Élesben nem hibázhat a DVTK

   

A miskolciak a felkészülési időszakban kikaptak a bécsi Erste Liga-csapattól, hétfőn visszavághatnak az augusztusi vereségért.

Az előszezon egyik legnagyobb meglepetését okozta a Vienna Capitals farmcsapata a MOL Liga-címvédő, háromszoros győztes DVTK Jegesmedvék miskolci legyőzésével. Bár a piros-fehérek arra a mérkőzésre edzésről érkeztek és felforgatott sorokkal játszottak, ez mit sem von le a bécsi fiatalok érdemeiből, akik felismerték a lehetőséget és a helyzeteiket remekül kihasználva nyertek. A miskolciak aztán a Visegrád Kupa csoportkörében remek teljesítményt nyújtottak, majd jól kezdték a bajnoki szezont is, hiszen hat ponttal tértek haza erdélyi túrájukról, ám pénteken Újpesten megállították őket. Voltak már előjelei ennek a vereségnek, hiszen a szerdai, MAC elleni kupameccsen is sima zakó lett a kirándulás vége. Van tehát miért javítaniuk a Jegesmedvéknek a hétfő esti televíziós mérkőzésen. Ám nem lesz könnyű dolguk.

A vendég Vienna Capitals ugyan három vereséggel indította a szezont, de két hazai mérkőzésén, az UTE és a Ferencváros ellen a két budapesti csapatnak igencsak meg kellett izzadnia a győzelemért. Christian Dolezal tanítványai gyorsak, erőszakosak, szemfülesek, bár fizikai erő, rutin és talán játéktudás tekintetében is elmaradnak még az ellenfelek legjobbjaitól, lelkesedésükkel nagyon sok mindent képesek kompenzálni. Egyelőre a tanulás és beleszokás fázisában vannak, de az már látszik, hogy nem lesz könnyű dolguk velük az ellenfeleknek. Tanulságos Christian Dolezal nyilatkozata a Ferencváros elleni, alig elveszített meccset követően. “Nagyon jól játszottunk – értékelt még szombaton a fiatal tréner. – Sajnos a kezdést és az első harmadot átaludtuk. Ennek volt a következménye a 0-2-es hátrány. Ezt követően a középső játékrészben viszont átvettük az irányítást, az ebben a szakaszban mutatott játékkal elégedett voltam. Sajnos nem tudtuk végül megfordítani az eredményt és megszerezni az első győzelmet, vagy legalább az első pontot behúzni. De az előző, budapesti találkozóval összehasonítva nagy lépést tettünk előre. A srácok legalább egy pontot megérdemeltek volna. Ez egy tanulási folyamat, ezen túl kell esni. Ennek a meccsnek már vége, továbbra is keményen dolgozunk, hogy napról napra egyre jobbak legyünk.”

MISVIC2

Fotó: dvtk.eu

DVTK–Vienna Capitals II 7-1

   

A Jegesmedvék visszatértek a győztes útra, magabiztosan gyűrték le a bécsi farmcsapatot.

Úgy tűnik, az este 8 órai kezdés nem bizonyul túlzottan szurkolóbarátnak: a miskolci jégcsarnokban a szokásosnál kevesebben gyűltek össze a Vienna Capitals elleni találkozóra, és a késői meccskezdés ránézésre leginkább a gyermekes családoktól vette el az élő hoki varázsát. A Jegesmedvék gyorsan tekintélyt próbáltak teremteni, hiszen a kezdés után fél perc alatt két lövéssel is tesztelték Wegerer kapust. A 2. percben a vendégek kapták a meccs első emberelőnyét, ám ebből a Jegesmedvék lőttek két gólt: előbb Galanisz ért bele Gőz lövésébe a kapu előtt, majd pedig egy kontra végén Magosi pókhálózta ki a hosszú sarkot (2-0). Nagy fölényben játszottak a hazaiak, és a 7. percben ismét a bécsi kapuba került a korong, ám ezt nem adták meg, mert előtte Láda ütőjéről kicsúszott a pakk a harmadból. Három perccel később emberelőnyben növelte előnyét a hazai gárda: Sakaris tette keresztbe a korongot a kapu előtt, és a szabadon érkező Pavuk egy lépésről az üres hálóba lőtt (3-0). Egyoldalú játék folyt a pályán, és a 14. percben újabb Jegesmedve-gólnak örülhettek a szurkolók: Vas tette középre a korongot a kék vonalról, Tóth Adrián beleszúrt, és a pakk a jobb sarokba csúszott (4-0). Gyorsan jött azonban a válasz: két perc múlva Karitnig lövése az Adorján előtt tornyosuló játékosok között talált utat a hálóig (4-1). Nem sokkal később Leitner és Magosi nem túl kemény bunyója színesítette a játékot, ami persze páros büntetéshez vezetett, igaz az osztrák fiatal kapott még plusz tíz perc pihenőidőt. Tóth Adrián kiállítása miatt egy percig 4 a 3 ellen játszhattak a sárga-fekete vendégek, és bár kétszer is nagy tumultus alakult ki Adorján kapuja előtt, végül nem tudták gólra váltani az előnyt.

A második harmadot igen rámenősen kezdték a bécsi fiatalok, már a támadó harmadban letámadtak, és meg is zavarták a háromszoros bajnokot, ám lövéseik kevés veszélyt hordoztak magukban. A 27. percben a vérző sérülést okozó Vojtkónak osztottak ki 5+20 percet a játékvezetők, ám a vendégek nem tudták kihasználni az extra hosszú fórt, majd el is cserélték magukat. A 33. percben – késleltetett előnyben – Rantanen bombázott a bal felső sarokba, a bírók rövid videózás után nem adták meg a gólt, mivel Magosi a kapus kék területén belül zavarta a hálóőrt. Ami késett, nem múlt: a 36. percben – két nagy bravúr után – Wegerer ismét kapitulált: Leppanen keresztbe korcsolyázott a kapu előtt, majd megszaggatta a hosszú felsőben lévő hálót (5-1).

A harmadik harmad áthúzódó bécsi előnnyel kezdődött, de eredmény nélkül. Teljes létszámban a Jegesmedvék diktálták a tempót, ám a fölényük meddő maradt. A 47. percben kettős előnybe kerültek a miskolciak, miután Wegerer hátulról megütötte az előtte őt fejberúgó miskolci játékost. Már letelt a dupla fór, amikor Vas oldalról az üresen maradt hálóba lőtt (6-1). Öt perccel a vége előtt ismét emberelőnyben növelte előnyét a Miskolc: Galanisz keresztpasszát Magosi lőtte közelről a kapuba (7-1). Az 57. percben újabb vérző bécsi sérülés, és újabb 5+20 perces büntetés, ezúttal Sakaris mehetett hamarabb zuhanyozni. Az eredmény már nem változott, maradt a féltucatnyi különbség, a meccs pedig egy nagy bunyóval, és a további két végleges fegyelmivel (Rusk és Kuqali) zárult. A Jegesmedvék ismét ráleltek a győztes receptre, és ennek a bécsi juniorcsapat látta kárát.

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első harmadban lőttünk négy gólt, de végig a 60 perc alatt jól fókuszáltunk a játékra. Most pontosan erre volt szükségünk, folyamatosan feszes tempót diktáltunk, és jól használtuk ki a helyzeteinket.”

Christian Dolezal (vezetőedző, Vienna Capitals II): ”Csalódott vagyok, nem jó felfogásban játszottunk ma. Túlságosan tiszteltük a háromszoros bajnokot az elején, és ezt ők ki is használták. Ez számomra nem elfogadható, ezen változtatnunk kell.”

Erste Liga, 740 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Vincze, Váczi.
Adorján: 96,0% (Kiss)
K
Wegerer: 84,1% (Zimmermann)
Leppanen, Rusk, Galanisz, Magosi, Kulmala
1
Leitner, Kuqali, Janisch, Maxa F., Habernig
Rantanen, Láda, Vas, Tóth A., Sakaris
2
Pelz, Wolf, Bolterle, Nissner, Artner
Gőz, Vojtkó, Pavuk, Ritó, Karda
3
Kruckovyc, Karitnig, Szabad, Schlögl, Schönwetter
Szopos, Bernáth, Albert, Köllő, Tóth G.
4
Rohm, Maxa A.
Tisell Mikael, Eemeli Olli
E
Dolezal Christian, Schweda Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:46 MIS SH Galanisz Gőz Magosi
2-0 03:12 MIS SH Magosi Galanisz
3-0 09:07 MIS PP Pavuk Sakaris Vas
4-0 13:23 MIS Vas Rusk
4-1 15:16 VIC Karitnig
5-1 35:20 MIS Leppanen Kulmala
6-1 47:51 MIS PP Vas Rantanen
7-1 54:57 MIS PP Magosi Galanisz Tóth A.
44 Kapura lövések száma 25
89 Kiállításpercek 55

A DVTK–Vienna Capitals II összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum