Megelőzheti a Fehérvár a Znojmót

   

Tabellaszomszédok találkoznak vasárnap kora este Székesfehérváron, ahol az 5 pontos Orli Znojmóval folytatja az EBEL alapszakaszt az ugyancsak 5 pontos Volán.

Ijesztően kezdődött a szezon a fehérváriak számára, akik hazai jégen 9 gólt kaptak a Vienna Capitalstól, miközben csak egyet lőttek nekik. A nyitómeccs után Serge Aubin, a bécsiek vezetőedzője azt mondta, hogy minden csapat életében van olyan mérkőzés, amelyen semmi sem jön össze, és a nagy vereség ellenére a Fehérvár nagyon erős csapat. Szerencsére ezt az azóta eltelt két fordulóban bizonyították is Sárpátkiék. A fiatal, mg mindig csak 23. évében járó csatár vezérletével ugyanis azóta sikerült győzniük Zágrábban és hazai jégen az addig hibátlan Villach ellen is, utóbbi meccsen gólt sem kapott a csapat. Benoit Laporte látja, hogy van még hová fejlődni, egyelőre túl defenzív a játék, és nem sikerülnek jól a speciális játékok sem, de ahogy mondta a legutóbbi mérkőzést követően, kicsit már nőtt a csapat önbizalma. Ha ez a tendencia folytatódik vasárnap is, nem leszünk boldogtalanok.

ZNOAVS

Az ellenfél Znojmo ugyanúgy 5 pontot szerzett eddig, mint a Fehérvár, és ezzel jobb gólkülönbségének köszönhetően az 5. helyen áll, egyetlen pozícióval mai ellenfele előtt. A cseheknek nehezebb volt a sorsolása a szezon legelején, kezdésnek a Linz, Salzburg, Klagenfurt trió jött nekik. A linzieket hosszabbításban, a Salzburgot rendes játékidőben verték, Klagenfurtban viszont kikaptak. Ahogy Fehérváron, úgy Znojmóban is nagy volt a jövés-menés a nyáron, gyakorlatilag a csapat fele új fiú. Rengeteg meccsen teszteltek és csiszolták a játékot a nyáron, és úgy tűnik, jól működő szisztémát raktak össze. Legalábbis erre utal, hogy egyelőre félelmetes a hatékonyságuk a speciális játékokban.

Nem könnyíti meg a fehérváriak helyzetét, hogy hosszabb ideig kell nélkülözniük Kóger Dánielt és Kiss Zsombort, de azzal kell főzni, ami van. A két csapat eddig 30 meccset játszott egymással az EBEL-ben és minimális znojmói fölény mutatkozik, 14 rendes játékidős és 3 túlórás győzelem áll szemben 13 rendes játékidős győzelemmel.

Fehérvár AV19–Znojmo 1-2

   

Nem állt messze a magyar EBEL-csapat a győzelmi széria folytatásától, ám szoros meccsen végül vereséget szenvedett a csehektől.

A mérkőzés első lövése a csarnokot jól ismerő Yellow Horné volt, ezt Rajna könnyedén hárította. A következő említésre méltó momentumra az 5. percig kellett várni, ekkor Cip szabálytalankodott, jöhetett a fehérvári emberelőny. Jól játszotta meg a fórt a Volán, előbb Erdély került helyzetbe a kapu előtt, majd a bekkek tüzeltek szorgalmasan a kék vonalról, épp csak a gól hiányzott. Egyenlő létszámnál kevés helyzet akadt, a meccs intenzitása nem is hasonlított a Villach ellenihez. A 9. percben megszerezték a vezetést a vendégek; Cip szinte az alapvonalról passzolt keresztbe és a jól érkező Matus a hálóba lőtt (0-1). Próbálkozott a Fehérvár, de nem tudott igazán veszélyes akciókat vezetni, jól védekezett a Znojmo. Öt perccel a vége előtt aztán Reisz majdnem kiegyenlített, de nem sikerült az üres kapuba tuszkolni a kipattanót. Éppen kezdtek felpörögni LoVecchióék, amikor hazai kiállítás következett. Gyorsan felálltak a piros mezesek, de a lövéseik szinte kivétel nélkül elakadtak a blokkokban. Mikor Reisz visszatért, Latendresse helyzetét fogta Schwarz. Az első harmad vendéglövésekkel és Rajna védésekkel ért véget.

Mezőnyjátékkal indult a középső harmad is, inkább a védekezés, semmint a támadások működtek jól mindkét oldalon. Percek teltek el, mire Szabó Krisztián korongszerzése, majd Vincze életerős lövése tapsot csalt ki a szurkolókból. Továbbra is sok volt a hiba, az eladott korongok mellett sokszor korcsolyáztak lesre a játékosok. A Volánnál tompának tűntek a húzóemberek, a fiatalokra viszont nem lehetett panasz. Szabó Krisztián harcolt ki emberelőnyt, de ebből sem sikerült egyenlíteni. A harmad derekára élet költözött a hazai támadásokba. Előbb Erdély ugrott ki szólóban és durrantott mellé, majd Luttinen került ziccerbe, de közvetlen közelről Schwarzba bombázott. A finn csatár később a kapuvasat is telibe trafálta. A 33. percben aztán jött a hidegzuhany. A harmadban addig nem sokat mutató Znojmo megszerezte második találatát. Guman a kapu mögüli plexiről visszapattanó korongot lőtte Rajna kapujába (0-2). Szerencsére gyorsan jött a felelet. A 37. percben ismét a jól játszó negyedik sor villant; kettő az egyben Sárpátki lövése még kijött a kapusról, de Szabó Krisztián (képünkön) ismétlését már Schwarz sem foghatta (1-2). Egyenlíteni nem sikerült a hátralevő időben, de egy harmad még hátra volt.

Fotó: Mudra László - MJSZ

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Darált is a Fehérvár becsülettel, közben résen kellett lenni, mert veszélyesek voltak a znojmói ellenakciók. Egyszer a kapuvasat is eltalálták a vendégek, ettől függetlenül a Voláné volt a harmad eleje. A hazai rohamok a 47. percben kiállításban kamatoztak, de a harmadik emberelőnyt sem sikerült gólra váltani. Fogytak a percek, továbbra is jól zárt a cseh retesz. Sőt, az 51. percben emberelőnybe kerültek Yellow Hornék. Komoly helyzet nélkül lepergett ez a két perc, így érkeztünk el a hajrához. Harty fonákemelése jött ki Schwarzról, de másodszorra javított a cseh kapus. Gilberték beszorították a Znojmót, jól mentek a lecsorgókra is, kis szerencse hiányzott az egyenlítéshez. Ezen az időkérés és a kapuslehozatal sem segített. Nem született gól a záró harmadban, a csehek mindhárom pontot elvitték a Raktár utcából. Kár ezért a meccsért, mert a Volán nagyot küzdött, főleg a végén, egy pontot feltétlenül megérdemelt volna.

EBEL, 3145 néző. Játékvezetők: Trilar, Babic, Gatol, Soós.
Rajna: 92,6% (Scola)
K
Schwarz: 96,3% (Halasz)
Vidmar, Szirányi, Erdély, Latendresse, Luttinen
1
Pohl, Stehlík, Yellow Horn, Bartos, Nemec
Jyrkkiö, Uotila, LoVecchio, Music, Gilbert
2
Skrbek, Biro, Cip, Plíhal, Racuk
Szabó D., Harty, Vincze, Kocsis, Szita
3
Boruta, Lattner, Mrázek, Matus, Beroun
Stipsicz, Sárpátki, Reisz, Szabó K.
4
Zajic, Snajnar, Novak, Guman, Csamango
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:42 ZNO Matus Cip Biro
0-2 32:32 ZNO Guman Csamango Novak
1-2 36:41 FHA Szabó K. Sárpátki Latendresse
27 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 6
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum