Első meccsén kiütéssel győzött a Vegas

 

A Knights kilencet lőtt Vancouverben, Tyler Wong triplázott. Az Islanders hosszabbítás után verte a Flyerst.

Előszezon ide vagy oda, a története első meccsét játszó Vegas Golden Knights demoralizáló, 9-4-es verést mért a Vancouverre, ráadásul idegenben. A Canucks az első harmad közepéig 2-2-ig bírta a tempót, utána gyakorlatilag csak a Vegas volt a jégen, amely meg sem állt kilencig. A Knights első gólját az a Tyler Wong ütötte, aki végül mesterhármasig és egy gólpasszig jutott a találkozón. A 21 éves jobbszélső mellett az egyaránt három-három pontot szerző Brad Hunt, Tomás Nosek párost kell kiemelni. A túloldalon Brock Boeser folytatta kiemelkedő teljesítményét. A húszéves amerikai csatár egy nappal korábban mérkőzést eldöntő gólt lőtt a Los Angeles ellen, ezúttal két gólt szerzett. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindkét csapat többnyire a fiataljaival állt ki. A Las Vegasnál nem öltözött be a csatár James Neal, Jonathan Marchessault, David Perron, Cody Eakin, Reilly Smith és William Karlsson, a hátvéd Brayden McNabb, Deryk Engelland és Luca Sbisa, valamint az első számú kapus, Marc-Andre Fleury. A Canucks kettéosztotta csapatát, a java pedig éppen egy Kínába utazó charteren ült, hiszen csütörtökön és szombaton Pekingben és Sanghajban játszanak bemutatómérkőzést a Los Angeles Kings ellen.

A játéknap második találkozóján az Islanders kétgólos hátrányból, hosszabbításban verte 3-2-re a Flyerst. A meccs érdekessége, hogy a találkozót a New York-i csapat korábbi otthonában, a Nassau Coliseumban játszották. A mérkőzése legjobbja a hazaiak kapitánya, John Tavares volt, aki az Isles első gólját szerezte, a ráadás 34. másodpercében pedig a győztes találatot is megszerezte.

Hétfő éjjel már igaz nagyüzem lesz a tengerentúlon, nyolc mérkőzést is rendeznek az előszezonban. A Phoenix?Los Angeles mérkőzést azonban törölték és nem is fogják megtartani. Az ok az, hogy szombaton koncert volt a Gila River Arenában és a jég olyan mértékben károsodott, hogy nem tudják helyreállítani az esti mérkőzésig.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum