Az Acélbikák meglepnék a listavezetőt

   

Harmadik hazai mérkőzésére készül a Ferencváros, amely pontveszteség nélkül áll az Erste Liga élén. A vendég Dunaújváros a MAC után újabb skalppal folytatná a felzárkózást.

Három forduló után hibátlanul vezeti az Erste Ligát a Ferencváros, és ha az UTE elleni Magyar Kupa-diadalt is beszámítjuk, akkor a szezonban eddig négy meccsből négy győzelem tétmérkőzéseken a zöld-fehérek mérlege. Bár pénteken Bécsben nehéz pillanatokat is átéltek, végül hazahozták mindhárom pontot. Bár eddig csak a két farmcsapattal találkoztak a ligában, a gólarányuk akkor is imponáló, 20-at lőttek – ez az egész mezőnyben kiemelkedően a legtöbb – és csak 5-öt kaptak. Nem meglepő, hogy a kanadai táblázaton is két ferencvárosi van az élen, az annál inkább, hogy két védőről van szó, a finn Hietamakiról és a szlovák Jabornikról. Tendler még csak most kezd beindulni, így van  még tartalék a csapatban.

A vendég Dunaújváros nehezen kezdte a szezont, hazai jégen, hiányos csapattal kapott ki a MAC-tól, majd tévés mérkőzésen az Újpesttől. Harmadik meccsén viszont idegenben győzött a MAC ellen, ami mindig bravúr. Erre építkezve a listavezető elleni győzelemmel szeretnék folytatni a felzárkózást. Az Acélbikáknál is vannak olyan játékosok, akik még nem érték el azt az eredményességet, amire számítanak tőlük. Azari Zsolt és Németh Péter is pont nélkül áll a kanadai táblázaton három lejátszott mérkőzést követően. Ha ők is képesek lesznek hozzátenni a magukét a csapat terméséhez, az sokat lendíthetne a szekéren.

FTCDAB

Fotó: Claus János

FTC–DAB 5-1

   

Sokáig nagyon szoros meccset láthattak a nézők Pesterzsébeten, de végül magabiztos sikert aratott az Erste Liga-első.

Bekezdett a DAB, az első harmadban némi mezőnyfölényben játszottak, de ez gólban nem mutatkozott meg. A gólcsendet a szezonkezdet óta nagyon dinamikusan játszó Silló Arnold és Odnoga Mátyás törték meg. Emberhátrányban Silló szerzett korongot a saját kapuja előtt, kitette Odnogának a jobb szélre, aki szélvészgyorsan vitte azt át a pályán, majd középre tette az érkező társnak, aki ki is használta a ziccert. Silló harmadik meccsén szerezte meg első gólját a szezonban. A harmad végén újabb kiállítást kapott a DAB, és sokáig úgy tűnt, a Fradi speciális egysége ezúttal sem tud mit kezdeni a létszámfölénnyel, de a végén egy gyors kontra végén túljuttatták Duscheken a korongot és kiegyenlítettek. Az óra szerint az Acélbikák ekkor már 3 másodperce kiegészültek, de a rendeződésre nem maradt idő. 1-1-es állásról kezdődött tehát a harmadik harmad, amelyben a Ferencváros öt és fél perc alatt lényegében eldöntötte a meccset. Előbb Németh Attila, majd Owen volt eredményes, a védelem mindkét találatban erősen benne volt. Ez persze mit sem von le a támadók érdemeiből, abból a szempontból fontos csak, hogy a DAB innen jóval hitehagyottabbnak tűnt. A harmad derekán érkezett az újabb hazai gól, ami végleg eldöntötte a három pont sorsát. A végén még lehozta kapusát Musial mester, ebből született a Fradi ötödik gólja. Győzelmükkel a zöld-fehérek immár egyedüli veretlen csapatként állnak az Erste Liga élén.

Ez az első alkalom, hogy két kapusunk van

   

Mindkét edző a kapusteljesítményeket emelte ki az FTC–DAB meccsen.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): “Az első két harmadban jobbak voltak nálunk a vendégek. Magunknak nehezítettük meg, mert sokszor visszafordultunk, illetve addig passzoltuk a korongot, míg elvesztettük. Ez az első alkalom, hogy két kapusunk van: egy Pleszkánunk, aki nagyon jól véd és van egy Sevelánk, aki nagyon jól védett az előző mérkőzéseken, és ennek nagyon örülünk. De a DAB elleni meccsen a különbséget a négy sor jelentette, amivel végig játszottunk a harmadik harmad elejéig, aztán a harmadikban többet domináltunk, nagyobb átütő erőnk volt. Csúnya gólokat szereztünk, nem kijátszott akciókból, de minden gól számít, még ha csúnya is. Azt is el kell mondanom, hogy a Dunaújváros jó csapat, nehéz ellenük jól játszani. Hatalmas játékosaik és jó légiósaik vannak, valamint jól korcsolyáznak. Látható volt, amikor kihagytuk az emberelőnyeinket. Hétfőn szabadnapunk van, aztán elkezdünk keményen dolgozni, mert az igazi nehézfiúk, a MAC Budapest és a Brassó még csak most jönnek. Huszonkilenc éve vagyok edzőként benne a hokiban és azt hiszem, ez a második alkalom, amikor két kapusom van. Általában egy kapusom van, és egy srác, aki többnyire a kispadajtót nyitogatja. Most nagyon boldog vagyok, mindig van friss ember, és ezt a helyzetet imádom. Úgy gyakorlunk edzésen, hogy szinte nem is lövünk gólokat. Haszontalan dolog büntetőket gyakorolni edzésen, mert csak egy óra jégidőnk van, és három órára lenne szükség, hogy gólt lőjünk. Játszatjuk mindkettőt, mert teljesen mindegy, hogy melyikük véd.”

David Musial (vezetőedző, DAB): “Szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak! Úgy gondolom, hogy az első két harmad rendben volt mindkét oldalon, kicsit többet domináltunk a második játékrészben, de a harmadikban kapusteljesítmény nélkül nem tudtunk nyerni. A Ferencváros nagyon jó volt ma, veszélyes próbálkozásaik voltak, és említést érdemel a kapusteljesítményük is. A második és a harmadik gól nagyon szerencsés találat volt, aminek következtében a játékunk megtört. Ez a második meccsünk, amikor két harmadig tökéletesen játszottunk, de az utolsóban minden elromlott. Ez még a szezon eleje, úgyhogy még ki lehet javítani ezt a hibát, és jobbak tudunk lenni.”

Erste Liga, 287 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Árkovics, Ozsváth.
Pleszkán: 97,3% (Sevela)
K
Duschek: 90,9% (Barna)
Jaborník, Owen, Dubek, Fliszár, Szappanos
1
Orbán, Szkripec, Blahij, Vrana, Azari
Hietamaki, Tuominen, Könczei, Németh A., Virág
2
Léránt, Hetényi, Nageler, Izacky, Novotny
Korbuly, Jászai, Shupe, Rafaj, Tendler
3
Hruby, Lencsés, Silló, Odnoga, Németh P.
Lengyel, Inglis, Tóth, Bödök, Kovács
4
Tanka, Nagy, Borbás, Török
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Musial David, Matejov Vladimir
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 28:45 DAB SH Silló Odnoga
1-1 37:55 FTC Virág Németh A. Tuominen
2-1 41:06 FTC Németh A. Könczei Virág
3-1 45:36 FTC Owen Jaborník Dubek
4-1 51:38 FTC Szappanos Hietamaki
5-1 58:11 FTC EN Dubek Szappanos Fliszár
44 Kapura lövések száma 37
22 Kiállításpercek 20

Az FTC–DAB összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum