátralévő találkozókat a későbbiekben véglegesítjük a középszakasszal és a remélhető rájátszással együtt.

Miért került este 8-ra az Erste Liga, és marad-e ott az egész szezonban?

Az idei szezonra az a csatorna terve, hogy elsősorban a látványsportok bajnoki mérkőzéseit a nézők lehetőleg fix időpontban nézhessék meg. A jégkorong kapcsán a hétfőt már az M4 Sport indulása óta belőttük, és ezt ? főként a sportág szempontjából ? továbbra is a legjobbnak tartjuk. A korábbi 18 órás kezdést viszont az egyéb tartalmak miatt nem tudtuk vállalni ebben a szezonban, ezért a szövetséggel közösen kerestük meg és választottuk ki azt az időpontot, ami a legalkalmasabb. Minden televíziós mérkőzés felvezetése 19 óra 45 perckor indul, a korongot pedig 20 órakor dobják be.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum