Sarauer továbbra is megbízhatóan termeli a pontokat

   

Öt meccsen hat pontja van a csatárnak, ezzel az EBEL egyik legjobbja. Galló Vilmosék győzelemmel kezdték az Allsvenskant.

Győzelemmel kezdett Galló Vilmos csapata a svéd másodosztályban. A Timra a Vita Hastent fogadta és góltalan első harmadot követően a következő két periódus mindegyikét 2-0-ra nyerte, így pedig a mérkőzést is 4-0 arányban. Galló Vilmos a negyedik sor szélén kapott helyet, pontot nem szerzett, a Timra a részleges első forduló után vezeti a táblázatot.

Két győzelem után szenvedett vereséget Csányi Karol csapata a VHL-ben. A KRS Heilungcsiang a SZKA-Nyeva Szentpétervárt fogadta, aki nem bizonyult udvarias vendégnek és a második harmad elejére kétgólos vezetésre tett szert. Ezt még ki tudta egyenlíteni a hazai csapat, de a szentpéterváriak a harmadik góljukat is meglőtték és erre már nem érkezett válasz a túloldalon, 3-2-re nyertek az oroszok. Csányi nem lépett jégre. Veresége után 50%-osra romlott a Heilungcsiang mérlege és ezzel a 12. helyen áll a bajnokságban.

Sebők Balázs csapata is kikapott a finn első osztályban, ahol a KalPa a Karpat Oulut fogadta. A meccs felénél még egyenlő volt az állás, de a vendégek a második harmad végén visszavették a vezetést, majd a 48. percben a 3-1-es győzelmüket is bebiztosították. Sebők nem szerzett pontot, a KalPa a 10. helyen áll a tabellán.

Két mérkőzést rendeztek az EBEL keddi játéknapján, mindkettőn szerepelt magyar játékos. Kevin Wehrs és az Innsbruck Grazban lépett pályára, és bár már a második percben betaláltak, erre nem kevesebb mint négy góllal válaszolt a hazai csapat. Az 56. percben két gólra csökkent a vendégek hátránya, akik az utolsó két percre emberelőnybe kerültek. Lehozta a Patrik Nechvatalt a 46. percben váltó René Swettét Rob Pallin vezetőedző, azonban visszafele sült el a húzás, megszületett az ötödik grazi gól is. Végül az emberelőnyt kapussal a jégen sikerült gólra váltani 15 másodperccel a rendes játékidő vége előtt, ezzel alakult ki az 5-3-as végeredmény. Wehrs az első sor hátvédjeként kezdett, nem szerzett pontot.

Sarauer VSV

A másik mérkőzésen a Villach a Klagenfurtot fogadta. A 23. percben már 3-0-ra vezettek a vendégek, a VSV ezt követően kezdte el a mérkőzést, a 33. percre sikerült is egy gólra felzárkózniuk. A lendület azonban még a második szünet előtt megtört, a rekordbajnok 4-2-re módosította az eredményt. A Villach két és fél perccel a vége előtt még kihasznált egy emberelőnyt, azonban egyenlítenie már nem sikerült, 4-3-ra nyertek a vendégek. Andrew Sarauer az első hazai találatnál adott gólpasszt, ekkor egy emberelőnyt sikerült kihasználni. A magyar válogatott csatára kiváló ütemben termeli a pontokat, öt meccsen már hat egységnél jár. Veresége ellenére a Villach maradt a második helyen, míg az Innsbruck negyedik a tabellán.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2017/18:

Név Csapat Liga H M G A P
Bartalis István Schwenningen DEL (GER-1.) 8. (14) 4 0 0 0
Christopher Bodo  Lausitzer Füchse DEL2 (GER-2.) 6. 1 0 1 1
Karol Csányi KRS Heilungcsiang VHL 12. (27) 4 0 1 1
Fekete Dániel VEU Feldkirch Alpesi Liga (AUT-2.) 10. 2 0 0 0
Fekti Ádám Kitzbüheler EC Alpesi Liga (AUT-2.) 5. 1 0 0 0
Galló Vilmos Timra IK Allsvenskan (SWE-2.) 1. 1 0 0 0
Hári János ? ?
Hári Norbert Nidaros NOR-2. ? ? ? ? ?
Hetényi Zoltán Knoxville Ice Bears SPHL ? ? ? ? ?
Izsák Róbert Furuset NOR-2. ? ? ? ? ?
Kalvin Sagert Gherdeina Alpesi Liga (AUT-2.) 6. 1 0 1 1
Andrew Sarauer Villach EBEL (AUT-1.) 2. (12) 5 1 5 6
Sebők Balázs KalPa Liiga (FIN-1.) 10. (15) 5 0 1 1
Sofron István Wichita Thunder ECHL ? ? ? ? ?
Vay Ádám Iowa Wild AHL ? ? ? ? ?
Kevin Wehrs Innsbruck EBEL 4. (12) 4 1 1 2

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. Dőlt betűs név=már nem légiós. Vay esetében az G jelű oszlop a kapott gólok számát, az A a hárított lövésekét, a P pedig a a védési hatékonyságot, százalékban kifejezve.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum